Γκάνα – Ουρουγουάη

γκάνα - ουρουγουάη

Αγώνας: Γκάνα – Ουρουγουάη

Ημερομηνία: 2/12/2022, Ώρα (GR): 17:00

Γήπεδο: «Αλ Τζανούμπ» (44.300 θ.), Αλ Γουάκρα

Αποδόσεις: 4.65-3.75-1.79 (novibet)

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Παράδοση

Συναντήθηκαν μία φορά στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 2010, όπου στην κανονική διάρκεια ήρθαν ισόπαλες 1-1, έφτασαν μέχρι τα πέναλτι, όπου πήρε την πρόκριση η Ουρουγουάη με 4-2.

Σε τελική φάση Μουντιάλ

…το 2010 στον προημιτελικό, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής: 1-1 στο 90λεπτο (45’ Μουντάρι / 55’ Φορλάν) και 4-2 στα πέναλτι, πρόκριση για την Ουρουγουάη.

Σενάρια πρόκρισης: Η Γκάνα βολεύεται και με τη νίκη και με την ισοπαλία για την πρόκριση και τα σενάρια είναι τα εξής:

  • Με νίκη καθαρίζει την πρόκριση και δεν την νοιάζει τι θα γίνει στο Νότια Κορέα – Πορτογαλία
  • Με ισοπαλία θέλει η Νότια Κορέα να χάσει ή να μη νικήσει την Πορτογαλία με διαφορά 2 τερμάτων, γιατί θα έχει καλύτερη διαφορά (+0 η Γκάνα, -1 η Νότια Κορέα τώρα) .

Η Ουρουγουάη θέλει μόνο νίκη και περνάει με τα παρακάτω σενάρια:

  • Με ήττα της Νότιας Κορέας από την Πορτογαλία.
  • Με ισοπαλία στο Νότια -Πορτογαλία.
  • Με νίκη της Νότιας Κορέας, όμως με την προϋπόθεση στην τελική βαθμολογία να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (-2 η Ουρουγουάη, -1 η Νότια Κορέα τώρα).

Γκάνα

Ρεπορτάζ: Πήρε αγχωτική νίκη με 3-2 απέναντι στη Νότια Κορέα. Μπορεί να ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι για την Γκάνα με τα γκολ των Σαλισού στο 24’ και Κούντους στο 34’, αλλά στην επανάληψη κόντεψε να χάσει το ματς. Η Νότια Κορέα μπήκε πιο δυνατά και έφτασε στην ισοφάριση με δυο γρήγορα γκολ του Τσο στο 58’ και στο 61’. Η Γκάνα όμως δεν τα παράτησε, έδειξε χαρακτήρα και βρήκε το γκολ της νίκης με τον Κούντους (2ο προσωπικό γκολ) στο 68’. Οι Νοτιοκορεάτες προσπάθησαν να φέρουν πάλι το παιχνίδι στα ίσα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι μετά από ένα ματς-θρίλερ η Γκάνα πήρε μια σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Statattack: Σε τελική φάση Μουντιάλ έχει 7/7 goal/goal.

Επίσης έχει σκοράρει στα 9/10 τελευταία της παιχνίδια της (επίσημα και φιλικά).

Αγωνιστικά νέα: Δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα ενόψει του αγώνα με την Ουρουγουάη.

Πώς παίζει: Ο Ότο Άντο μπορεί να ξεκίνησε απέναντι στη Πορτογαλία με 5-3-2, αλλά με τη Νότια Κορέα επανάφερε το 4-3-3 ή 4-2-3-1 (ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα), με το οποίο έχει συνηθίσει να παίζουν οι παίκτες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ζιγκί -Λάμπτεϊ, Σαλισού, Ραχμάν, Αμαρτέι – Πάρτεϊ, Κούντους, Μενσά -Ζ. Αγιού, Α. Αγιού, Γουίλιαμς.

Ουρουγουάη

Ρεπορτάζ: Ηττήθηκε με 2-0 από την Πορτογαλία. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ. Η Ουρουγουάη όμως ήταν εκείνη που είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 32’ με τον Μπεντακούρ να παίρνει την μπάλα από το κέντρο να φτάνει στη περιοχή, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα του είπε όχι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι για την Ουρουγουάη. Στο 54’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη σέντρα-σουτ του Φερνάντες. Στη συνέχεια είχε τρεις ευκαιρίες για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Γκόμεζ στο 75’, τον Σουάρεζ στο 78’ και τον Αρασκαέτα στο 79’, αλλά καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα. Τελικά στο 90+3’ μετά από υπόδειξη του VAR για χέρι του Χιμένες, η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φερνάντες διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Statattack: Στα 9/10 τελευταία της παιχνίδια (επίσημα και φιλικά) έχουν έρθει no goal.

Επίσης στα 8/10 τελευταία της παιχνίδια (επίσημα και φιλικά) έχουν έρθει under 2,5.

Αγωνιστικά νέα: Δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα ενόψει του αγώνα με την Γκάνα.

Πώς παίζει: Απέναντι στη Πορτογαλία έπαιξε με 3-5-2 για να κλείσει καλύτερα τους χώρους, να φορτώσει το κέντρο και να χαλάσει το παιχνίδι των Πορτογάλων. Απέτυχε εμφατικά και τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο, οπότε θα πάει με την δοκιμασμένη διάταξη 4-4-2 βάζοντας μαζί τους δύο «γερόλυκους» στην επίθεση.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ροτσέτ – Κάσερες (Βαρέλα), Χιμένες, Γκοντίν,Ολιβέρα – Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (Αρασκαέτα) – Καβάνι, Σουάρεζ.

Προγνωστικά

Εκτίμηση: Θα είναι μια πραγματική μάχη. Η Γκάνα θα προσπαθήσει να κρατήσει το μηδέν, γιατί την βολεύει και η ισοπαλία. Βέβαια αν προκύψει μια καλή ευκαιρία δεν θα πει όχι. Από την άλλη η Ουρουγουάη θα τα δώσει όλα για την πρόκριση, παρόλο που δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις. Επομένως πάμε με το 2-3 γκολ στο 1.91 (novibet).

Special bet: Αν κάποιος θέλει ν ποντάρει σε κάτι με μεγαλύτερη απόδοση μπορεί να επιλέξει το goal/goal & under 3,5 στο 3.15 (novibet).

Players bet: Ο Βαλβέρδε διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν, παρόλο που δεν έχει απειλήσει ιδιαίτερα μέχρι τώρα στο Μουντιάλ. Πλέον στο σημείο που έφτασε η Ουρουγουάη θα προσπαθήσει και ο ίδιος να γίνει πιο απειλητικός και αξίζει ένα ποντάρισμα στο να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή στον αγώνα στο 5.00 (novibet).

Fun bet: Αν θέλει κάποιος να ποντάρει σε ακριβές σκορ αξίζει το 1-2 στο 8.30 (novibet).

Αποδόσεις κατάκτησης από τη Novibet

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις