Ο Γκάρλαντ «μαγειρεύει» τους Μάτζικ

Ο Γκάρλαντ «μαγειρεύει» τους Μάτζικ

Προγνωστικά NBA: Ειδικό παίκτη από τα Play-Offs της Ανατολής προτείνει σήμερα ο Λοβέρδος, στη στήλη για το NBA.

Το πρώτο παιχνίδι

Καλησπέρα NBAερς! Με οχτώ άσους ξεκίνησαν τα Play-Offs, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει εδώ και 31 χρόνια. Στα σημερινά προγνωστικά NBA έχουμε μία «χειρουργική» επιλογή από την αναμέτρηση Κλίβελαντ Καβαλίερς – Ορλάντο Μάτζικ.

Ο Ντάριους Γκάρλαντ έπαιξε 32 λεπτά στο προηγούμενο παιχνίδι. Παρά τα δύο φάουλ που είχε από την πρώτη περίοδο, ο κόουτς Μπίκερσταφ τον χρησιμοποίησε για περίπου οκτώ λεπτά σε κάθε περίοδο. Στην τρίτη περίοδο, είχε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, οι οποίες φάνηκε να επηρεάζουν το παιχνίδι του, κάτι το οποίο ξεπέρασε στην τέταρτη.

  • 1η Περίοδος: 7 λεπτά, 4 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 3 ασίστ
  • 2η Περίοδος: 8 λεπτά, 0 πόντοι (0/1 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 2 ασίστ
  • 3η Περίοδος: 8 λεπτά, 2 πόντοι (1/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 2 ασίστ
  • 4η Περίοδος: 9 λεπτά, 8 πόντοι (1/1 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 1 ασίστ

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι Μάτζικ έπαιζαν κυνηγητό με τους Καβς, κάνοντας συνεχείς αλλαγές στα Pick and Roll. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Μόμπλεϊ να βρίσκει κοντύτερο αντίπαλο σχεδόν σε κάθε επίθεση. Ο Έβαν ανέλαβε τις περισσότερες εκτελέσεις, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους σε δέκα προσπάθειες. Το Ορλάντο διόρθωσε το πρόβλημα μετά την ανάπαυλα, με τον Μόμπλεϊ να έχει μηδέν πόντους σε μόλις μία προσπάθεια.

Στην τρίτη περίοδο ο Γκάρλαντ είχε ενοχλήσεις στην πλάτη, γι’ αυτό τον είδαμε να παίρνει κάποιες ανορθόδοξες αποφάσεις. Σε τουλάχιστον τρεις καταστάσεις όπου υπό άλλες συνθήκες θα σούταρε, επέλεξε να πασάρει. Μπαινόβγαινε στο παρκέ για μικρά χρονικά διαστήματα και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Στην τέταρτη περίοδο ήταν σε καλή κατάσταση, έτσι μοίρασε μία ασίστ και πέτυχε εννέα πόντους με απόλυτη ευστοχία.

Συνοψίζοντας λοιπόν, αν θεωρήσουμε πως το Ορλάντο δεν θα κάνει ξανά τις ίδιες κακές αλλαγές και το ιατρικό επιτελείο λύσει το πρόβλημα με τις ενοχλήσεις του Γκάρλαντ, τότε θα είναι πολύ αποτελεσματικός. Όταν δεν είχε ενοχλήσεις και έπαιζε με την βασική πεντάδα -δηλαδή στην πρώτη και στην τέταρτη περίοδο- ο Αμερικάνος γκαρντ είχε 16 πόντους & ασίστ σε 16 λεπτά.

Το Ματσάρισμα με τους Μάτζικ

Σε γενικές γραμμές, το Ορλάντο είναι μία ομάδα που ταιριάζει στον Γκάρλαντ. Είναι μία από τις χειρότερες άμυνες στο NBA σε Pull-Up σουτ. Το 43% των προσπαθειών του Γκάρλαντ είναι Pull-Up, γεγονός που κάνει αυτό το ματσάρισμα ιδανικό για σκοράρισμα. Στο πρώτο παιχνίδι βασικός σέντερ των Μάτζικ ήταν ο Άιζακ και έπαιζε άμυνα με drop καλύψεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τους κάνει ακόμα πιο ευάλωτους, με αμαρκάριστα Pull-Up από μέση απόσταση. Φέτος ο Γκάρλαντ κάνει πάρτυ απέναντι στο Ορλάντο, με 35, 41 και 28 πόντους & ασίστ στην κανονική διάρκεια και 22 στα Play-Offs.

Ο Γκάρλαντ με αριθμούς

Στο πρώτο παιχνίδι έπαιξε 32 λεπτά. Αν σήμερα δεν μπλέξει με φάουλ από νωρίς και δεν έχει ενοχλήσεις, περιμένω να τον δούμε για τουλάχιστον 36 λεπτά στο παρκέ. Ας δούμε όμως τι έχει κάνει στα παιχνίδια με 32 ή περισσότερα λεπτά συμμετοχής:

  • 29/39 Over
  • 13/16 Over Εντός (Τα δύο Under με 22)
  • 14/20 Over με τον Μίτσελ (Τα τέσσερα Under με 22)
  • 15/20 Over Εντός με τον Μίτσελ (Τα δύο Under με 22)

Τι θα κάνει ο Τζέιλεν Σάγκς;

Αυτό το άφησα για το τέλος επειδή είναι θεωρητικό. Στο πρώτο παιχνίδι ο Σαγκς είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Γκάρλαντ. Φαντάζομαι πως η λογική ήταν να ασκήσουν πίεση στον βασικό χειριστή της μπάλας, ώστε να τον αναγκάσουν σε λάθη. Από μία άποψη πέτυχαν το στόχο τους αφού ο Γκάρλαντ έκανε πέντε λάθη, όμως έχασαν το παιχνίδι. Χωρίς κάποιον ελίτ αμυντικό πάνω του, ο Μίτσελ έβαλε ξεκούραστα 30 πόντους σουτάροντας με 52%. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα συνεχίσουν με την ίδια στρατηγική ή αν ο Σαγκς τελικά αναλάβει το μαρκάρισμα του Μίτσελ.

Σε ένα παιχνίδι που σχεδόν τα πάντα λειτούργησαν εναντίον του, κατάφερε να φτάσει 22 Πόντους+Ασίστ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το όριο του να πέσει από το 23,5 στο 22,5. Θα τιμήσω λοιπόν το Over 22,5 πόντους & ασίστ του Ντάριους Γκάρλαντ σε απόδοση 1.85 στη Novibet.

Super Προσφορά* με δώρα Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση!

Μονό
02:10
Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ορλάντο Μάτζικ
Ντάριους Γκάρλαντ Over 22,5 πόντους & ασίστ
1.85
BET: 35 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις