Προγνωστικά σνούκερ: Μπορεί ο Χόκινς

Προγνωστικά σνούκερ: Μπορεί ο Χόκινς

Ο τελικός του Masters αρχίζει στις 15:00 και το ερώτημα είναι ένα: Μπορεί ο Μπάρι Χόκινς να εκπληρώσει το όνειρο ζωής που κυνηγά;

Αφού απέκλεισε τρεις παίκτες που έχουν συμπληρώσει το Triple Crown (έχουν κατακτήσει δηλαδή και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το UK Championship και το Masters), ο 42χρονος άσος πετυχαίνει στον τελικό και τέταρτο. Τον Νιλ Ρόμπερτσον, ο οποίος φυσικά προβάλλει ως φαβορί για το τρόπαιο.

Οι αποδόσεις δεν αφήνουν περιθώρια. Με τη νίκη του Αυστραλού κάτω από το 1.40, για να έχεις κέρδος χωρίς να σπρώξεις πολλά χρήματα είναι δύο: Είτε να ποντάρεις στον Robbo με γερό χάντικαπ (-3,5 για να πας στο 2.30) είτε να κυνηγήσεις την έκπληξη.

Από τη μια λες, ότι αφού ο Χόκινς νίκησε διαδοχικά τους Μέρφι, Σέλμπι και Τραμπ, γιατί να μη νικήσει και τον Ρόμπερτσον. Από την άλλη, σκέφτεσαι τι έχει πάθει σε άλλους μεγάλους τελικούς που έχει συμμετάσχει. Δεν λέμε μόνο τους δύο major, στο Παγκόσμιο του 2013 και στο Masters του 2016. Εκεί πέτυχε τον φορμαρισμένο Ο’Σάλιβαν και ήταν λογικό να χάσει εύκολα (18-12 στον πρώτο παίζοντας καλά και 10-1 στον δεύτερο, χωρίς να κάνει τίποτα).

Αλλά και στο China Open του 2018, όπου απέκλεισε στον ημιτελικό τον σημερινό του αντίπαλο με 10-6, συνετρίβη με 11-3 στον τελικό από τον Σέλμπι. Το έχει συνήθειο να λυγίζει προτού κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, αν και δεν υπάρχει κορυφαίος παίκτης που να του έχει γλιτώσει.

Θυμόμαστε και την περίπτωση του Στιούαρτ Μπίνγκαμ στο Παγκόσμιο του 2015. Τότε που όλοι περιμέναμε ότι θα αποτελούσε εύκολη λεία για τον επόμενο φορμαρισμένο αντίπαλο. Κι αυτός έβρισκε το σθένος να παίζει καλά και να νικάει. Κι αυτός δεν είχε major τίτλο στο ενεργητικό του μέχρι τότε. Απλώς είχε έρθει η ώρα του.

Το αντι-παράδειγμα, από την άλλη, είναι ο Άλι Κάρτερ στο Masters του 2020. Κι αυτός είχε δύο χαμένους Triple Crown τελικούς από τον Ο’Σάλιβαν, όπου εξ ορισμού οι ελπίδες του ήταν λίγες. Και κόντρα στον Μπίνγκαμ είχε τη μεγάλη ευκαιρία του για ένα μεγάλο τρόπαιο, αλλά την έχασε.

Η καρδιά και η διαίσθηση, πάντως, μάς οδηγεί να δούμε το «Γεράκι» σαν τον Μπίνγκαμ. Γνωρίζουμε το ρίσκο. Δεν θα ποντάρουμε πολλά χρήματα, διότι αν κάνει το παιχνίδι του ο Ρόμπερτσον μπορεί για πλάκα να νικήσει 10-4 ή 10-5. Έχει και το πάνω χέρι στα μεταξύ τους παιχνίδια, αν και υπάρχει και μεγάλη περίσταση στην οποία έχασε (στο Παγκόσμιο του 2015 με 13-12).

Μονό
15:00
Ρόμπερτσον - Χόκινς
2
3.08
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις