Preview. Σκωτία – Τσεχία

Σκωτία - Τσεχία

Στη Γλασκώβη θα διεξαχθεί το παιχνίδι Σκωτία – Τσεχία για τον τέταρτο όμιλο του Euro 2020, το οποίο βάσει του σετ αποδόσεων είναι από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

📅 Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 ⌚ 16:00

🏟️ Γήπεδο: «Χάμπντεν Παρκ», Γλασκώβη

🚹 Προσέλευση: Ως 23% (χωρητικότητα: 51.866)

🇪🇺 Όμιλος: 4ος. Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Σκωτία – Τσεχία 

🤷‍♂️ Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

💰 Αποδόσεις: 2.85 – 2.87 – 2.85

📺 Μετάδοση: ANT1

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Επιστρέφει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά από πολλά χρόνια, κάτι που από μόνο του αποτελεί σημαντικό γεγονός για τη χώρα και την Εθνική ομάδα. Στόχος της ομάδας δεν είναι απλά μια αξιοπρεπή παρουσία στη φάση των ομίλων, αλλά η πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο, σε έναν όμιλο με αντιπάλους την Αγγλία, την Τσεχία και την Κροατία. Βέβαια, εκτός του αγώνα με την Αγγλία στο Λονδίνο, οι άλλοι δύο αγώνες θα γίνουν στη Γλασκώβη, κάτι που τους δίνει έξτρα κίνητρο και πιθανότητες πρόκρισης. Οι Τσέχοι είναι θεωρητικά ο αντίπαλος για την τρίτη θέση, οπότε το πρώτο ματς θα είναι και το πιο κρίσιμο για την πορεία τους.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μάρσαλ – Χάνλει, Γκάλαχερ, Τιέρνι – Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν, Ο’ Ντόνελ – Άνταμς, Ντάικς.

🇨🇿 Για έβδομη σερί φορά, μετά τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, η Τσεχία δίνει το παρών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μεγαλύτερες πορείες, ούσα ανεξαρτητοποιημένη, παραμένουν ο τελικός του 1996 και τα ημιτελικά του 2004. Πέρασε σχετικά εύκολα απ’ την προκριματική φάση, ωστόσο η κλήρωση αποδείχθηκε σκληρή μαζί της κι αυτό γιατί αντιμετωπίζει τη Σκωτία στη Γλασκώβη, την Αγγλία στο Λονδίνο, ενώ υπάρχει και η φιναλίστ του Μουντιάλ, Κροατία. Απ’ το 2018 τεχνικός της είναι ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι, ο οποίος έχει καταλήξει σε σχήμα αλλά και στα πρόσωπα για τις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας, ενώ ηγέτης της θεωρείται ο Τόμας Σούτσεκ που έρχεται από τρομερή χρονιά στη Γούεστ Χαμ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βάτσλικ – Τσουφάλ, Σελούτσκα, Κάλας , Μπορίλ – Σούτσεκ, Κραλ – Χλόζεκ , Νταρίντα, Γιάνκτο – Σικ

Ήξερες ότι…

  • Η Σκωτία συμπληρώνει 11 παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις, είτε Euro είτε Mundial, αλλά επιστρέφει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης από το 1996 και το Euro.
  • Σκωτία και Τσεχία θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Οι Σκωτσέζοι μετρούν 3 νίκες σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια κόντρα στους Τσέχους.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις