Το… Football Manager της Μπίρσοτ

Το... Football Manager της Μπίρσοτ

H Μπίρσοτ πανηγύρισε στις αρχές Αυγούστου την άνοδο από την β’ κατηγορία στα «μεγάλα» σαλόνια του βελγικού ποδοσφαίρου. Η Μπίρσοτ αποτελεί την συνέχεια της Γκερμινάλ για τους πιο παλιούς, καθώς ο σύλλογος της Αμβέρσας ταλαιπωρήθηκε από οικονομικά προβλήματα, χρεοκόπησε και ξεκίνησε από το μηδέν (ερασιτεχνικές κατηγορίες) με νέο όνομα και σήμα.

Η άνοδος πιστώθηκε και στον Αργεντινό τεχνικό Ερνάν Λοσάδα, που έχοντας φορέσει την φανέλα της για περίπου δέκα χρόνια, επέστρεψε στο Κιλ για να βοηθήσει τον σύλλογο που βρισκόταν σε μια δύσκολη κατάσταση. Αρχικά ως βοηθός και εν συνεχεία ως πρώτος τεχνικός, ο Λοσάδα δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο που στα πρώτα ματς της Jupiler League εντυπωσίαζε με την επιθετική του προσέγγιση και μιλώντας και στην «δική» μας γλώσσα, μετρούσε οκτώ κολλητά over 3,5. Ο κορωνοϊός την… χτύπησε πάντως και από την πρώτη 4αδα κατρακύλησε βαθμολογικά, χωρίς πάντως να κινδυνεύει για την παραμονή της.

Η εξαιρετική εικόνα έφερε μάλιστα και πρόταση στον Λοσάδα από την DC Γιουνάιτεντ, με σεβαστές μάλιστα οικονομικές απολαβές. Η διοίκηση τον αποχαιρέτησε με κάθε τιμή και ανακοίνωσε ως αντικαταστάτη του, τον μέχρι πρότινος βοηθό του, τον μόλις 28χρονο Γουίλ Στιλ. Ο Βέλγος, με αγγλικό διαβατήριο, αποτελεί τον πιο νέο τεχνικό όχι μόνο του πρωταθλήματος αλλά και της ηπείρου και πήρε έτσι την… πρωτιά από τον Σγιόρς Ουλτέι (32 ετών) της Φορτούνα Σιτάρντ στην γειτονική Ολλανδία.

Ο Στιλ ντεμπούταρε 28 ετών και τριών μηνών και αποτελεί έτσι τον νεαρότερο τεχνικό στα 15 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης από το 2000, ξεπερνώντας τον… φοβερό και τρομερό, Νάγκελσμαν (Χοφενφάιμ, 28 ετών και έξι μηνών). Στην λίστα των 15 νεαρότερων στα 15 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, συναντάμε και τον Αντρέ Βίλα Μπόας (32 ετών, Ακαδέμικα Κοϊμπρα, 2009) αλλά και δύο Έλληνες! Πέρυσι, ο Γιώργος Πετράκης ανέλαβε την Λαμία στα 32 του και φιγουράρει στην 13η θέση, ενώ στην 14η και για ένα μήνα διαφορά (32 έτη και οκτώ μήνες), βρίσκεται ο Σούλης Παπαδόπουλος (2000, Προοδευτική).

Αρκετά με το… αληθινό Football Manager (σε άλλο… κεφάλαιο θα αναφερθώ στην προσπάθεια να κάνω την Μέταλουργκ Ζαπορίζια πρωταθλήτρια Ευρώπης) και στα… δικά μας,

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις