Έτσι θα βρεθούν τα χρήματα για τη Serie A

Προγνωστικά

Η Serie A πάει ολοταχώς για κραχ όπως φαίνεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και σε Λίγκα και Ομοσπονδία βρήκαν τη λύση για να το αποφύγουν.

Πριν δύο μέρες το italians.gr έγραφε και εξηγούσε γιατί είναι «το πιο δύσκολο καλοκαίρι της Serie A». Κάτι που φαινόταν εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια, αλλά στην Ιταλία έκαναν πως δεν το έβλεπαν. Μέχρι που κατατέθηκαν οι προτάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και είδαν και όσοι εθελοτυφλούσαν. Κατάλαβαν όλοι, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζουν, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Το έδειξε άλλωστε και η ευκολία με την οποία κάποια Νιούκασλ ήρθε και πήρε από τη Μίλαν τον Σάντρο Τονάλι. Οι προτάσεις, λοιπόν, ύψους 600 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ήταν ένα σοκ για τους υπεύθυνους. Ηταν προτάσεις… εξευτελιστικές για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Είναι αυτονόητο, επομένως, ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να ανατραπεί το σκηνικό. Για να αρχίσουν να έρχονται και πάλι λεφτά στο ταμείο της Λίγκας, άρα και των ομάδων. Και οι αρμόδιοι σε Λίγκα και Ομοσπονδία βρήκαν τη λύση. Και είναι η εξής: Η Serie A θα ονομάζεται πλέον… Serie A made in Italy στις χώρες του εξωτερικού. Δεν είναι αστείο, είναι η λύση που σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι σε Λίγκα και Ομοσπονδία για όλο αυτό το γιγάντιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, με το να γράφουν δηλαδή «Serie A made in Italy» στις χώρες εκτός Ιταλίας, θα διορθωθεί η κατάσταση.

«Ετσι θα ξέρουν όλοι ότι μιλάμε για το ιταλικό πρωτάθλημα»

Πώς θα γίνει αυτό; Το εξήγησε ο CEO της Λίγκας, Λουίτζι Ντε Σιέρβο: «Ετσι θα ξέρουν όλοι ότι μιλάμε για το ιταλικό πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα που είχε φέτος τρεις ομάδες στους τελικούς των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων». Εμείς, δηλαδή, στην Ελλάδα, για παράδειγμα, δεν θα γράφουμε πλέον Serie A. Γιατί όταν το ακούμε αυτό, όπως φαίνεται, αναρωτιόμαστε «ποια Serie A είναι αυτή τώρα; Η ιταλική ή κάποιας άλλης χώρας;». Ετσι όμως, με το «made in Italy», θα ξέρουμε ότι είναι η ιταλική. Αρα θα βλέπουμε τους αγώνες της. Και αφού θα βλέπουμε τους αγώνες της θα μεγαλώνει η ζήτηση. Και αφού θα μεγαλώνει η ζήτηση, θα έρθουν και καλύτερες προτάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Με λίγα λόγια; Δεν υπάρχει σωτηρία με αυτή τη Λίγκα και αυτή την Ομοσπονδία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις