Εκλογική εξάδα έως 2.15

Προγνωστικά εκλογών

Προγνωστικά εκλογών από τον #Blackbird με έξι επιλογές για τις εκλογές της Κυριακής και την ελπίδα την καλύτερη συγκομιδή.

Καλημερίζω τους απανταχού στοιχηματίες. Προγνωστικά εκλογών και πάλι. Δεν τα πήγαμε καλά σε εκείνες του Μαΐου, καθώς το μόνο σημείο που πέρασε ήταν το under στο line του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πανηγυρικά.  Πάμε λοιπόν να το γυρίσουμε.

Προγνωστικά εκλογών: Μπέρδεμα στα δεξιά της ΝΔ

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και ας μπούμε στο θέμα χωρίς να καθυστερούμε. Θα ξεκινήσουμε από την Ελληνική Λύση, που κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις της και να κερδίσει το αξιοπρεπέστατο 4,45%. Ωστόσο αυτή την φορά στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο περιπλέκονται. Πέρα από τη Νίκη που έκανε την μεγάλη αίσθηση στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, πλέον υπάρχουν και άλλα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο της μερίδας του κόσμου που κινούνται σε αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Είναι ο Πατριωτικός Συνασπισμός, των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου αλλά και οι «Σπαρτιάτες». Οι τελευταίοι μάλιστα, έχουν και την επίσημη στήριξη του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη. Συνεπώς ζορίζουν τα πράγματα. Καλοβλέπω το under 3,75 σε απόδοση 1.87. Πιθανό και το σενάριο να μείνει και εκτός Βουλής στα μάτια μου. Το σενάριο να αλληλοεξουδετερωθούν είναι υπαρκτό και προσωπικά δεν θα με εκπλήξει.

Πλέει για Βουλή η Ζωή

Προχωράμε με την Πλεύση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Έφτασε πολύ κοντά στο 3%. Αυτή την φορά φαίνεται όμως να μπαίνει με φόρα (καλησπέρα Πόπη) στην Βουλή, παίρνοντας κυρίως ψήφους από ΜέΡΑ 25 και ΣΥΡΙΖΑ. Εφικτό να περάσει το 3,75% σε απόδοση 2.00.  Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μια παράταξη με αρχηγό που εμπνέει κυρίως κόσμο από την αριστερά και είναι ένα στήριγμα σε απογοητευμένους του χώρους της αριστεράς, η οποία ήταν και η μεγάλη χαμένη των εκλογών.

Ακόμα μια επιλογή που αφορά την Πλεύση, είναι και η διαφορά με την Ελληνική Λύση. Ανάμεσα στους δύο και με όσα είπαμε παραπάνω θεωρώ πως η Ζωή θα υπερισχύσει του Κυριάκου Βελόπουλου. Το -0,35% σε απόδοση 1.75 με κερδίζει.

Προγνωστικά εκλογών: Οριστικό αντίο

Πάμε στην άλλη έκπληξη της 21ης Μαΐου. Το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη έμεινε εκτός Βουλής συγκεντρώνοντας 2,63%, τερματίζοντας κάτω από Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας. Δεν έπεισε, παρά τον ενεργό του ρόλο στην Βουλή με τις περισσότερες ερωτήσεις. Βέβαια υπέπεσε σε λάθη όπως το σχέδιο «Δήμητρα» για το οποίο δεν δόθηκαν έγκαιρα αναλυτικά εξηγήσεις για το τι ακριβώς είναι και έγινε αντικείμενο χλευασμού στα ΜΜΕ της γνωστής λίστας. Ωστόσο όφειλε από την αρχή να εξηγήσει. Μάλλον στις 25 θα επικρατήσει… νύχτα και το ΜέΡΑ25 θα συρρικνωθεί επιπλέον.  Στο 2,25 το line αγοράζω το under στο 2.15.

Εκλογική εξάδα έως 2.15ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!Εκλογική εξάδα έως 2.15

Στην Χαλκιδική με ΠΑΣΟΚ και Νίκη

Θα κλείσουμε με εκλογική περιφέρεια. Πάμε λοιπόν σε εκείνη που δεν έχει άλλη σαν αυτή. Αναφέρομαι στη Χαλκιδική. Στον νομό η Νέα Δημοκρατία σάρωσε σε ποσοστό, ωστόσο σε ψήφους σημείωσε περίπου 1.000 απώλειες. Βέβαια μεγάλες απώλειες είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνοντας 9% συγκριτικά με τις εκλογές του 2019. Αυξητικές τάσεις για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ για περίπου 900 ψήφους. Αναστρέψιμη διαφορά πιστεύω, ειδικά στο κλίμα ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Ποντάρω μάλιστα πολλά στην απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει αποχή ή διαρροές σε άλλα κόμματα. Αξίζει η πρωτιά του «πράσινου ήλιου» στη Χαλκιδική, εξαιρώντας φυσικά την Νέα Δημοκρατία. Στο 1.70 το βρίσκουμε.

Στον ίδιο νομό, μεγάλο ποσοστό για τα δεδομένα του σημείωσε και το κόμμα Νίκη. Ο επικεφαλής του είναι γνωστός στη βόρεια Ελλάδα. Στη Χαλκιδική πήρε 5,39% τον Μάιο, το όριο είναι στο 5,65. Θεωρώ πως θα γίνει σφαγή με την Ελληνική Λύση του επίσης Βορειοελλαδίτη Βελόπουλου, όμως το όριο θα το περάσει. Over σε απόδοση 1.87.

Εκλογές Ιουνίου
H2H Ελληνική Λύση - Πλεύση Ελευθερίας
Πλεύση Ελευθερίας (-0,35%)
1.75
Εκλογές Ιουνίου
Χαλκιδική - Περισσότεροι ψήφοι χωρίς τη Νέα Δημηκορατία
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
1.70
Εκλογές Ιουνίου
Χαλκιδική
Νίκη Over 5,65%
1.87
Εκλογές Ιουνίου
Ποσοστό κόμματος
Ελληνική Λύση under 3,75%
1.87
Εκλογές Ιουνίου
Ποσοστό κόμματος
ΜέΡΑ25 under 2,25%
2.15
Ποσοστό κόμματος
Ποσοστό κόμματος
Πλεύση Ελευθερίας over 3,75%
2.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις