Φιλική νίκη για την Τσεχία λίγο πριν την πρεμιέρα

Φιλική νίκη για την Τσεχία λίγο πριν την πρεμιέρα

Το τελευταίο της φιλικό πριν το Euro 2020 έδωσε η Τσεχία το βράδυ της Τρίτης. Υποδέχθηκε στην Πράγα την ομάδα της Αλβανίας και κατόρθωσε να «φτιάξει» την ψυχολογία της μετά τη βαριά ήττα από την Ιταλία, κερδίζοντας με 3-1.

Ο Σιλχάβι πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στους Ιταλούς. Ο Βάτσλικ αντικατέστησε τον Παβλένκα κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Κάλας πήρε τη θέση του Μπράμπετς στα στόπερ δίπλα στον Σελούτσκα. Ο σταρ της ομάδας, Τόμας Σούτσεκ επέστρεψε στα χαφ αντί του Μπαράκ, και ο Σικ πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του γνώριμού μας Κρμέντσικ.

Το σκορ άνοιξε ο άσος της Λεβερκούζεν, Σικ, στο 18ο λεπτό με ωραία προσπάθεια έπειτα από σέντρα του Μάζοπουστ. Αυτό ήταν το 1.500ο γκολ στην ιστορία των Τσέχων αλλά και των Τσεχοσλοβάκων (προ διάσπασης).

Φιλική νίκη για την Τσεχία λίγο πριν την πρεμιέρα

Η απάντηση των Αλβανών ήρθε στο 42ο λεπτό με ένα τρομερό σουτ του Σικαλέσι που κατέληξε στο «παραθυράκι» του Βάτσλικ.

Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος της Τσεχίας, έγινε εκτελεστής και στο 68ο λεπτό έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του στο σκορ με σουτ απ’ τα όρια της περιοχής.

Το σκορ έκλεισε στο 89’ ο Σελούτσκα με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πέσεκ.

Η πρεμιέρα στο Euro 2020 για την Τσεχία, έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα, με αντίπαλο τη Σκωτία στη Γλασκώβη.

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Σελούτσκα, Κάλας, Μπορίλ, Κραλ (64’ Χόλες), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (74’ Πέσεκ), Νταρίντα (74’ Μπαράκ), Γάνκτο (64’ Χλόζεκ), Σικ (64’ Πέκχαρτ).

Αλβανία: Σελμάνι, Ισμαΐλι, Τζιμσίτι, Κούμπουλα, Βέσελι (71’ Ντόκα, Αμπράσι (81’ Λάτσι), Μπάρε, Καλάκου (54’ Τσεκίσι), Τράσι (72’ Λενιάνι), Μανάι (81’ Μπαλάι), Σικαλέσι (81’ Σεφέρι).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις