Προσφορά 600 εκ. ευρώ από τη Bank of America στην Μπαρτσελόνα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Προσφορά 600 εκ. ευρώ από τη Bank of America στην Μπαρτσελόνα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Η Μπαρτσελόνα εργάζεται σε πολλά μέτωπα προκειμένου να συνέλθει από το χρέος των 590 εκατομμυρίων ευρώ, που βαραίνουν τα ταμεία του καταλανικού συλλόγου.

Μεταξύ των πιθανών λύσεων που αξιολογεί είναι και η πώληση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga, την έγκριση της οποίας θα ψηφίσει το διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της ισπανικής ιστοσελίδας El Confidencial, η Bank of America έχει κάνει προσφορά 600 εκατ. ευρώ.

Ο καταλανικός σύλλογος είχε ξεκινήσει προηγουμένως συνομιλίες με το private equity fund CVC Capital Partners για την πώληση του 8% των δικαιωμάτων εκπομπής του, τελικά όμως αποφάσισε να αποχωρήσει από τη διαπραγμάτευση κιαι τώρα αναλύει την εναλλακτική πρόταση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Σε ένα άλλο μέτωπο, για να αμβλύνει ακόμη περισσότερο τους «κόκκινους λογαριασμούς» της, η «Μπάρτσα» είναι έτοιμη να εφαρμόσει νέα περικοπή μισθών.

Σύμφωνα με την Mundo Deportivo ο καταλανικός σύλλογος έχει προβλέψει μείωση 50%, όχι μόνο για τους αρχηγούς, όπως ήταν πέρυσι, αλλά για όλα τα μέλη της ομάδας που έχει επικεφαλής τον Τσάβι.

Αυτό το ενδεχόμενο, πάντως, δεν προοιωνίζεται καλές εξελίξεις στο εσωτερικό του συλλόγου, καθώς οι «παλιοί» Μπουσκέτς, Πικέ και Ζόρντι Άλμπα διαμήνυσαν πως δεν δεχθούν νέες περικοπές.

Η περικοπή μισθών θα επηρεάσει όλους τους παίκτες εκτός από αυτούς που ανανέωσαν πρόσφατα (Ανσού Φάτι, Πέδρι, Αραούχο), καθώς κι εκείνους που έφτασαν κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και των οποίων η συμφωνία προβλέπει ήδη τις νέες παραμέτρους μισθών που καθόρισε η εταιρεία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις