Μαλλιά κουβάρια και… διπλά!

Μαλλιά κουβάρια και… διπλά!

Η στήλη καταπιάνεται με… τρίχες και «ολλανδικά» διπλά στο απαιτητικό πρόγραμμα της Παρασκευής.

Η πανδημία έχει… γονατίσει και κάθε κοινωνική δραστηριότητα ένεκα  lockdown και των αναπόφευκτων λουκέτων. Οι ταξικές διαφορές έχουν πλέον διογκωθεί και πέραν των ταξιδιών των (wannabe/έκπτωτων) celebrities στο Ντουμπάι, στο στόχαστρο είναι πλέον και οι ποδοσφαιριστές. Για την ακρίβεια, οι… τρίχες τους!

Η ολλανδική  ένωση κομμωτών (ANKO) ακολούθησε το παράδειγμα των Γερμανών συναδέλφων τους που απευθύνθηκε επισήμως στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και… επιτέθηκε στους ποδοσφαιριστές. Στις δύο χώρες ισχύει αυστηρό lockdown και τα κομμωτήρια/κουρεία παραμένουν κλειστά, αλλά οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται κάτι παραπάνω από περιποιημένοι σε κάθε ματς, με διαφορετικά στυλ, βαφές, περίεργα κοψίματα (συγγνώμη, δεν γνωρίζω τους ακριβείς όρους) ακολουθώντας κάθε επιταγή της μόδας.

«Είναι σκάνδαλο και στέλνουν το λάθος μήνυμα» τόνισε εκπρόσωπος της ένωσης και το… προχώρησε: «Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Είναι θέμα υπευθυνότητας και βαραίνουν το κοινωνικό σύνολο». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανοιχτή επιστολή των αντίστοιχης γερμανικής ένωσης προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία. «Από τις 16 Δεκεμβρίου ακολουθούμε τους κανόνες και 80,000 μαγαζιά είναι κλειστά. Οι ποδοσφαιριστές όμως της Bundesliga παρουσιάστηκαν με νέα λουκ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και αν μη τι άλλο προκάλεσαν. Απαιτούμε αλληλεγγύη».

Για να μην γινόμαστε γραφικοί με την χώρα μας που έχει αναγάγει τη δικαιολογία σε επιστήμη, παραθέτω την απάντηση της ένωσης των ποδοσφαιριστών Γερμανίας, Ουλφ Μπαρανόφσκι: «Αν κάποιος παρουσιάζεται φρεσκοκουρεμένος, δεν σημαίνει πως είναι αποτέλεσμα παραβίασης των κανόνων». Μια από τα ίδια και ο εκπρόσωπος της Ουνιόν, Κρίστιαν Αρμπέιτ. «Δεν μπορούμε να κυνηγάμε τους ποδοσφαιριστές και να τους ρωτάμε αν οι γυναίκες τους είναι κομμώτριες».

Αρκετά με τις… τρίχες και στα… δικά μας, κατέληξα σε δύο διπλά από την «μικρή» κατηγορία της Ολλανδίας. Η Ντόρντρεχτ και φέτος έχει «διακοσμητικό» ρόλο μετρώντας μια σειρά από αρνητικές πρωτιές και θα αποφύγει τον υποβιβασμό επειδή δεν… υφίσταται στην κατηγορία. Η Φόλενταμ προέρχεται από σπουδαίο διπλό στην έδρα της πρωτοπόρου Καμπούρ και περιμένω να περάσει άνετα από την έδρα της ουραγού.

Θα εμπιστευθώ και την Ντε Γκράαφσαπ στην πιο απαιτητική εξόρμηση στο Κερκράντε. Οι «σούπερ χωρικοί» ξεκίνησαν με την στάμπα του φαβορί για την απευθείας άνοδο, αλλά βρίσκονται στο -6 από την 2η θέση. Θεωρώ πως διαθέτουν την ποιότητα να «γυρίσουν» το κλίμα  και με τους γηπεδούχους να κινούνται στην μετριότητα φέτος, το διπλό έχει τύχη.

Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας

Μονό
19:45
Ρόντα – Ντε Γκράαφσαπ
2
2.20
Μονό
19:45
Ντόρντρεχτ – Φόλενταμ
2 & over 2,5
1.85
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις