Euro 2020: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αγία Πετρούπολη

Euro 2020: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αγία Πετρούπολη

Η οικοδέσποινα πόλη του Euro 2020, Αγία Πετρούπολη σημείωσε σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη ρωσική πόλη από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η πόλη, η οποία έχει ήδη φιλοξενήσει έξι αγώνες  για το Euro 2020 και πρόκειται να φιλοξενήσει τον προημιτελικό την Παρασκευή, κατέγραψε 107 θανάτους από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι ήταν ο υψηλότερος αριθμός από οποιαδήποτε ρωσική πόλη από την έναρξη της πανδημίας.

Η Αγία Πετρούπολη ήταν όπου δεκάδες υποστηρικτές της Φινλανδίας προσβλήθηκαν με κορωνοϊό αφού ταξίδεψαν στην πόλη για την ήττα της ομάδας τους εναντίον του Βελγίου.

Η Ρωσία ζει μια έξαρση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από τα μέσα Ιουνίου, λόγω της εξαιρετικά επικίνδυνης μετάλλαξης Delta που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Το έθνος συνολικά ανέφερε 21.665 νέες μολύνσεις το Σάββατο, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τον Ιανουάριο.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων εμφανίστηκε την ώρα που η κυβέρνηση πιέζει τους Ρώσους που είναι σκεπτικοί για το εμβόλιο να εμβολιαστούν, αφού πήραν πίσω τους περισσότερους περιορισμούς κατά των ιού στα τέλη του περασμένου έτους.

“Για να σταματήσει η πανδημία, ένα πράγμα είναι απαραίτητο: γρήγοροι, μεγάλης κλίμακας εμβολιασμοί. Κανείς δεν έχει εφεύρει άλλη λύση », δήλωσε το Σάββατο ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν στην κρατική τηλεόραση.

“Για να λύσουμε θεμελιωδώς αυτό το πρόβλημα, πρέπει να εμβολιαστείτε ή να μπείτε σε καραντίνα”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η Ρωσία ανέφερε επίσης 619 νέους θανάτους λόγω Covid το Σάββατο – το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τον Δεκέμβριο – αυξάνοντας το σύνολο σε 132.683 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση στην έκτη χώρα με τη μεγαλύτερη ζημιά στον κόσμο έχουν κατηγορηθεί ότι υποτιμούν τη σοβαρότητα της επιδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με έναν ευρύτερο ορισμό για τους θανάτους που συνδέονται με τον κορονωϊό, η στατιστική υπηρεσία Rosstat στα τέλη Απριλίου δήλωσε ότι η Ρωσία έχει τουλάχιστον 270.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Μόλις 21,2 εκατομμύρια από έναν πληθυσμό περίπου 146 εκατομμυρίων είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Gogov.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις