Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Και οι δύο θέλουν να κλείσουν με τρόπαιο τη σεζόν

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Προγνωστικά για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, από την στήλη Bet of the Day.

Με τον τελικό Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική σεζόν 2021/22 στην Ελλάδα και η στήλη Bet of the Day σας βάζει στο κλίμα με προγνωστικά για το μεγάλο ματς.

  • ΟΑΚΑ (69.638), Αθήνα
  • Είναι ο 80ός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.
  • Κάθε ομάδα έχει εξασφαλίσει από 22.000 εισιτήρια.
  • Φέτος για το πρωτάθλημα: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3 (07/11), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (06/02), Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1 (03/04), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 (17/05).
  • Για 5η φορά διασταυρώνονται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Τρεις κατακτήσεις έχουν οι «πράσινοι» (1955, 1977, 2014), μία οι «ασπρόμαυροι» (1972).
  • Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου μετά από 8 χρόνια.
  • Θα είναι ο 7ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας για τον ΠΑΟΚ από το 2000 και μετά. Ο μόνος που ηττήθηκε ήταν το 2014 από τον Παναθηναϊκό.
  • Ο διαιτητής που θα διευθύνει τον τελικό είναι ο Ισπανός, Ματέου Λαόθ, ο οποίος είχε σφυρίξει πέρυσι τον τελικό του Champions League.

 

Παναθηναϊκός

Ρεπορτάζ: Ηττήθηκε στην  Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική των playoff και εν τέλει τερμάτισε τέταρτος στο πρωτάθλημα. Παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Έτσι τελείωσε ένα σερί 13 αήττητων αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις. Ωστόσο το κλίμα στους «πράσινους» είναι παραπάνω από καλό, αφού πήραν εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν και παίζουν τώρα στον τελικό του Κυπέλλου.

Απουσίες: Ο Μακέντα αντίκρυσε κόκκινη κάρτα στην Τούμπα και θα χάσει τον τελικό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3):  Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ – Γκατσίνοβιτς, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες – Παλάσιος, Ιωαννίδης, Αϊτόρ

Stat Attack: No goal έχουν έρθει τα 15 στα 18 τελευταία ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης του Παναθηναϊκού.

Με το Παρά 1 στο Pamestoixima.gr το ποντάρισμά σου επιστρέφεται!

ΠΑΟΚ

Ρεπορτάζ: Είχε περισσότερο ανάγκη τη νίκη από τον Παναθηναϊκό για ψυχολογικούς λόγους την τελευταία αγωνιστική και δίκαια επικράτησε. Ο Δικέφαλος ήταν χωρίς νίκη για 11 διαδοχικά παιχνίδια και ο Λουτσέσκου δε θα ήθελε να πάει στον τελικό προτού λήξει αυτό το σερί.

Απουσίες: Μονάχα ο Μιχαϊλίδης θα απουσιάσει από τον αγώνα, ο οποίος είναι εδώ και καιρό τραυματίας. Από εκεί και πέρα ο Λουτσέσκου έχει όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Τσιγγάρας, Κούρτιτς (Σβαμπ) – Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ζίφκοβιτς – Ακπόμ

Stat Attack: Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Και οι δύο θέλουν να κλείσουν με τρόπαιο τη σεζόν

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ εκτίμηση:

Μικρές οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων αγωνιστικά, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού φέτος. Ένας τελικός δεν παύει να είναι τελικός όμως. Το «τριφύλλι» διψά πολύ για ένα τρόπαιο, αλλά από την άλλη ο Δικέφαλος έχει το know how. Ελαφρώς φαβορί είναι οι Θεσσαλονικείς, ίσως λόγω της πρόσφατης αναμέτρησης στην Τούμπα, αφού οι «πράσινοι» είναι εμφανώς καλύτεροι στο τελευταίο διάστημα.

Θεωρώ ότι το ματς δε πρόκειται να ξεφύγει από το όριο των 2-3 γκολ, αφού καμία ομάδα δε πρόκειται να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα, ειδικά αν σκοράρει πρώτη. Στην ίδια λογική και με βάση το ισορροπημένο ματς που αναμένω, κάθεται καλά το σκορ να είναι 1-1 οποιαδήποτε στιγμή, κάτι που εμφανίστηκε στις δύο από τις τέσσερις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Τέλος, από το 2013 έχει να οδηγηθεί στην παράταση ο τελικός του Κυπέλλου, τότε ο Ολυμπιακός επικράτησε στο έξτρα ημίωρο 3-1 του Αστέρα Τρίπολης, ενώ από το 2009 στα πέναλτι, μετά το ιστορικό 4-4 μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού! Κάποια στιγμή το σερί χωρίς ισοπαλία θα σταματήσει, γιατί όχι απόψε;

Το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο Novibet

Μονό
20:00
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
2-3 γκολ
2.05
Μονό
20:00
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Anytime score: 1-1
2.85
Μονό
20:00
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Χ
3.35
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις