Preview. Αγγλία – Κροατία

Αγγλία - Κροατία

Η αγωνιστική ημέρα της Κυριακής ανοίγει με το παιχνίδι Αγγλία – Κροατία, το οποίο είναι και το πρώτο από τον τέταρτο όμιλο ου Euro 2020. Οι Άγγλοι έρχονται με άγριες διαθέσεις και βλέψεις για κατάκτηση, ενώ η Κροατία είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη.

📅 Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 ⌚ 16:00

🏟️ Γήπεδο: «Γουέμπλει Στέιντιουμ», Λονδίνο

🚹 Προσέλευση: Ως 25% (χωρητικότητα: 68.000)

🇪🇺 Όμιλος: 4ος. Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Αγγλία – Κροατία

🤷‍♂️ Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

💰 Αποδόσεις: 1.65 – 3.65 – 6.00

📺 Μετάδοση: ANT1

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Το 2018, η Αγγλία έκανε επιτέλους μία αξιόλογη πορεία σε μεγάλη διοργάνωση αλλά τα χάλασε λίγο πριν το τέλος, χάνοντας στα ημιτελικά από την Κροατία – και μάλιστα στην παράταση, ενώ είχε προηγηθεί στην κανονική διάρκεια. Φέτος, τα «τρία λιοντάρια» στοχεύουν σε ακόμη μία καλή παρουσία, που ιδανικά θα συνοδευτεί με την πρώτη συμμετοχή σε τελικό Euro. Η πρεμιέρα στην εφετινή διοργάνωση φέρνει απέναντι στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τους… Κροάτες, με τους οποίους οι Βρετανοί αναμένεται να κοντραριστούν για την πρωτιά του 4ου ομίλου. Με τον Μαγκουάιρ να είναι αμφίβολος, ο Άγγλος εκλέκτορας ενδέχεται να στραφεί σε τριάδα στην άμυνα, αφήνοντας το 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί συνήθως.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Σο – Τρίπιερ, Ράις, Φίλιπς, Τσίλγουελ – Μάουντ, Γκρίλις – Κέιν.

🇭🇷 Η Κροατία ρίχνεται στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σαφώς με πολλές φιλοδοξίες, προερχόμενη από τον τελικό του Μουντιάλ 2018 αλλά και την πεποίθηση πως δεν έχει ομάδα ανάλογης δυναμικής με το τουρνουά στα γήπεδα της Ρωσίας. Στις δύο διοργανώσεις Nations League που ακολούθησαν η Κροατία δεν κατάφερε να διακριθεί, με το πρόβλημα να έγκειται πλέον στο αμυντικό σκέλος, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς δέχεται εύκολα το γκολ, μόλις δύο φορές στα 16 τελευταία επίσημα/φιλικά κράτησε το μηδέν. Εσχάτως βγάζει και δημιουργικό πρόβλημα, έκανε λίγες ευκαιρίες στα φιλικά προετοιμασίας με Αρμενία (1-1) και Βέλγιο (0-1). Ενόψει της πρεμιέρας με Αγγλία ο Ντάλιτς δύσκολα θα υπολογίσει τον έμπειρο στόπερ Λόβρεν, ενώ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του στο 4-2-3-1.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Λιβάκοβιτς – Βρσάλκο, Βίντα, Τσαλέτα – Τσαρ, Γκβάρντιολ – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς – Ρέμπιτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς – Κράμαριτς.

Ήξερες ότι…

  • Η Αγγλία δεν έχει νικήσει ποτέ (!) σε πρεμιέρα Euro! Δείτε το θέμα
  • Αγγλία και Κροατία θα τεθούν για 3η φορά αντιμέτωπες σε μεγάλη διοργάνωση. Αμφότερες μετρούν από μία νίκη. Αναλυτικά, εδώ.
  • Η Κροατία μετράει 3 προκρίσεις από ομίλους σε 5 παρουσίες της.
  • Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία μετράει σε πρεμιέρες η Κροατία.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις