Το «μαύρο άλογο» του Ντάλας

Το «μαύρο άλογο» του Ντάλας

Μπορούν οι Μαβς να κάνουν την έκπληξη; Είναι ο Ντόνσιτς διεκδικητής του MVP; Ο #Loverdose προτείνει μακροχρόνια προγνωστικά NBA έως 31.00.

Καλημέρα NBAερς! Εκμεταλλεύομαι το διάλειμμα του All Star Game στο NBA, για μία διαφορετική στήλη. Είναι ο Λούκα Ντόνσιτς στη συζήτηση του MVP; Κάποιοι ίσως το πιστεύετε. Είναι οι Ντάλας Μάβερικς διεκδικητές του τίτλου; Νομίζω πως η πρώτη αντίδραση εδώ, θα είναι να γελάσετε. Ας αφήσουμε τους αριθμούς να μας δώσουν την απάντηση, στα πρώτα μακροχρόνια NBA της φετινής σεζόν.

Ντάλας Μάβερικς με αριθμούς

  • Έχουν σκορ 32-23 και είναι έβδομοι στην Δύση.
  • Παίζουν με ρυθμό 100,91.
  • Έχουν την έβδομη επίθεση με 118,7 πόντους.
  • Με επιθετική αξιολόγηση 117,5 τους βρίσκουμε στην ενδέκατη θέση.
  • Με 117,2 πόντους πόντους παθητικό, τους βρίσκουμε στην 19η θέση.
  • Είναι επίσης 19οι με αμυντική αξιολόγηση 116,2.
  • Έχουν 1,4 net rating.
  • Είναι σχετικά εύστοχοι, αφού σουτάρουν με 47,8% εντός πεδιάς.
  • Οι αντίπαλοι τους, σουτάρουν με ποσοστό 48%.
  • Αν και τα 15 εύστοχα τρίποντα είναι τα τρίτα περισσότερα στη λίγκα, με ποσοστό ευστοχίας 37,3% βρίσκονται μόλις στην δέκατη θέση.
  • Επιτρέπουν στους αντιπάλους τους, να σουτάρουν με 36,4% από το τρίποντο.
  • Ελάχιστα τα ριμπάουντ στα παιχνίδια τους, αφού μαζεύουν 42,2 και οι αντίπαλοι τους 45,6.
  • Λίγες και οι ασίστ στα παιχνίδια τους, μοιράζουν 25,6 και οι αντίπαλοι τους 27,5.

Ανασκόπηση της σεζόν

Οι Τεξανοί ξεκίνησαν με φόρα τη σεζόν, κερδίζοντας οκτώ από τα πρώτα δέκα παιχνίδια. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της εντυπωσιακής τους παραγωγικότητας στην επίθεση, με 126,3 πόντους ανά παιχνίδι. Ωστόσο πληγώθηκαν ξανά και ξανά από τη σχεδόν ανύπαρκτη άμυνα τους. Σαν αποτέλεσμα μετά το 8-2 στα πρώτα δέκα παιχνίδια, ακολούθησε ένα 16-18 στα επόμενα 34. Έπειτα συνέβη κάτι μαγικό, στις 26 Ιανουαρίου ο Λούκα «Μάτζικ» έβαλε 73 πόντους στη νίκη επί των Ατλάντα Χοκς. Αρχής γενομένης με αυτό τον αγώνα, πλέον οι Μαβς έχουν οκτώ νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια που έπαιξε ο Λούκα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων έξι συνεχόμενων πριν τη διακοπή. Πλέον είναι έβδομοι στην Δυτική Περιφέρεια, αλλά απέχουν μόλις ένα παιχνίδι από την πέμπτη θέση.

Μακροχρόνια NBA: Λούκα «Magic» & «Uncle Drew»

Ο Ντόνσιτς σε αυτό το διάστημα, καταγράφει στατιστικά βγαλμένα από βιντεοπαιχνίδι. Έχει μέσο όρο 36,4 πόντους, με ποσοστό στο τρίποντο κοντά στο 40%. Παράλληλα μαζεύει 10,5 ριμπάουντ και μοιράζει 10 ασίστ ανά αγώνα. Κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι τα στατιστικά του έτερου γκαρντ της ομάδας, Κάιρι Άιρβινγκ. Ο Αμερικανός έχει μέσο όρο 25,5 πόντους σουτάροντας με 41,4% από το τρίποντο, ενώ συμπληρώνει τη στατιστική του με 5,5 ασίστ και 5,2 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Σίγουρα οι δύο αστέρες του Ντάλας, έχουν αναπτύξει πολύ καλύτερη χημεία από πέρσι. Όμως σε πολλά παιχνίδια που απουσίαζε ο ένας από τους δύο, οι λύσεις στην επίθεση ήταν περιορισμένες, αφού δεν υπήρχε κάποιος άλλος ικανός σκόρερ στο ρόστερ. Αυτό άλλαξε με τις δύο προσθήκες της ομάδας τον Ιανουάριο. Πλέον έχουν δημιουργήσει μία δυνατή πεντάδα, με άλλους τρεις παίκτες που μπορούν να κουβαλήσουν μέρος του σκοραρίσματος. Κάιρι, Λούκα, Ουάινγκτον, Γκριν και Γκάφορντ, αποδίδουν καλά στο παρκέ ακόμα και αν δεν έχουν πολλά παιχνίδια μαζί. Αξιόπιστες λύσεις υπάρχουν και στον πάγκο, με τους Χάρνταγουέι, Τζόουνς, Λάιβλι και Χάρντι. Οι Μαβς έχουν φτιάξει μία ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, αν μπει στα play off.

Οι Μάβερικς στα Play Off

Ας μην ξεχνάμε πως ο Λούκα σε κάθε του συμμετοχή σε play off, παρουσιάζεται αισθητά καλύτερος από ότι στη regular season. Φανταστείτε πόσο «τρομακτικός» μπορεί να είναι, αν βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη μέχρι τώρα παρουσία του. Στα παιχνίδια των play off, το ροτέισιον των ομάδων κλείνει και τότε οι Μαβς θα μπορούσαν να λάμψουν. Για πολλούς βέβαια αποτελεί ερώτημα ακόμα και το αν «τα άλογα» καταφέρουν να μπουν σε αυτά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά οι δηλώσεις παικτών, προπονητών και παραγόντων τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν πως έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά για την τρέχουσα σεζόν. Ένα καλό run στο δεύτερο μισό, μπορεί να φέρει τους Μάβερικς εύκολα στις πρώτες πέντε θέσεις, κάτι που θα μπορούσε να βάλει τον Λούκα για τα καλά στη συζήτηση του MVP.

Μακροχρόνια NBA 2023-24

Σίγουρα το Ντάλας δεν είναι από τα φαβορί και αν πέσει πάνω στους Νάγκετς ή τους Κλίπερς, δύσκολα θα καταφέρει να περάσει στις τέσσερις νίκες. Δεν βλέπω όμως κάποια άλλη ομάδα της Δύσης που θα μπορούσε να τους σταματήσει, αν συνεχίσουν στον ρυθμό που τους βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια. Αν όντως συνεχίσουν έτσι, οι αποδόσεις θα πέφτουν όσο πλησιάζουμε στο τέλος της regular season.

Με τον Εμπίντ εκτός και τη λίγκα να θέλει να βλέπουμε διαφορετικούς παίκτες να κατακτούν το βραβείο, θεωρώ πως ο Σάι και ο Λούκα είναι οι επικρατέστεροι φέτος. Ο Λούκα έχει τα νούμερα, αν η ομάδα του ανέβει στη βαθμολογία τότε ο Σλοβένος θα μπαίνει όλο και περισσότερο στην κουβέντα.

Μία άλλη ομάδα της Δύσης που είναι σε σταθερά ανοδική πορεία, είναι οι Γουόριορς. Ο Κάρι και η παρέα του βρίσκουν ρυθμό, έχουν το know how και οι ομάδες τις Δύσης είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία. Θεωρώ πως έστω και μέσα από το play in θα καταφέρουν να πάρουν ένα εισιτήριο για τα play off.

Σούπερ προσφορά* με δώρα* κάθε ημέρα χωρίς κατάθεση!

Μακροχρόνιο NBA
Νικητής Διοργάνωσης
Ντάλας Μάβερικς
31.00
BET: 3 units
Μακροχρόνιο NBA
Δυτική Περιφέρεια - Νικητής
Ντάλας Μάβερικς
16.00
BET: 5 units
Μακροχρόνιο NBA
Είσοδος στα play off
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
2.15
BET: 25 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις