«Εξέθεσε» Μεντιλίμπαρ ο Καρβάλιο – Δικαίωση με Ναβάρο!

Ανατροπή με τον τελειωμένο - Υπογράφει άμεσα!

Δύο στα… δύο για τον Ολυμπιακό στην εποχή Μεντιλίμπαρ, που μετά τον ΟΦΗ κατάφερε να κερδίσει και την Φερεντσβάρος, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καλός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν και επωφελήθηκαν από τις παρουσίες των Φορτούνη και Ποντένσε, από τη στιγμή που πέρασε στο ματς, κρύβοντας με αυτόν τον τρόπο τις αμυντικές αδυναμίες, ενώ παράλληλα το επιθετικό ένστικτο του Ελ Κααμπί έλυσε τον… γρίφο του γκολ που υπήρχε για 83 λεπτά στο Φάληρο.

Αυτά τα δεδομένα, μαζί με τις καίριες αλλαγές που έκανε ο Βάσκος τεχνικός έφεραν τους Ερυθρόλευκους να έχουν κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης για τους «16» του Conference League σε ένα βράδυ που δεν πραγματοποίησαν πάντως μια καλή εμφάνιση.

Πολύ προβληματική ήταν η εικόνα των Ερυθρόλευκων στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, κάτι που συνέβη και στην επανάληψη, κόντρα στη Φερεντσβάρος μιας και τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά εμφάνιση τις… ασθένειες που τους ακολουθούν από την αρχή της σεζόν. Στο ανασταλτικό κομμάτι Ντόη και Kάρμο έδειξαν να μην έχουν καταφέρει να βρουν τα πατήματά τους, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα τη φάση του ακυρωμένου γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ και σε άλλες στιγμές να δείχνουν πως δεν μπορούν να συνεννοηθούν σωστά. Επίσης οι Πειραιώτες για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξαν ότι παρά τις αλλαγές προπονητών, αλλά και παικτών στο κέντρο της άμυνας έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στα στημένα, με τους Ούγγρους να δημιουργούν κινδύνους σχεδόν πάντα από στατικές φάσεις.

Παράλληλα τα ανεβάσματα του Ροντινέι, έκαναν την ουγγρική ομάδα να «χτυπάνε» από την πλευρά και να δημιουργούν κινδύνους δείχνοντας πολύ διαβασμένοι. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο κέντρο, παρά το γεγονός ότι είχαν απέναντί τους τρεις χαφ του Ολυμπιακού, μιας και Έσε, Αλεξανδρόπουλος δεν ήταν σε καλή κατάσταση με τον Φανί να κυριαρχεί, ενώ ο Καρβάλιο… αγνοείτο μην δικαιώνοντας σε καμία περίπτωση τον Μπεντιλίμπαρ για την επιλογή του να τον βάλει βασικό, κάτι που έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο δίνοντας το δικαίωμα στους Ούγγρους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα για αρκετό διάστημα.

Την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Ντιμπούς και την άμυνα της Φερεντσβάρος, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται μετά από κόρνερ, στο 32’ και κεφαλιά από τον Κάρμο. Παράλληλα ο Ολυμπιακός δεν έχει ορθολογικό επιθετικό πλάνο, με τους παίκτες του να δοκιμάζουν βαθιές μπαλιές από την άμυνα, κάτι που έκανε τους αμυντικούς της ουγγρικής ομάδας να μην προβληματίζονται, ενώ ακόμα και όταν Μασούρας, Ελ Κααμπί ή Φορτούνης κατάφερναν να πάρουν την κατοχή δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι, μιας και υπήρχε αριθμητική ανισορροπία αφού οι μέσοι καθυστερούσαν να τους βοηθήσουν.

Βέβαια στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου 45λέπτου οι Πειραιώτες ανέβασαν αρκετά την απόδοσή τους, με τον Φορτούνη να ανεβάζει… ταχύτητα και να γίνεται ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Έλληνα χαφ κινήθηκε και ο Ποντένσε, που από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, συνεχίζοντας από εκεί που… σταμάτησε κόντρα στον ΟΦΗ. Μάλιστα τόσο ο Πορτογάλος όσο και ο Φορτούνης δείχνουν να έχουν ανέβει αγωνιστικά στα δύο παιχνίδια με τον Βάσκο στον πάγκο, κάτι που μπορεί να φανεί… κλειδί ενόψει συνέχειας.

Βέβαια δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός κουβέντας και τον Ελ Κααμπί, με τον Μαροκινό να μην κάνει καλό παιχνίδι, στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως να έχει αυτό που χρειάζεται κάθε επιθετικός, το γκολ. Ο Μαροκινός έδωσε πολλές μάχες, όμως χωρίς να γίνεται απειλητικός, αλλά εκεί που έπρεπε πήρε την κατάσταση πάνω του, σκοράροντας ενώ αρχικά το κορμί του έχει κακή στάση, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό και παράλληλα πλεονέκτημα πρόκρισης στους 16 του Conference League, δικαιώνοντας τους πάντες για το γεγονός ότι εκείνος επιλέχθηκε να είναι στην ευρωπαϊκή λίστα αντί του Ναβάρο που ήρθε τον Γενάρη.

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να γυρίσει άμεσα… τσιπάκι και να στρέψει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, παιχνίδι… τελικός για το πρωτάθλημα, μιας και μια ήττα θα τον θέσει εκτός διεκδίκησης πριν επιστρέψει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τη ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος.

πηγή: sportdog.gr

Best Picks Παρασκευής με επιλογές έως 5.00 σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τένιςΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*!Best Picks Παρασκευής με επιλογές έως 5.00 σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τένις

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις