Αγγλία – Γαλλία

Αγγλία - Γαλλία

Ζευγάρι: Αγγλία – Γαλλία

Ημερομηνία: 10 Δεκεμβρίου 2022 – Ώρα (GR): 21:00

Γήπεδο: Αλ Μπαΐτ Στάντιουμ (42.000) – Πόλη: Αλ Κορ

Αποδόσεις: 3.103.252.45

Το πανόραμα και οι βαθμολογίες του Μουντιάλ 2022

Διαιτητής: Γουίλτον Σαμπάιο (Βραζιλία)

Παράδοση: Έχουν συναντηθεί 31 φορές, τις περισσότερες σε φιλικά. Η Αγγλία έχει 17 νίκες, η Γαλλία 9 και 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία αναμέτρησή τους στις 13/6/2017 σε φιλικό αγώνα, όπου η Γαλλία νίκησε με 3-2.

Σε τελική φάση Μουντιάλ: Στις δύο περιπτώσεις που βρέθηκαν σε τελικά Μουντιάλ, η Αγγλία πήρε τη νίκη. Η πρώτη ήταν το 1966 στη φάση των ομίλων, με τα «τρία λιοντάρια» να παίρνουν το τρίποντο με 2-0 και στο τέλος να κατακτούν το τρόπαιο. Η δεύτερη ήταν το 1982 και πάλι στους ομίλους, με νικήτρια ξανά την Αγγλία με 3-1.

ΑΓΓΛΙΑ

Ρεπορτάζ: Πέτυχε το αναμενόμενο και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, επικρατώντας με 3-0 της Σενεγάλης για τη φάση των «16». Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με την αφρικανική ομάδα να έχει την πρώτη σπουδαία στιγμή στο ματς με τον Ντιά στο 32’, αυτή η φάση όμως φάνηκε να γυρίζει τον διακόπτη για την Αγγλία. Ο Χέντερσον άνοιξε το σκορ στην πρώτη ουσιαστική απειλή της στην αντίπαλη εστία στο 38’ κι ο Κέιν βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στη διοργάνωση στο 45+3’. Οι Σενεγαλέζοι δεν έμοιαζαν να έχουν τρόπο να ξαναμπούν στο ματς και το γκολ του Σάκα στο 57’ έσβησε όποιες ελπίδες τους να διεκδικήσουν την πρόκριση. Τώρα αρχίζουν τα… δύσκολα για τους Άγγλους, που στοχεύουν μέχρι και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Stat attack:

• Μετρά μόλις τρεις προκρίσεις στις 10 περιπτώσεις που έφτασε στους «8» του Μουντιάλ.
• Έχει την καλύτερη επίθεση του Μουντιάλ με 12 γκολ σε τέσσερα ματς.

Αγωνιστικά νέα: Έφυγε πριν λίγες μέρες ο Γουάιτ από την αποστολή για προσωπικούς λόγους. Αντίθετα, επέστρεψε με την αποστολή ο Στέρλινγκ που είχε γυρίσει στην Αγγλία προσωρινά λόγω ληστείας στο σπίτι του. Απών από την προπόνηση της Τετάρτης ο Ράις λόγω ασθένειας, το πιο πιθανό όμως είναι να βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ματς.

Πώς παίζει: Και στα τέσσερα ματς μέχρι στιγμής έπαιξε με τέσσερις στην άμυνα, είτε με 4-2-3-1 είτε με 4-3-3, με τον Σάουθγκεϊτ να δείχνει προτίμηση σε αυτά τα συστήματα. Ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε και τριάδα στα μετόπισθεν, λόγω της τεράστιας επιθετικής ποιότητας της Γαλλίας.

Πιθανή εντεκάδα (4-3-3): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Χέντερσον, Ράις, Μπέλινγχαμ – Σάκα, Φόντεν, Κέιν

Mountial.gr – Το απόλυτο site για το Μουντιάλ 2022!

ΓΑΛΛΙΑ

Ρεπορτάζ: Δεν εντυπωσίασε αλλά έκανε τη δουλειά της, επικρατώντας με 3-1 της Πολωνία για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά ο Κιλιάν Εμπαπέ, που με ασίστ στον Ζιρού (44’) και δύο γκολ (74’, 90+1’) οδήγησε την ομάδα του σε μια άνετη, τελικά, νίκη. Υπήρξαν στιγμές που οι «μπλε» δεν έδειξαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι και πήραν δίκαια τη νίκη. Γκολ νούμερο 52 για τον Ολιβιέ Ζιρού με την εθνική, ξεπέρασε τον Ανρί κι έγινε πρώτος σκόρερ με τα χρώματα της Γαλλίας.

Stat attack:

• Μετρά πέντε προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς στις επτά φορές που βρέθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ.
• Έχει δεχτεί γκολ και στα τέσσερα ματς της διοργάνωσης.

Αγωνιστικά νέα: Κανένα καινούριο πρόβλημα τραυματισμού, δεδομένα χωρίς τον Λουκάς Ερναντέζ για το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Ο αδερφός του Τεό είχε χτυπήσει στην προπόνηση αλλά έπαιξε με την Πολωνία, οπότε υπολογίζεται κανονικά.

Πώς παίζει: Στους ομίλους με 4-1-2-3, στο νοκ-άουτ με την Πολωνία με ένα πιο ορθολογικό 4-2-3-1. Δύσκολα θα αλλάξει τον σχηματισμό αλλά και τους βασικούς ο Ντεσάν.

Πιθανή εντεκάδα (4-2-3-1): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ – Τσουαμενί, Ραμπιό – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Εμπαπέ – Ζιρού

Προγνωστικό: Ίσως η πιο απρόβλεπτη μάχη των προημιτελικών. Δύο από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες του κόσμου αναμετρώνται σε ένα ματς που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός. Μοιάζουν οι δύο ομάδες με την τακτική τους σε τέτοια παιχνίδια, καθώς συνήθως δε ρισκάρουν πολύ. Είναι αρκετά δύσκολο να πάμε με σημείο. Στα γκολ βγαίνει επιλογή σε ικανοποιητική απόδοση. Τα 2-3 γκολ πληρώνουν 1.91. Δύσκολα θα ξεφύγει το σκορ, η μεσοεπιθετική ποιότητα των δύο ομάδων όμως δε θα επιτρέψει να μείνει το παιχνίδι στο μηδέν.

  • Special bet: Είναι αρκετά διαφορετικός ο τρόπος που μπαίνουν σε κάθε ματς οι δύο ομάδες. Η Αγγλία δίνει μεγάλη έμφαση στο ξεκίνημά της, έχοντας σκοράρει πρώτη σε τρία από τα τέσσερα ματς της στο Μουντιάλ. Αντίθετα, η Γαλλία δέχτηκε γκολ πρώτη σε δύο από τα τέσσερα και φορτσάρει πιο αργά. Στο 2.15 βρίσκουμε το να βάλει πρώτη γκολ η Αγγλία.
  • Player’s bet: Όλα δείχνουν πως ο Γουόκερ θα παραμείνει βασικός στα δεξιά της άμυνας της Αγγλίας. Είναι άλλωστε ο μόνος που μπορεί να τα βάλει με αξιώσεις απέναντι στον Εμπαπέ. Ακόμα κι έτσι θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον σταρ της Παρί. Όπως συνέβη και με τον Κας, αναμένουμε να «φθαρεί» και να χρεωθεί κάποια στιγμή την κίτρινη κάρτα στο 4.50.
  • Fun bet: Ψάχνοντας στις στοιχηματικές επιλογές των λεπτών, αξίζει μια «ζαριά» στο να μπει το πρώτο γκολ στο διάστημα 30:00-39:59, με απόδοση 7.00.

Αποδόσεις κατάκτησης από τη Novibet

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις