Η εξαίρεση της Βουδαπέστης: Γεμάτες οι εξέδρες για το Euro 2020

Η εξαίρεση της Βουδαπέστης: Γεμάτες οι εξέδρες για το Euro 2020

Ο ενθουσιασμός χτίζεται στη Βουδαπέστη, τη μόνη πόλη για το Euro 2020 χωρίς περιοριστικά μέτρα για τους θεατές λόγω του Covid-19, με τα πλήθη να συρρέουν για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της Ουγγαρίας, παρά τις ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέταρτο κύμα του ιού.

Δύο από τους αγώνες της Ουγγαρίας για την φάση των ομίλων, ενάντια στην κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία στις 15 Ιουνίου και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας στις 19 Ιουνίου, θα παιχτούν στο Puskas Arena χωρητικότητας 68.000 φιλάθλων.

Το νέο στάδιο, το οποίο άνοιξε το 2019, αλλά ως επί το πλείστων ήταν άδειο από το ξέσπασμα της πανδημίας, θα δει επίσης τη Γαλλία να αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στις 23 Ιουνίου.

“Οι Ούγγροι ανυπομονούν πραγματικά να φιλοξενήσουν ένα τουρνουά σαν αυτό και σε ένα σύγχρονο εθνικό γήπεδο”, δήλωσε ο Gyorgy Szollosi, αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας Nemzeti Sport. “Είναι μια απελευθέρωση όχι μόνο από την κρίση του ιού αλλά και από μισό αιώνα προβλημάτων στο ουγγρικό ποδόσφαιρο” πρόσθεσε.

Ο ουγγρικός λαός που χαρακτηρίζεται για την «τρέλα» του με το ποδόσφαιρο, έκανε sold-out όλα τα εισιτήρια που ήταν διαθέσιμα από τον Απρίλη. Από την ιστορικές πορείες της Εθνικής Ουγγαρίας στα 50s και στα 60s οι Ούγγροι δεν είχαν ξανά την δυνατότητα να δουν την ομάδα τους να συμμετέχει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση ως το Euro 2016.

Οι οπαδοί της πάντως, έχουν υποσχεθεί μια αξέχαστη ατμόσφαιρα για να στηρίξουν την ομάδα τους απεναντι σε δύσκολους αντίπαλους.

Ωστόσο, ορισμένοι κυβερνητικοί επικριτές ανησυχούν για την προοπτική πλήρους στέγασης στο Euro 2020. Η Ουγγαρία χτυπήθηκε με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου στον κόσμο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η οποία απειλούσε να παραλύσει τα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η στάση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας είναι ανεύθυνη καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η “ανοσία της αγέλης”. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως, δείχνουν ψυχραιμία δηλώνοντας πως είναι ένα υπολογισμένο ρίσκο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις