Με τα γκολ σε Μόναχο και Βεστφαλία

Με τα γκολ σε Μόναχο και Βεστφαλία

Καλή σας μέρα και ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες. Πριν κάτσω να γράψω, άναψα μια λαμπάδα στον εορτάζοντα Άγιο Σπυρίδωνα, μήπως και αλλάξει λίγο η κακή μου τύχη, η οποία δεν λέει να με αφήσει σε ησυχία.

Αυτή τη φορά η προχθεσινή δυνατή μου πρόταση σκόνταψε στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Ουλσάν, Γιο Σου Χουκ, ο οποίος κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά. Ό,τι και αν προσπάθησε ο Άλαν και η παρέα του το πολυπόθητο γκολ που ψάχναμε εμείς και η Γκοουάν δεν μπήκε ποτέ. 9 σουτ στην εστία, 8 αποκρούσεις και ένα δοκάρι ο τελικός απολογισμός, με την Ουλσάν να προκρίνεται πανηγυρικά στο τελικό της Ανατολικής Ζώνης.

Αφού δεν μας θέλει τις τελευταίες μέρες λοιπόν στο Κατάρ, θα αλλάξω τακτική κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τη διοργάνωση του ασιατικού Champions League και σήμερα θα κάνω μια βόλτα στις χαμηλές κατηγορίες της Γερμανίας.

Τα πολυβόλα της μικρής κατηγορίας

Ξεκίνημα λοιπόν από το Μόναχο, εκεί όπου τα «λιοντάρια» της βαυαρικής πρωτεύουσας, η Μόναχο 1860, υποδέχεται τη Βάλντχοφ Μάνχαϊμ στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής ημέρας. Δύσκολο ματς για καθαρό σημείο, αφού και από τις δύο πλευρές υπάρχουν αρκετές ελλείψεις βασικών παικτών.

Οι γηπεδούχοι μετά το ονειρικό ξεκίνημα στη σεζόν, βρίσκονται σε φάση ντεφορμαρίσματος, αγνοώντας τη νίκη στις τελευταίες 5 αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η νεανική ομάδα του Μίχαελ Κέλνερ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του μαέστρου της στη μεσαία γραμμή, Ντένις Ντρέσελ, λόγω της αποβολής του στο τελευταίο ματς με την Τούρκγκουτσου. Τιμωρημένος λόγω καρτών και ο σημαντικός Ντάνιελ Βάιν, ενώ τραυματίες είναι οι Λανγκ και Λίνσμπιχλερ.

Η ομάδα του Μάνχαϊμ προέρχεται από ήττα μεσοβδόμαδα σε εξ αναβολής αναμέτρηση στην έδρα της Μέπεν, την πρώτη μετά από 5 αναμετρήσεις. Για άλλη μια φορά έμεινε μακριά από τον καλό εντός έδρας εαυτό της, ενώ επιπλέον έχασε από τραυματισμό και τον Μαξ Κρίστιανσεν, αλλά και τον έτερο κεντρικό αμυντικό της Βερλάατ. Σε συνδυασμό με την τιμωρία λόγω καρτών του εγκεφάλού της στη μεσαία γραμμή Αριανίτ Φεράτι, ο τεχνικός της Γκλόκνερ αναμένεται να παρατάξει αρκετά νέα πρόσωπα και πειραματική σύνθεση, με το πρόβλημα να εστιάζεται κυρίως στα μετόπισθεν.

Και οι δύο ομάδες διαθέτουν τις καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας με 25 γκολ στο ενεργητικό τους, αλλά σήμερα αμφότερες θα παραταχθούν χωρίς τα πιο δυνατά δημιουργικά τους ατού. Έτσι αναμένω σχετικά κλειστή αναμέτρηση.

Δεδομένη η κούραση των φιλοξενούμενων μετά την υποχρέωση τους μεσοβδόμαδα, δεδομένη και η επιθετική τους αφλογιστία εκτός έδρας με μόλις 3 γκολ σε 6 αναμετρήσεις, δεδομένα και τα αμυντικά τους θέματα, τα οποία σήμερα αυξάνονται κατακόρυφα με την άμυνα ανάγκης που θα παρατάξουν στο ματς.

Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στα τελευταία 3 ματς στο Μόναχο, κάτι που αναμένω να συνεχιστεί και σήμερα. Με τη διπλή ευκαιρία τους να προσφέρεται αρκετά χαμηλά, θεωρώ ότι η επιλογή να σημειωθούν 2-3 γκολ είναι η ιδανικότερη, αφού καλύπτει πολλά σενάρια και πιθανά αποτελέσματα.

Εμπιστοσύνη στη «σταχτοπούτα» της κατηγορίας

Την ίδια ώρα κάπου ανατολικά της Βεστφαλίας, η νεοφώτιστη στη κατηγορία και ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Βερλ, υποδέχεται ένα από τα κρυφά φαβορί για άνοδο, τη Βικτόρια Κολωνίας.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ως το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό, αφού διαθέτουν το μικρότερο μπάτζετ στη κατηγορία, με ρόστερ αποτελούμενο κυρίως από νεαρούς παίκτες. Και όμως έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα απέχουν μόλις μία νίκη μακριά από την πρωτοπόρο Δρέσδη.

Τρέχει ένα αήττητο σερί 4 αγώνων, έχοντας επιδείξει φοβερή συνέπεια τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Με τα 25 γκολ ενεργητικό και τους δύο φορ της Γιάνγιτς με 8 γκολ και Γιλντρίμ με 6 σε τρομερή φόρμα, διαθέτει τη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, ενώ με τα 14 γκολ που έχει δεχθεί μόνο η Δρέσδη είναι πιο αποτελεσματική.

Οι φιλοξενούμενοι του Πάβελ Ντότσεβ έρχονται με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Μόναχο 1860 την προηγούμενη εβδομάδα, με την οποία τερματίστηκε ένα μίνι σερί 4 ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Βρίσκονται στην 7η θέση και μόλις 5 βαθμούς μακριά από τη κορυφή. Επιθετικά διαθέτει τον εξαιρετικό Βούντερλιχ να βρίσκει με συνέπεια δίχτυα, όμως αμυντικά έχει αρκετά θέματα. Τα 22 γκολ που έχει ήδη δεχθεί, έχουν κοστίσει βαθμούς, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Η ομάδα έκπληξη λοιπόν, εναντίον ενός από τα φαβορί για άνοδο, σε ένα παιχνίδι που αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι παίζουν με άγνοια κινδύνου ήδη από την περυσινή σεζόν, χαίρονται το παιχνίδι και το αντιμετωπίζουν χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες. Οι 3 νίκες στα 4 τελευταία ματς μιλούν από μόνες τους με την ψυχολογία και το κλίμα στην ομάδα να είναι εξαιρετικό. Οι φιλοξενούμενοι ζορίστηκαν αρκετά το τελευταίο διάστημα αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθούν από τους Βεστφαλούς.

Πολύ καλή η απόδοση του άσου, ο οποίος παίζεται πολύ άνετα. Εγώ θα ακολουθήσω τη συντηρητική οδό ως προς την ανάδειξη νικητή και θα αγοράσω τη διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων. Τη χαμηλή ομολογουμένως απόδοση θα την ανεβάσω στο διπλασιασμό, συνδυάζοντάς τη και ρισκάροντας με το αμφίτερμα.

7 στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων είχαν γκολ εκατέρωθεν, οι γηπεδούχοι θεωρώ ότι έχουν σίγουρο το ένα γκολ, ίσως και περισσότερα, άρα στην ουσία κυνηγώ ένα γκολ της Βικτόρια, ενδεχόμενο που θαρρώ ότι πληρώνει περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Μονό
15:00
Μόναχο 1860 - Βάλντχοφ Μάνχαϊμ
2-3 γκολ
2.10
Mονό, combo
15:00
Βερλ - Βικτόρια Κολωνίας
1Χ & goal/goal
2.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις