Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2020. Πότε, πώς, πού!

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2020. Πότε, πώς, πού!

Οριστικά στις 4 Φεβρουαρίου ξεκινά  το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο του 2020.

Η FIFA με ανακοίνωσή της, τόνισε, ότι παρά το ότι υπήρχαν πολλές σκέψεις για τη ματαίωση του τουρνουά λόγω covid19, αποφασίστηκε τελικά αυτό  να πραγματοποιηθεί κανονικά, χωρίς μάλιστα να αλλάξει έδρα, αφού το Κατάρ θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε η πρόσφατη άρτια διοργάνωση από τους Άραβες του ασιατικού Champions League.

Βέβαια είναι τουρνουά του 2020 και ημερολογιακά διεξάγεται το… 2021.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στο οποίο η Μπάγερν Μονάχου θα διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο, μέχρι στιγμής εκτός από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την παρουσία της έχει εξασφαλίσει η Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ ως οικοδέσποινα, η νέα πρωταθλήτρια Ασίας (ΑFC) Ουλσάν από τη Νότια Κορέα, η αιγυπτιακή Αλ Αχλί ως πρωταθλήτρια Αφρικής (CAF) και η μεξικάνικη Τίγκρες ως πρωταθλήτρια της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (CONCACAF). Μόνη εκκρεμότητα υπάρχει στον εκπρόσωπο της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL), με μια εκ των Παλμέιρας ή Σάντος να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το θεσμό.

https://twitter.com/FIFAcom/status/1351552628686282756

Έναρξη του τουρνουά έχει οριστεί η 4η Φλεβάρη με τον μεγάλο τελικό να διεξάγεται μια εβδομάδα αργότερα. Οι δύο πρώτοι προημιτελικοί έχουν ήδη οριστεί και έτσι Τίγκρες και Ουλσάν θα ανοίξουν την αγωνιστική δράση του τουρνουά, με τον νικητή της αναμέτρησης να αντιμετωπίζει στις 7/2  στον πρώτο ημιτελικό μια εκ των δύο βραζιλιάνικων ομάδων.

Αντίστοιχα η Μπάγερν θα περιμένει στο δεύτερο ημιτελικό, ο οποίος διεξάγεται στις 8/2, μια  εκ των Αλ Αχλί ή Αλ Ντουχαΐλ. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στη Ντόχα στις 11/2 με τους Βαυαρούς να θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για τη κατάκτηση του τροπαίου και το ενδιαφέρον να στρέφεται στο ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στην αυλαία της διοργάνωσης.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις