Προγνωστικά σνούκερ: Σεβασμός σε κάθε παίκτη

Προγνωστικά σνούκερ: Σεβασμός σε κάθε παίκτη

Η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μας δίδαξε ότι στα προγνωστικά σνούκερ δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν παίκτη.

Προγνωστικά σνούκερ: Γκίλμπερτ – Κ. Γουίλσον

Απρόσμενα είναι και τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών, αλλά αυτό του πρώτου χρονικά (έναρξη στις 15:00 της Μ. Πέμπτης) είναι κάπως πιο αναμενόμενο. Ο Ντέιβιντ Γκίλμπερτ είχε φτάσει στο one table set up του Crucible και το 2019. Ο Κάιρεν Γουίλσον, από την άλλη, ήταν φιναλίστ το 2020 και ημιφιναλίστ άλλες δύο φορές (2018, 2021).

Αυτό που αξίζει να προσέξουμε είναι ότι ο Γκίλμπερτ έχει νικήσει τον Γουίλσον και τις δύο φορές που τον αντιμετώπισε σε προημιτελικό Triple Crown Event. Πρώτα στο Παγκόσμιο του 2019 (13-8) κι έπειτα στο Masters του 2021 (6-5). Ο Warrior, ωστόσο, υπερτερεί στο σύνολο με 6-5 νίκες, ενώ έχει κερδίσει και τον μοναδικό μεταξύ τους τελικό, στο German Masters του 2019 (9-7).

Και οι δύο παίκτες έχουν παίξει εξαιρετικά για να φτάσουν μέχρι τους «4». Σίγουρα ο Γουίλσον είναι πιο «ψημένος» στο top επίπεδο, αλλά οι αποδόσεις κοντά στο 3.00 για τη νίκη του Γκίλμπερτ ξενίζουν. Θα σεβαστούμε τον Angry Farmer περισσότερο απ’ τους «μπουκ», αφού περιμένουμε στη χειρότερη να το παλέψει.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με ποντάρισμα στο «αβάντζο» των 2,5 frames, που βρίσκουμε ψηλά (2.00 στη Stoiximan) και ανάλογα με το πώς θα κυλήσει το πρώτο σκέλος, βλέπουμε. Θυμίζουμε ότι στα ημιτελικά νικά όποιος φτάσει πρώτος στα 17 frames.

Προγνωστικά σνούκερ: Τζόουνς – Μπίνγκαμ

Όλοι σχεδόν είχαμε σίγουρο τον ημιτελικό ανάμεσα στο Ρόνι Ο’Σάλιβαν και τον Τζαντ Τραμπ. Ωστόσο, δύο παίκτες που κατέκτησαν από πέντε τρόπαια έκαστος μέσα στη σεζόν, έπεσαν θύματα εκπλήξεων στα προημιτελικά. Ο πρώτος γνώρισε την ήττα από τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ (13-10) και ο δεύτερος από τον Τζακ Τζόουνς (13-9).

Είδαμε για άλλη μια φορά, λοιπόν, ότι όλα μπορεί να συμβούν. Κι αυτό κάνει τις προβλέψεις για τον ημιτελικό ανάμεσα στον Μπίνγκαμ και τον Τζόουνς ακόμα πιο δύσκολη. Αμφότεροι δείχνουν πολύ δυνατοί στην καλή τους μέρα, ενώ οι χθεσινές νίκες κόντρα στους πανίσχυρους αντιπάλους τους, τους δίνουν ψυχολογία.

Ο Μπίνγκαμ είχε νικήσει τον Ο’Σάλιβαν και στην πορεία του για την κατάκτηση του Παγκοσμίου του 2015. Ίσως είναι οιωνός επανάληψης της επιτυχίας (αν και έπρεπε να το σκεφτούμε πριν τον προημιτελικό). Από την άλλη, ο Τζόουνς φτάνει για πρώτη φορά τόσο μακριά σε Παγκόσμιο, αλλά και πέρυσι ήταν στους «8». Και είχε ζορίσει πολύ τον Μαρκ Άλεν, προτού λυγίσει (10-13). Φέτος, έκανε ένα βήμα παραπέρα και δείχνει ικανός και για το τρόπαιο.

Ο 30χρονος Ουαλός έχει την ικανότητα να ρίχνει το επίπεδο του παιχνιδιού των αντιπάλων, χωρίς να παίζει καταστροφικά. Ίσως επειδή είναι εξαιρετικός σκόρερ κι έχει αυτό το αργό στιλ στεκαρίσματος. Κι αυτό μας ιντριγκάρει ενόψει και του ημιτελικού. Ο ψύχραιμος Μπίνγκαμ που είδαμε κόντρα στον Ο’Σάλιβαν μοιάζει άπαιχτος. Θα παίξει όμως το ίδιο καλά κόντρα στον Τζόουνς;

Πάμε με την έκπληξη και δίνουμε τον «άσο». Σκέτο, χωρίς χάντικαπ, στο 2.57. Είναι κι αυτή η αίσθηση ότι θα είναι περίεργο να πάρει ο Μπίνγκαμ δεύτερο Παγκόσμιο – αν και αυτό μπορεί να «χαλάσει» και με ήττα στον τελικό. Επίσης, τη μοναδική φορά που είχαν παίξει αντίπαλοι οι δυο παίκτες, ο Τζόουνς είχε νικήσει 4-0. Ίσως να μην είναι τυχαίο.

Μονό
15:00
Γκίλμπερτ - Κ. Γουίλσον
1 (+2,5)
2.00
BET: 20 units
Μονό
21:00
Τζακ Τζόουνς - Μπίνγκαμ
1
2.57
BET: 20 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις