Ο GOAT του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Ο GOAT του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Ο τίτλος «έγραψε Ιστορία» δεν τον αντιπροσωπεύει πλέον. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η Ιστορία του ποδοσφαίρου! Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς το νέο, εξωπραγματικό του επίτευγμα, το οποίο τον «εκτοξεύει» σε επίπεδα που ούτε κι ο ίδιος μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικά χρόνια.

Ο CR7, ο GOAT του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του πλανήτη σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Κατέκτησε μια κορυφή όπου εδώ και 15 χρόνια ανήκε αποκλειστικά στον Ιρανό Αλί Νταεϊ με 109 γκολ. Όταν σκόραρε για τελευταία φορά, ο Ρονάλντο είχε όλα κι όλα δέκα γκολ με την Πορτογαλία! Σήμερα, εναντίον της Γαλλίας έφτασε κι εκείνος τα 109, αλλά η κορυφή του ανήκει δικαιωματικά, όχι μόνο επειδή είναι θέμα χρόνου να σημειώσει το 110ο, όσο γιατί ο βαθμός δυσκολίας επιτευγμάτων των δύο απέχει παρασάγγας.

Από τότε που ο 36χρονος Ρονάλντο «έσπασε το ρόδι» με την εθνική του ομάδα, στην πρεμιέρα του EURO 2004 και την ήττα 1-2 από την Ελλάδα, άρχισε η διαδικασία κατάκτησης της υφηλίου! Ο στράικερ της Γιουβέντους σκοράρει ασταμάτητα γράφοντας Ιστορία με αριθμούς που δεν τολμούσε κανείς να φανταστεί:

– 44: οι χώρες εναντίον των οποίων έχει σημειώσει γκολ
– 61: τα γκολ που έχει πετύχει σε προκριματικές φάσεις EURO και Μουντιάλ. Βασικός λόγος για τον οποίο, επί των ημερών του, η Πορτογαλία δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τελική φάση
– 17: τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στο πρώτο και το πιο πρόσφατο τέρμα του
– 14: έχει σημειώσει στην πιο παραγωγική χρονιά του, που ήταν το 2019
– 6: οι συνομοσπονδίες της FIFA από τις οποίες προέρχονται οι χώρες που δέχθηκαν δικά του γκολ: UEFA (Ευρώπη), CAF (Αφρική), CONCACAF (Βόρεια Κεντρική Αμερική & Καραϊβική), CONMEBOL (Νότια Αμερική), OFC (Ωκεανία), AFC (Ασία)
– 4: το ρεκόρ τερμάτων σε ένα ματς, που το έχει πετύχει δις. Μία το 2016 στο 6-0 επί της Ανδόρας και μία το 2019 στο 7-0 επί της Λιθουανίας
– 2: τα τρόπαια που έχει κατακτήσει με την Πορτογαλία (EURO 2016, Nations League 2019), η οποία στο παρελθόν δεν είχε κανένα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις