Αναβρασμός στη Ρωσία για τις εμφανίσεις της Ουκρανίας

Αναβρασμός στη Ρωσία για τις εμφανίσεις της Ουκρανίας

Οργισμένη ήταν η αντίδραση Ρώσων αξιωματούχων, μετά από τα αποκαλυπτήρια της επίσημης εμφάνισης της Εθνικής Ουκρανίας στην τελική φάση του Euro 2020, που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή.

Αιτία αποτελεί το έμβλημα της φανέλας , όπου απεικονίζεται ο χάρτης της Ουκρανίας που περιλαμβάνει την Κριμαία. Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και προσπάθησε να ενσωματώσει μόνιμα τη χερσόνησο στη Ρωσία, αλλά αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας.

Επτά χρόνια μετά ο πόλεμος μεταξύ του ουκρανικού στρατού και ρωσώφωνων αυτονομιστών οι οποίοι ζητούν την ενσωμάτωση της Κριμαίας, στη Ρωσία , συνεχίζεται με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατέρωθεν.

Η νέα εμφάνιση της Ουκρανίας αποκαλύφθηκε την Κυριακή, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στη σελίδα Facebook του επικεφαλής του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου της Ουκρανίας, Άντρι Πάβελκο.

«Πιστεύουμε ότι η σιλουέτα της Ουκρανίας θα δώσει δύναμη στους παίκτες, γιατί θα αγωνιστούν για όλη την Ουκρανία», έγραψε ο Πάβελκο. «Και όλη η Ουκρανία, από τη Σεβαστούπολη και τη Συμφερόπολη έως το Κίεβο, από το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ έως το Ουζγκόροντ θα τους υποστηρίξει σε κάθε αγώνα.», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η Σεβαστούπολη και η Συμφερόπολη βρίσκονται στην Κριμαία υπό ρωσικό έλεγχο, ενώ το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ ελέγχονται από μαχητές που θεωρούνται ρωσικές δυνάμεις αντιπροσώπευσης.

Το μπροστινό μέρος κίτρινης φανέλας δείχνει τα σύνορα της Ουκρανίας με λευκό χρώμα. Ένα σύνθημα στο πίσω μέρος γράφει «Δόξα στην Ουκρανία!». Στο εσωτερικό της, υπάρχει ένα σύνθημα που δηλώνει «Δόξα στους ήρωες!» .

Και οι δύο φράσεις έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ουκρανία στον στρατό και μεταξύ των υποστηρικτών της επανάστασης του 2014 που έδιωξαν τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος τώρα ζει στη Ρωσία.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου επιδεινώθηκαν απότομα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη μιας ρωσικής αυτονομιστικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία το 2014.

Η Ρωσία έχει επίσης εκδώσει εκατοντάδες χιλιάδες διαβατήρια στους Ουκρανούς στα ανατολικά της χώρας με ένδειξη ότι η σύγκρουση θα παραμείνει άλυτα για τα επόμενα χρόνια.

Ένας αριθμός αγώνων κατά τη διάρκεια του Euro 2020 έχουν προγραμματιστεί για το στάδιο Krestovsky της Αγίας Πετρούπολης, συμπεριλαμβανομένου ενός αγώνα προημιτελικού.

Η Ουκρανία δεν έχει προγραμματιστεί να παίξει στη Ρωσία ή ενάντια στη ρωσική εθνική ομάδα, τουλάχιστον στην πρώτη φάση του Euro 2020 και λογικά η Uefa δεν θα επιτρέψει να διεξαχθεί αγώνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, σε ρωσικό έδαφος.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις