Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης

Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης

Χαιρετώ τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω να σας βρίσκω για άλλη μια φορά όλους και όλες καλά. Δεν ξεκινήσαμε και με τους καλύτερους οιωνούς τον Αύγουστο, με τα νέα από την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, να είναι ανησυχητικά και το φόβο και την ανασφάλεια να έχουν πάρει τη θέση της χαράς και της προσμονής των καλοκαιρινών διακοπών για τους περισσότερους από εμάς.

Ο πανικός και ο φόβος ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος του ανθρώπου, αντίθετα η προσοχή και η τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής απόστασης είναι η μόνη ενδεδειγμένη και αποτελεσματική προστασία μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη θεραπεία. Παραμένουμε σε εγρήγορση λοιπόν, προστατεύουμε εαυτούς και δικούς μας ανθρώπους, προσαρμοζόμαστε και συμπεριφερόμαστε ανάλογα με τις συνθήκες που επιτάσσουν οι δυσκολίες της κατάστασης.

Απολογισμός

Το πρωινό του Σαββάτου ξεκίνησε και στοιχηματικά πολύ άσχημα με μόνο μία σωστή πρόβλεψη από τις πέντε συνολικά που προτάθηκαν. Στην Αυστραλία ενώ πέρασε η ισοπαλία στο ημίχρονο, το τελικό αποτέλεσμα ήταν υπέρ της Μελβούρνης. Στην Ιαπωνία το ματς των Μαρίνος επιβεβαίωσε ναι μεν το διπλό αλλά ποτέ το αμφίτερμα. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στο ματς της Καβασάκι.

Ευτυχώς που το ματς στη Κορέα εξελίχθηκε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στήλης και πλήρωσε την απόδοση του 2.80, μειώνοντας αισθητά τις ημερήσιες απώλειες και τη συνολική χασούρα της στήλης. Για όσους βέβαια παρακολουθήσατε εκτενώς όλα τα ματς, φαντάζομαι, ότι παρατηρήσατε το τρόπο που χάθηκαν, κυρίως οι επιλογές των ιαπωνικών αγώνων, σε ένα άτυπο φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών. Έτσι είναι όμως αυτά, το ποτάμι δεν κυλάει πίσω, οπότε ας ελπίσουμε η τύχη να επανέλθει στο πλευρό μας άμεσα, αρχής γενομένης από τις σημερινές προτάσεις της στήλης.

Φρένο στα αρνητικά αποτελέσματα

Ξεκίνημα νωρίς σήμερα και πάλι από την Αυστραλία και συγκεκριμένα στις 11:00 από το Σίδνεϊ, εκεί όπου οι τυπικά γηπεδούχοι της Ουέλινγκτον υποδέχονται την ομάδα της Μπρισμπέιν. Κομβικό ματς με τους δύο αντιπάλους να κυνηγούν τις όποιες, μαθηματικές κυρίως, ελπίδες για τη κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης, η οποία οδηγεί αυτόματα στα ημιτελικά των playoffs. Με μόνο άλλη μια αγωνιστική υποχρέωση για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και για τους δύο μονομάχους και με μόλις δύο βαθμούς να τους χωρίζουν, η σημερινή αναμέτρηση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η Ουέλινγκτον βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 3η θέση με 40 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη δεύτερη Μελβούρνη. Χρειάζεται σίγουρα δύο νίκες και περιμένει έστω ένα χαμένο βαθμό από την αντίπαλο της, έτσι ώστε να πάρει αυτή το πλεονέκτημα. Θεωρητικά δεν είναι καθόλου απίθανο, ουσιαστικά όμως η ίδια με τις εμφανίσεις της μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, δείχνει να έχει επηρεαστεί αρνητικά, μη μπορώντας να διαχειριστεί τη πίεση. Με μόλις μία νίκη στα τέσσερα ματς που έδωσε μετά την επανέναρξη μπορεί άνετα, να χαρακτηριστεί ως ιδανικός αυτόχειρας, αφού μέχρι πρότινος φάνταζε το ακλόνητο φαβορί για τη κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Και αν η ήττα από τη Σίδνεϊ στο πρώτο ματς ήταν εντός προγράμματος, η ισοπαλία με την Αδελαΐδα αλλά κυρίως η ήττα από τους Γουόντερερς, γύρισαν μπούμερανγκ το υπέρ της πλεονέκτημα. Η ομάδα του Ουφούκ Ταλάι φαίνεται ακριβώς στη πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος, να έχει χάσει τη συνοχή και τη συγκέντρωση της. Ιδίως στα τελευταία δύο ματς που έδωσε με αντιπάλους θεωρητικά κατώτερους, δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση το ρόλο του φαβορί, εμφανιζόμενη παντελώς ασύνδετη και επιπόλαια. Τα στοιχεία της συνεχούς πίεσης και της οργανωμένης επιθετικής της λειτουργίας, που την χαρακτήριζαν ως ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν, έδωσαν τη θέση τους σε παιδαριώδη αμυντικά λάθη και φλύαρη κατοχή της μπάλας.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι της Μπρισμπέιν μετά την ήττα στην επανέναρξη από την Αδελαΐδα, πέτυχαν μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη εναντίον της Βίκτορι και σήμερα με μια ακόμα έχουν την ευκαιρία να προσπεράσουν την Ουέλινγκτον. Η απόφαση της απόλυσης του Ρόμπι Φάουλερ λίγο πριν τη διακοπή και η συνεργασία με τον Γουόρεν Μουν μπορεί, να προβλημάτισε τους φίλους της ομάδας, αλλά στο μέχρι στιγμής δείγμα δουλειάς του νέου προπονητή πιστώνεται ήδη μια ομαλή μετάβαση και κυρίως το γεγονός, ότι η ομάδα παραμένει εντός στόχων και playoffs. Η αμυντική της λειτουργία παραμένει και το πιο δυνατό της όπλο, έχοντας το δεύτερο καλύτερο παθητικό στη Λίγκα με 26 γκολ.

Σήμερα περιμένω καταρχήν παιχνίδι τακτικής και υπομονής. Τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα των γηπεδούχων σίγουρα έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση της ομάδας στα τάρταρα, οπότε πιστεύω ότι τουλάχιστον στο πρώτο μισό του αγώνα θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τα λάθη κλείνοντας παράλληλα τους χώρους στους αντιπάλους τους. Ακριβώς την ίδια τακτική αναμένω και από τους παίκτες της Μπρισμπέιν, οι οποίοι φημίζονται και για την υπομονή και τη προσεκτική προσέγγιση τους σε κάθε ματς. Θεωρώ ότι η ισοπαλία στο πρώτο μισό έχει μεγάλη τύχη.
Από εκεί και πέρα οι όποιοι λογαριασμοί θα ξεκαθαρίσουν στο δεύτερο μισό.

Γενικά η προϊστορία των δύο αντιπάλων έχει δώσει μέχρι σήμερα πολλά αμφίρροπα ματς με το σκορ να μην ξεφεύγει εύκολα. Θεωρώ ότι όποιος πετύχει πρώτος γκολ θα έχει και τη παράσταση νίκης, αλλά πιθανότερο θεωρώ να αλληλοεξουδετερώνονται και μια ισοπαλία με τέρματα να είναι το πιθανότερο σενάριο. Ένα αποτέλεσμα που δεν θα βοηθήσει καμία ομάδα στους στόχους της αλλά θα αντικατοπτρίζει την ισορροπία της φόρμας τους τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μονό

11:00 Ουέλινγκτον – Μπρισμπέιν: 12 & Χ ημίχ. & over 5 κόρνερ (3.40)

Μονό

11:00 Ουέλινγκτον – Μπρισμπέιν: Χ ημίχ. / Χ τελ. (5.50)

Fun bet

11:00 Ουέλινγκτον – Μπρισμπέιν: 1-1 ακριβές σκορ (6.50)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις