Κροατία – Τσεχία 1-1. «Ζωντανή» με Πέρισιτς

Κροατία – Τσεχία 1-1. «Ζωντανή» με Πέρισιτς

Κατά τη διάρκεια ενός αδύναμου πρώτου ημιχρόνου που είχε πολλές ομοιότητες με την απόδοσή τους εναντίον της Αγγλίας την Κυριακή, η Κροατία έμοιαζε με σκιά της ομάδας που έφτασε ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από τρία χρόνια. Υπήρχε έλλειψη επιθετικότητας σε σύγκριση με την Κροατία που είδαμε στη Ρωσία, και η απώλεια του Μάριο Μάντζουκιτς φαίνεται να τους βαραίνει ακόμα. Το βάρος του ευθύνης του Μάντζουκιτς αφέθηκε πλέον στους Ρέμπιτς και Κράμαριτς, αλλά κανένας από τους δύο δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση σε κανένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Κροατίας.

Η Τσεχία βγήκε γρήγορα από τα μπλοκ και άσκησε μεγάλη πίεση στα πρώτα λεπτά. Ο Πάτρικ Σικ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να διεκδικήσει το τρίτο του γκολ στον τελικό μετά από μια υπέροχη πάσα από τα δεξιά από τον Βλαντιμίρ Κουφάλ.

Η Κροατία είχε μια καλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα από ένα καλά δουλεμένο κόρνερ, αλλά η προσπάθεια του Πέρισιτς από την άκρη της περιοχής του πέναλτι αναχαιτίστηκε εύκολα από τον Τομάς Βατσλίκ.

Ο Σικ άνοιξε το σκορ στο 37ο  λεπτό με πέναλτι. Αυτό προήλθε μετά από ένα αμφιλεγόμενο μαρκάρισμα του Λόβρεν με τον αγκώνα. Ο διαιτητής αρχικά επέτρεψε να συνεχίσει το παιχνίδι, αλλά αφού είδε το πρόσωπο του Σικ μέσα στα αίματα και ελέγχοντας την οθόνη VAR του γηπέδου καταλόγισε πέναλτι.

Ο Ρέμπιτς θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει λίγα λεπτά αργότερα, αλλά η προσπάθειά του ήταν εκτός τέρματος.

Ο Πέρισιτς σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου μετά από ένα γρήγορο φάουλ που τον τροφοδότησε κάτω αριστερά και με αριστουργηματική προσπάθεια μέσα στην περιοχή σούταρε στο δεξί «Γ» του τσέχικου τέρματος.

https://twitter.com/TWL_SPORTING/status/1405939430981046277

Από κει και πέρα οι δύο ομάδες δεν είχαν ιδιαίτερες φάσεις με τους Κροάτες να φτάνουν πιο κοντά στην ανατροπή, αλλά ο Βλάστιτς στο 73’ και ο Πέτκοβιτς στο 88’ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι Τσέχοι πλέον με 4 βαθμούς αύξησαν κατά πολύ τις πιθανότητες τους για πρόκριση ενώ ο πρώτος βαθμός των Κροατών τους έδωσε μια μικρή ανάσα κρατώντας τους ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ, Μόντριτς, Κόβατσιτς (87’ Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσετς), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς)

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σλίχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (63’ Κραλ), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπάρακ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις