Μαθημένη στα δύσκολα η Λιθουανία

προγνωστικά

Γραμμή για ταμείο μας στέλνει ο #Georgiou με τα προγνωστικά του στον πρώτο προημιτελικό του Μουντομπάσκετ ανάμεσα στη Λιθουανία και τη Σερβία.

Η δράση στο Μουντομπάσκετ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς όσο πλησιάζουμε προς το τέλος με τα νοκ-άουτ παιχνίδια, αρχής γενομένης από τα προημιτελικά όπου μια αναμέτρηση που δεσπόζει είναι αυτή ανάμεσα στους Ευρωπαίους Λιθουανούς κόντρα στους Σέρβους. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά.

Προγνωστικά Μουντομπάσκετ: Λιθουανία – Σερβία

H Λιθουανία, μια αμιγώς μπασκετική χώρα, έχει καταφέρει να δίνει συνεχώς το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις φτάνοντας πάντα ψηλά, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Στο Μουντομπάσκετ 2023, μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όλων, από τη στιγμή που τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και μάλιστα αήττητη, υποχρεώνοντας σε ήττα την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με το ευρύ 110-104. Μπορεί να μην έχει παίκτες ονόματα όπως παλιότερα, ωστόσο ο Κάζις Μασκβίτις έχει καταφέρει να φτιάξει ένα ομοιόμορφο σύνολο, που παίζει ωραίο και εντυπωσιακό μπάσκετ και στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Σίγουρα μπορεί τα φώτα να είναι στραμμένα στον Γιόνας Βαλαντσιούνας που αγωνίζεται με επιτυχία στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Νιου Όρλεανς Πέλικανς, όμως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν πάνε πίσω από πλευράς ποιότητας, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη στην πρόσφατη αναμέτρηση να παίρνουν μια γεύση χάνοντας με 92-67, όπου κατέρρευσαν στην τέταρτη περίοδο. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος για την «Λιέτουβα» μιας και έπαιξε με αντιπάλους όπως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και το Μαυροβούνιο και σήμερα απέναντι στη Σερβία καλείται να δείξει το ίδιο, με τον νικητή να περνάει στα ημιτελικά της διοργάνωσης και στο δρόμο των μεταλλίων. Χαρακτηριστικό είναι πως σκοράρει κατά μέσο όρο 96,4 πόντους στα 5 ματς που έχει δώσει ως τώρα.

Οι Σέρβοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά ως δεύτεροι στον όμιλό τους καθώς η ήττα στο ντέρμπι με την Ιταλία με 78-76 που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τους έστειλε πάνω στη Λιθουανία, αποφεύγοντας τους Αμερικάνους. Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν θέλουν να φτάσουν ψηλότερα από την πέμπτη θέση που κατέλαβαν στην προηγούμενη διοργάνωση που είχε διεξαχθεί το 2019 στην Κίνα, θα πρέπει να περάσουν πρώτα το εμπόδιο των Λιθουανών σήμερα. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος βλέποντας την ομάδα του να «πετάει φωτιές» στην επίθεση έχοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση με 100,4 πόντους, έναν μόλις πόντο πίσω από τους Αμερικανούς και μπροστά με τέσσερις πόντους από τους σημερινούς τους αντιπάλους, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από την άμυνα, όπου δέχονται κατά μέσο όρο 76 πόντους έναντι 75 των αντιπάλων τους.

Ενδιαφέρον μεγάλο παρουσιάζει και η μάχη κάτω από τη ρακέτα ανάμεσα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας ο οποίος υπερτερεί με 14 πόντους έναντι 13,6 ενώ και στα ριμπάουντ προηγείται με 9,6 έναντι 9,2. Αν καταφέρουν λοιπόν οι Σέρβοι να περιορίσουν όσο μπορούν τους αντιπάλους τους σε συνδυασμό με δική τους καλή απόδοση και στις δύο πλευρές του γηπέδου τότε μπορούν να περάσουν στα ημιτελικά.

Προτείνουμε λοιπόν τους over 84,5 πόντους της Λιθουανίας σε απόδοση 1.85.

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Μονό
11:45
Λιθουανία - Σερβία
Λιθουανία over 84,5 πόντοι
1.85
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις