Ο Αρναούτοβιτς αντιμέτωπος με αποκλεισμό από το τουρνουά

Ο Αρναούτοβιτς αντιμέτωπος με αποκλεισμό από το τουρνουά

Όλοι μπορέσαμε να παρατηρήσουμε πως κάτι το περίεργο είχε ο πανηγυρισμός του Μάρκο Αρναούτοβιτς, στο γκολ που έγραψε το 3-1 επί της Βόρειας Μακεδονίας. Αρχικά φάνηκε πως ο παίκτης ήταν εκνευρισμένος που έμεινε εκτός αρχικής 11αδας, αλλά με μια δεύτερη ματιά μπορεί κανείς να δει τον Ντέιβιντ Αλάμπα να «κλείνει» το στόμα του συμπαίκτη του και να προσπαθεί να τον ηρεμήσει, σαν να είπε κάτι το εντελώς ανάρμοστο.

Από πολλές πηγές επιβεβαιώθηκε μετά από λίγο πως ο Αυστριακός επιθετικός επιτέθηκε με πολύ σκληρές βρισιές με ρατσιστικό περιεχόμενο στον Εζτζάν Αλιόσκι, αναφερόμενος ειδικότερα στην αλβανική καταγωγή του αμυντικού της Βόρειας Μακεδονίας.

Μετά τις μαζικές αντιδράσεις, ο Αρναούτοβιτς με post στο Instagram δήλωσε:

“Ειπώθηκαν κάποιες κουβέντες εν βρασμώ ψυχής χθες μέσα από τα συναισθήματα που σου βγάζει το παιχνίδι για τις οποίες θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, ειδικά από τους φίλους μου στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι ρατσιστής. Έχω φίλους σχεδόν σε κάθε χώρα και είμαι υπέρ της διαφορετικότητας. Όσο με ξέρουν, το ξέρουν καλά”, ανέφερε, ενώ έγραψε “συγγνώμη” στο κυριλλικό αλφάβητο αλλά και στα αλβανικά.

Αμέσως μετά το επεισόδιο η Βόρεια Μακεδονία ζήτησε από την UEFA την παραδειγματική τιμωρία του ποδοσφαιριστή, με την ομοσπονδία της χώρας σε ανακοίνωση της να τάσσεται κατά του εθνικισμού και των εθνικών προσβολών, την ίδια ώρα όμως που ονομάζει την αποστολή της χώρας της ως σκέτη «Μακεδονία».

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όρισε πειθαρχικό ερευνητή για το περιστατικό και σίγουρα αυτή η ιστορία θα έχει μέλλον.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις