Στην «OPAP Arena» ο τελικός του Conference League το 2024

Στην «OPAP Arena» ο τελικός του Conference League το 2024

Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα φιλοξενηθεί ο τελικός της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA το 2024.

Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ΑΕΚ, είχαν καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή του τελικού του Conferece League το 2023, κάτι που όμως αναμένεται να απορριφθεί από την UEFA. Ωστόσο, όπως φαίνεται η αρμόδια επιτροπή θα αναθέσει στην «OPAP Arena» και την ΑΕΚ, τη διεξαγωγή του τελικού του 2024.

Το ίδιο -πάνω κάτω- είχε συμβεί και με την περίπτωση των Τιράνων και της «Arena Kombëtare», τα εγκαίνια της οποίας έγιναν τον Αύγουστο του 2019. Η αλβανική ομοσπονδία είχε καταθέσει αίτημα τα προηγούμενα χρόνια για τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού Super Cup, όμως οι απαντήσεις της UEFA ήταν αρνητικές. Ωστόσο, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και φέτος θα φιλοξενήσει τον τελικό.

Όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα τα ζεις παραπάνω στο Pamestoixima.gr με σούπερ αποδόσεις, Bet Builder*, Boost Νίκης* και Παρά 1*!

Αυτό συμβαίνει γιατί η UEFA θέλει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη της λειτουργίας του γηπέδου, προκειμένου να τσεκαριστούν τα πάντα. Από τον αγωνιστικό χώρο και το φωτισμό, μέχρι την πρόσβαση των θεατών και την επίλυση τυχόν ζητημάτων ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν. Τα δύο σχεδόν χρόνια από τα εγκαίνια της «OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τον τελικό του 2024, θα  υπάρχουν πολλά sold out ματς προκειμένου να εκλεχθούν όλες οι παράμετροι.

Και ίσως η Ένωση συμμετάσχει και στην Ευρώπη κι έτσι η UEFA θα μπορέσει να σχηματίσει καλύτερη… άποψη. Κι αν αυτό δεν συμβεί την επόμενη σεζόν, μοιάζει απίθανο να μην πραγματοποιηθεί ούτε τη σεζόν 2023-24 δεδομένου πως η Ελλάδα θα στείλει πέντε ομάδες στην Ευρώπη.

Αυτός ο τελικός θα είναι ο πρώτος που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα μετά το 2007 και τον τελικό του Champions League τότε, μεταξύ της Μίλαν και της Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά οι τελικοί που έχουν φιλοξενηθεί στη χώρα μας:

  • 2007 – Champions League: Μίλαν – Λίβερπουλ 2-1 (ΟΑΚΑ)
  • 1994 – Champions League: Μίλαν – Μπαρτσελόνα 4-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1987 – Kύπελλο Κυπελλούχων: Άγιαξ – Λοκομοτίβ Λειψίας 1-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1983 – Κύπελλο Πρωταθλητριών: Αμβούργο – Γιουβέντους 1-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1973 – Κύπελλο Κυπελλούχων: Μίλαν – Λιντς 1-0 (Καυταντζόγλειο Στάδιο)
  • 1971 – Κύπελλο Κυπελλούχων: Τσέλσι – Ρεάλ 2-1 (Γ. Καραϊσκάκης, A’ ματς 1-1)

Novibet – Το Cash Out* όπως θα ήθελες να είναι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις