Βέλγιο – Καναδάς

Βέλγιο - Καναδάς

Ζευγάρι: Βέλγιο – Καναδάς

Ημερομηνία: 23 Νοεμβρίου 2022 – Ώρα (GR): 21:00

Γήπεδο: Αχμάντ μπιν Αλί Στέιντιουμ (44.740) – Πόλη: Αλ Ραγιάν

Αποδόσεις: 1.554.406.00

Το Πανόραμα και οι βαθμολογίες του Μουντιάλ 2022

Διαιτητής: Τζάνι Σικάζουε

Παράδοση

Συναντήθηκαν μονάχα μια φορά, σε φιλικό το 1989, με νίκη 2-0 για τους Βέλγους.

Σε τελική φάση Μουντιάλ

Συναντιούνται για πρώτη φορά.

Βέλγιο

Ρεπορτάζ: Όπως αναμενόταν, πήρε εύκολα την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Τερμάτισε στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου των προκριματικών με απολογισμό 6-2-0, απέναντι σε Ουαλία, Τσεχία, Εσθονία και Λευκορωσία. Στόχος είναι η πρώτη κατάκτηση μεγάλης διοργάνωσης για αυτή τη χρυσή φουρνιά του βελγικού ποδοσφαίρου, η οποία αρχίζει σιγά-σιγά να φτάνει στο τέλος της. Είχε αρκετές ευκαιρίες σε Euro και Μουντιάλ, αλλά καλύτερη πορεία ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018 και η τρίτη θέση. Εξακολουθεί να διαθέτει αρκετή ποιότητα σε όλες τις γραμμές με τους Ντε Μπρόινε, Κουρτουά, Λουκάκου και Τροσάρ να ξεχωρίζουν. Ηττήθηκε στο φιλικό προετοιμασίας από την Αίγυπτο με 2-1 την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Stat attack: Δεν έχει ήττα στα τελευταία τέσσερα Μουντιάλ στη φάση των ομίλων.

Αγωνιστικά νέα: Μπήκε στην αποστολή παρά τον τραυματισμό του ο Λουκάκου και σύμφωνα με τον Μαρτίνεθ θα είναι διαθέσιμος μετά τη φάση των ομίλων.

Πώς παίζει: Διαχρονικά ο Μαρτίνεθ δεν έχει αποχωριστεί σχεδόν ποτέ την τριάδα στην άμυνα στα έξι χρόνια του ως προπονητής του Βελγίου. Συνήθως προτιμά το 3-4-3 ή το 3-4-2-1, αν χρειαστεί και το 3-4-1-2.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κουρτουά – Τεατέ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν – Καστάν, Βίτσελ, Τίλεμανς, Καράσκο – Ντε Μπρόινε, Τροσάρ – Μπατσουαγί.

Mountial.gr – Το απόλυτο site για το Μουντιάλ 2022!

Καναδάς

Ρεπορτάζ: Εξασφάλισε την συμμετοχή στα τελικά του Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Μετά την άνετη πρωτιά στον όμιλο της πρώτης φάσης αλλά και τις νίκες επί της Αϊτής με 1-0 και 3-0 για τη δεύτερη φάση, πήρε την πρώτη θέση και στην τρίτη φάση. Προσπέρασε το Μεξικό (στην ισοβαθμία), τις ΗΠΑ και την Κόστα Ρίκα και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας ο 47χρονος Άγγλος κόουτς Τζον Χέρντμαν, με πρωταγωνιστές τους Κάιλ Λάριν και Τζόναθαν Ντέιβιντ. Οι «κόκκινοι» ευελπιστούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους «16» και να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Μία ισοπαλία (2-2 με Μπαχρέιν) και μία νίκη (2-1 με Ιαπωνία) είναι ο απολογισμός τους στα φιλικά προετοιμασίας.

Stat attack: Δεν έχει βαθμό αλλά ούτε και γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ.

Αγωνιστικά νέα: Πριν το ματς με το Μπαχρέιν έχασε τον αναπληρωματικό γκολκίπερ Κρεπό με τραυματισμό, λίγο μετά τραυματίστηκε κι ο αμυντικός Χένρι.

Πώς παίζει: Ανακατεύει συχνά την τράπουλα ο Χέρντμαν, καθώς τον έχουμε δει να χρησιμοποιεί το 3-4-3, το 4-4-2, το 4-2-3-1, το 3-4-1-2 και το 4-3-3. Αναμένεται να προτιμήσει το 3-4-3 αλλά δεν αποκλείεται να δούμε και διαφορετικούς σχηματισμούς.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Μπόργιαν – Μίλερ, Τζόνστον, Βιτόρια – Λαρέγια, Χάτσινσον, Εουστάκιο, Αντεκούγκμπε – Ντέιβιντ, Ντέιβις, Λάριν.

Προγνωστικά

Μόνο μία ομάδα έχει πίεση για το παιχνίδι αυτό και είναι το Βέλγιο. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης αποτελεί αποτυχία και μπορεί να φέρει την εσωστρέφεια σε μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς δεν μπαίνει και με την καλύτερη ψυχολογία. Η απουσία του Λουκάκου κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα για τους Βέλγους. Ακόμα κι έτσι όμως δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στο σύνολο του Μαρτίνεθ. Η διαφορά ποιότητας είναι χαοτική. Έχουν τη δυνατότητα όμως οι Καναδοί να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι και να βρουν ένα γκολ. Στο 1.88 βρίσκουμε το goal/goal.

  • Special bet: Το επιθετικό παιχνίδι των δύο ομάδων θα ευνοήσει ένα ωραίο ματς από την αρχή. Για να μην έχουν «δράματα» οι Βέλγοι θα κοιτάξουν από νωρίς να ανοίξουν το σκορ και να αποβάλλουν το άγχος. Ποντάρισμα στο γκολ πριν το 28’ με απόδοση 1.83.
  • Player’s bet: Ο τραυματισμός του Λουκάκου ανοίγει τελείως το πεδίο για τους μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς των Βέλγων. Μοναδική στάνταρ επιλογή είναι αυτή του Ντε Μπρόινε που έτσι κι αλλιώς αναλαμβάνει και τα φάουλ (πιθανότατα και τα πέναλτι). Αξίζει να παίξουμε να βρει δίχτυα ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι σε απόδοση 2.80.
  • Fun bet: Εδώ θα πάμε με ακριβές σκορ. Με την αστάθεια αμυντικά και την απουσία του Λουκάκου επιθετικά, δύσκολα θα ξεφύγει το σκορ για το Βέλγιο. Το 2-1 πληρώνει 8.10.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις