Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’τα παλιά…

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ'τα παλιά...

Και να που φτάσαμε αισίως στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2 και σήμερα, Σάββατο (23/1) ανοίγει η αυλαία με την αναμέτρηση Απόλλων Λάρισας – Διαγόρας. Ένα ματς στο οποίο τόσο οι Λαρισαίοι όσο και οι Ροδίτες θέλουν τους τρεις βαθμούς και την πρώτη τους φετινή νίκη, καθώς η ομάδα του Γιάννη Μάγγου έχει ένα βαθμό και εκείνη του Σάκη Θεοδοσιάδη δύο.

Προπονητής του Διαγόρα είναι ο Σάκης Θεοδοσιάδης, παλιός γνώριμος στον Απόλλωνα Λάρισας, καθώς ο 46χρονος τεχνικός είχε περάσει με επιτυχία από τον πάγκο του λαρισινού συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάκης Θεοδοσιάδης είχε αναλάβει τον πάγκο της ομάδας στις 21 Ιουνίου 2016 και κοουτσάρισε τον σύλλογο μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2017, ήτοι ολόκληρη τη σεζόν 2016-2017 και τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν 2017-2018.

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα της Φιλιππούπολης ούσα νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική και με στόχο μία καλή πορεία κόντρα σε ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, η Α.Ε. Καραϊσκάκης και ο Πιερικός. Όμως, ο Απόλλωνας παρουσίασε μία εξαιρετική ομάδα και στο φινάλε πέτυχε την άνοδό του στη Football League σε μία ονειρεμένη σεζόν.

Μπορεί το ποδαρικό να έγινε με το… αριστερό με εντός έδρας ήττα από την Πύδνα Κίτρου, ωστόσο η συνέχεια ήταν πάρα πολύ καλή για τους Λαρισαίους, οι οποίοι με αργά αλλά σταθερά βήματα, υπομονή, επιμονή και ωραίο ποδόσφαιρο έφτασαν τα Χριστούγεννα να είναι στην κορυφή. Εκεί που έμειναν μέχρι το φινάλε, σφραγίζοντας και μαθηματικά την άνοδο στις 14 Μαΐου 2017 με το 2-0 κόντρα στον Τηλυκράτη.

Φυσικά, μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή είχε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς είχε δείξει την εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του ακόμα και μετά από αρνητικά αποτελέσματα, που σίγουρα υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, με το φινάλε να είναι… γλυκό με την άνοδο στη Football League.

Το… τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών γράφτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2017 μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα με 7-0 από την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ ο Μακεδόνας προπονητής είχε προλάβει να κοουτσάρει τη λαρισαϊκή ομάδα σε ένα ακόμα ματς εκείνης της χρονιάς (σ.σ. 2017-2018), πάλι για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό κόντρα στην Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» που είχε βρει νικητή τον Απόλλωνα με 2-1.

Μετά τον Απόλλωνα, ο Σάκης Θεοδοσιάδης κάθισε στον πάγκο της Σπάρτης, εν συνεχεία σε αυτόν της Βέροιας κατακτώντας το νταμπλ (άνοδος στη Football League και Κυπελλούχος ΕΠΣ Ημαθίας), με τελευταία ομάδα, πριν φυσικά τους Ροδίτες, την Καλαμάτα.

Για τον Απόλλωνα ο Σάκης Θεοδοσιάδης πάντα θα αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς ήταν εκείνος που έβαλε το λιθαράκι για την επιστροφή του συλλόγου στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πολύ απλά, “ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά”,  που λέει και το γνωστό άσμα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις