ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ; LAST YEAR!

Disney+: Ξεκινά στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου με 8,99 ευρώ το μήνα

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Disney+: Ξεκινά στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου με 8,99 ευρώ το μήνα

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Πέμπτης με… ΟΑΚΑ και Μπράιτον!

Βάζει τη σφραγίδα η Σίτι κόντρα στη Κοπεγχάγη, υποψιασμένη η Ρεάλ κόντρα στη Λειψία

Θέλει να ξεσπάσει και να «τελειώσει» στο 1.95

προγνωστικά

Διαλεχτά σημεία με πολύ ταμείο

μελετημένα προγνωστικά

Βατός διπλασιασμός στο Βέλγιο

προγνωστικά Ευρωλίγκα

Combo με κίνητρο και απουσίες

προγνωστικά

Περνούν από το Μπράιτον οι «πολίτες»

Τα λάθη της Μακάμπι οδηγούν στο διπλασιασμό!

Τα λάθη της Μακάμπι οδηγούν στο διπλασιασμό!

Over ημέρας σε άριστες τιμές.

Το over 2,5 της ημέρας (25/4)

σημείο ημέρας.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

bet builder με την εικόνα να το δείχνει σχεδιαστικά.

Το Bet Builder της ημέρας (25/4)

Δίνει παράσταση ο Περάλτα

Δίνει παράσταση ο Περάλτα

ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

Disney+: Ξεκινά στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου με 8,99 ευρώ το μήνα

Disney+: Ξεκινά στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου με 8,99 ευρώ το μήνα

Ξεκινά στις 14 Ιουνίου η Disney+ στην Ελλάδα.

Η πρεμιέρα του συνδρομητικού καναλιού θα γίνει μαζί με τη πρεμιέρα της ταινίας με θέμα τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, παραγωγός της οποίας είναι η Disney και η οποία γυρίστηκε κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα. H προσθήκη της ταινίας ωστόσο στο συνδρομητικό κανάλι Disney+, θα γίνει 10 ημέρες αργότερα, στις 24 Ιουνίου. Η εταιρεία φαίνεται να αξιοποιεί τη νέα της δημιουργία της, που αφορά στον Έλληνα superstar του NBA, για να προωθήσει τις πωλήσεις της τόσο στη χώρα μας, όσο και σε μια σειρά άλλων χωρών της περιοχής.

Το ντεμπούτο της Disney+ στην Ελλάδα θα γίνει μαζί με άλλες 24 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου της Τουρκίας. Μεταξύ των χωρών της Ευρώπης που πρωτοεμφανίζεται η συνδρομητική υπηρεσία, περιλαμβάνεται το σύνολο των χωρών της Βαλκανικής (Ρουμανία, Σερβία, Κόσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία κ.λπ.), οι χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία), οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία κ.ά.) και άλλες.

Η τιμολογιακή πολιτική διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα. Στη χώρα μας η μηνιαία συνδρομή διαμορφώνεται σε 8,99 ευρώ, ενώ σε ετήσια βάση θα ανέρχεται σε 89,90 ευρώ. Στις γειτονικές χώρες η συνδρομή είναι χαμηλότερη, καθώς φαίνεται ότι η εταιρεία λαμβάνει υπόψιν την αγοραστική δύναμη των πολιτών της κάθε χώρας. Για παράδειγμα, στην Αλβανία είναι 7,99 ευρώ.

Βασική δύναμη πυρός της Disney στο συνδρομητικό κανάλι, εκτός από τις δικές της παραγωγές, είναι οι παραγωγές της Pixar (κινούμενα σχέδια), της Marvel (Εκδικητές, Spiderman κ.λπ.), LucasFilm (StarWars), National Geographic (ντοκιμαντέρ), Star (ταινίες ασιατικής προέλευσης και περιεχομένου). Η εταιρεία ελέγχει την 21th Century Fox την οποία απέκτησε το 2020 αντί 71 δισ. δολ. Εν γένει η εταιρεία εστιάζεται στο οικογενειακό περιεχόμενο ψυχαγωγίας με έμφαση στις κινηματογραφικές ταινίες.

Η έναρξη του Disney+ θα προκαλέσει αναταράξεις τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Στη χώρα μας η είσοδος της Disney θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των Cosmote και Nova, που ήδη συγκρούονται με σφοδρότητα για τα μερίδια αγοράς στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενοι παίκτες ήδη πιέζονται από την παρουσία του Netflix, το οποίο εκτιμάται ότι έχει μερίδιο αγοράς περίπου αντίστοιχο με εκείνο των ΟΤΕ και Nova, αν όχι μεγαλύτερο.

Πάντως, οι ειδικοί θεωρούν ότι η έναρξη του Disney+ θα πλήξει περισσότερο τις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες που απευθύνονται στην ίδια αγορά (π.χ. Netflix, Amazon Prime) παρά τους εγχώριους παίκτες. Οι τελευταίοι οχυρώνονται πίσω από το αποκλειστικό (τοπικό ή όχι) περιεχόμενο κυρίως από το χώρο του αθλητισμού. Έτσι το συντριπτικό κομμάτι των συνδρομητών της Cosmote και Nova θα παραμείνει στα εγχώρια συνδρομητικά κανάλια όσο αυτά διαθέτουν τα δικαιώματα αυτά.

Η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης εκτιμάται στο 22% έως 25% των νοικοκυριών της χώρας, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των συνδρομητών των διεθνών συνδρομητικών πλατφορμών (Netflix, Amazon Prime κ.ά.). Οι συνδρομητές των εγχώριων συνδρομητικών πλατφορμών, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ανέρχονταν το καλοκαίρι του 2021 σε 1,11 εκατ. πελάτες.

Εξ’ αυτών οι 741 χιλ. συνδέσεις ήταν μέσω δορυφορικού δίκτυο και οι υπόλοιπες 349 χιλ. συνδέσεις ήταν μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων, εξαιρουμένων των συνδέσεων κινητής (mobile TV). H Netflix εκτιμάται ότι έχει περίπου 400.000 συνδρομές στη χώρα μας, τις οποίες ωστόσο φέρεται να αξιοποιούν αρκετά περισσότερα νοικοκυριά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις