Προγνωστικά σνούκερ: Κυνηγώντας το ρεκόρ στο 3.10

Προγνωστικά σνούκερ: Κυνηγώντας το ρεκόρ στο 3.10

Ο'Σάλιβαν ή Τραμπ; Ποτέ η ερώτηση σ' αυτό το ερώτημα δεν ήταν πιο δύσκολη από σήμερα, που οι δύο μεγάλοι άσοι μπαίνουν στη διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου.

Η τελευταία στήλη της σεζόν με προγνωστικά σνούκερ είναι εδώ, για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Και η πρόκληση είναι μεγάλη όσο και η προσμονή για το θέαμα που θα προσφέρουν οι δύο άξιοι φιναλίστ. Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν και ο παίκτης που κάποτε είχε χριστεί διάδοχός του, Τζαντ Τραμπ, θα διεκδικήσουν το στέμμα, σε έναν best of 35 frames αγώνα (ο νικητής στα 18), που αρχίζει σήμερα στις 15:00.

Δεν θα αναλωθούμε σε μακροσκελείς προλόγους, για τη σημασία του τελικού. Όλος ο κόσμος που ασχολείται με το σνούκερ γνωρίζει ότι ο Ο’Σάλιβαν επιδιώκει την ισοφάριση του ρεκόρ των επτά παγκόσμιων τίτλων του Στίβεν Χέντρι. Το διήμερο που ακολουθεί θα είναι ιστορικό όποια κι αν είναι η κατάληξη της προσπάθειας του 46χρονου άσου, μια και ο αντίπαλος δεν είχε τυχαίος. Αν ο Τραμπ κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά, θα εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών. Και θα έχει τη δυνατότητα να «ψηλώσει» κι άλλο τα χρόνια που έρχονται.

Μόνο εύκολο δεν είναι, λοιπόν, να προβλέψεις ποιος θα βγει νικητής από τη μαραθώνια μάχη.

Όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα τα ζεις παραπάνω στο Pamestoixima.gr με σούπερ αποδόσεις, Bet Builder*, Boost Νίκης* και Παρά 1*!

Προγνωστικά σνούκερ: Γιατί με τον Ρόνι

Θα φανεί παράξενο, αλλά υπάρχει κόσμος εκεί έξω που θέλει το έβδομο Παγκόσμιο τόσο πολύ όσο και ο ίδιος ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Είναι τέτοια η λατρεία για τον κορυφαίο παίκτη που έχει παίξει σνούκερ, που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

Για το πάθος και την αποφασιστικότητα που έχει δείξει ο Rocket σ’ αυτό το τουρνουά, τα έχουμε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικά στον ημιτελικό με τον Χίγκινς, έμοιαζε να βρίσκεται σε ειδική αποστολή. Κυριάρχησε ολοκληρωτικά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ενώ και στους προηγούμενους η υπεροχή του δεν αμφισβητήθηκε.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι έχει παίξει το καλύτερο σνούκερ απ’ όποιονδήποτε άλλο παίκτη στη διοργάνωση. Σίγουρα καλύτερο από τον Τραμπ, ο οποίος δεν ήταν ανώτερος συνολικά στο τουρνουά ούτε του Μαρκ Γουίλιαμς. Αρκεί, όμως, αυτό; Ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι – ή, για την ακρίβεια, πολλά παιχνίδια σε ένα – όπου κάθε φιναλίστ πρέπει να πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση για να υπερισχύσει.

Αρκετά είναι τα επί μέρους στοιχεία που εδραιώνουν την πεποίθηση ότι ο Rocket έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει. Είναι πιο αποτελεσματικός στο σκοράρισμα από τον Τραμπ όχι μόνο στο Παγκόσμιο, αλλά σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Βρίσκεται σε άψογη φυσική κατάσταση και δεν δείχνει με τίποτα ότι είναι 46 ετών. Δεν υπέστη ψυχολογική φθορά σε κανέναν προηγούμενο αγώνα του, αφού τους κέρδισε άνετα όλους. Και βέβαια, θα έχει με το μέρος του το κοινό που θα κατακλύσει και τις δύο ημέρες τις κερκίδες του θεάτρου Crucible.

Προγνωστικά σνούκερ: Γιατί με τον Τζαντ

Οι οπαδοί του Ο’Σάλιβαν θα ένιωθαν πολύ πιο σίγουροι για το έβδομο αν αντίπαλος στον τελικό ήταν οποιοσδήποτε άλλος αντί του Τζαντ Τραμπ. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι είναι εκείνος που φοβούνται περισσότερο από το 2019 και μετά, ιδίως αφότου ξορκίστηκε το «φάντασμα» του Μαρκ Σέλμπι, στον ημιτελικό του 2020.

Προφανώς ο ίδιος ο Rocket δεν νιώθει τον ίδιο φόβο, διότι δεν έχει τίποτα να αποδείξει. Φόβο, όμως, δεν νιώθει πλέον απέναντί του ούτε ο Τραμπ. Ο Ο’Σάλιβαν υπήρξε το είδωλο των παιδικών του χρόνων, όμως η εποχή που χαιρόταν απλώς το να τον αντιμετωπίζει, ακόμα κι αν γνώριζε την ήττα με βαρύ σκορ, έχει παρέλθει.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, συμβαίνει συνήθως το αντίστροφο, ιδίως στους τελικούς. Πλέον ο Ace in the pack υπερέχει στο συνολικό head-to-head (15-14), αλλά και σε εκείνο των multi-session τελικών (6-3).

Προγνωστικά σνούκερ: Κυνηγώντας το ρεκόρ στο 3.10

Ο Τραμπ δεν έχει κάνει τόσο εντυπωσιακό Παγκόσμιο όσο ο αντίπαλος φιναλίστ. Υπάρχουν, όμως, κάποια στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του. Το πιο βασικό, είναι ο χαρακτήρας που σφυρηλάτησε όσο προχωρούσε στη διοργάνωση. Οι νίκες που πέτυχε όταν θεωρούταν ξεγραμμένος (κυρίως στον προημιτελικό με τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ). Ακόμα και το γεγονός ότι έφτασε στον τελικό, ενώ υπάρχει η αίσθηση ότι δεν έχει πιάσει το A Game του, αλλά και η ωριμότητα που βγάζει πλέον. Τόσο στο τραπέζι όσο και στις δηλώσεις του.

Ακόμα και το γεγονός ότι είναι προετοιμασμένος για έναν τελικό με το κοινό του Crucible εναντίον του (το βίωσε και αντεπεξήλθε εξαιρετικά στον ημιτελικό με τον Γουίλιαμς), είναι πολύ σημαντικό.

Ο’Σάλιβαν, για την εμπειρία

Στα δύο χρόνια που υπάρχει η στήλη με προγνωστικά σνούκερ στο koubanezos.gr, ο υπογράφων έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι «επαγγελματίας» tipster. Παίζουμε και γράφουμε για τη χαρά του παιχνιδιού, προσπαθώντας να συνδυάσουμε ωραίες ιστορίες με επιτυχή πονταρίσματα. Άλλες φορές μας βγαίνει, άλλες όχι.

Έτσι και σήμερα, η ατμόσφαιρα λίγες ώρες πριν από την έναρξη του τελικού, θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη που επικρατούσε την ίδια ημέρα του 2014. Ο Ο’Σάλιβαν είχε φτάσει και τότε με άνεση μέχρι εκεί και οι οπαδοί του ζούσαν με την προσμονή για τον τίτλο. Μέσα τους, όμως, είχε φωλιάσει ο φόβος και η ανασφάλεια, επειδή αντίπαλος στον τελικό ήταν ένας παίκτης που είχε σκαρώσει νίλες στο είδωλό τους. Και έμελλε να σκαρώσει άλλη μία, που – όπως αποδείχθηκε – πήγε πολύ πίσω τον στόχο της ισοφάρισης του ρεκόρ του Χέντρι.

Όπως γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες, ο Τραμπ έχει προσθέσει στοιχεία… Σέλμπι στο παιχνίδι του. Αν το 2019 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο, το οφείλει και στην κατακόρυφη βελτίωση του τακτικού του παιχνιδιού. Το οποίο τον έσωσε πολλές φορές και φέτος, που δεν ήταν εξίσου «φονικός» στο breakbuilding όσο άλλες χρονιές. Κανείς δεν αμφιβάλλει, ωστόσο, ότι στη διάρκεια του φετινού Παγκοσμίου βελτιώθηκε και επιθετικά. Ο συνδυασμός και των δύο συστατικών, μπορεί να «στραγγαλίσει» κάθε αντίπαλο. Ακόμα κι έναν φορμαρισμένο Ο’Σάλιβαν.

Θα είναι κι αυτή μια ωραία ιστορία. Ανήκουμε σε εκείνους που δεν περιμέναμε ούτε τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του Rocket, για να τον κατατάξουμε πρώτο ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών, οπότε η διαφορά θα είναι μικρή. Δεν πάει, όμως, το χέρι μας κόντρα στην προοπτική επαλήθευσης του ακόμα πιο εντυπωσιακού σεναρίου του έβδομου τίτλου.

Μόνο τότε η είδηση θα ταξιδέψει στα ΜΜΕ όλου του κόσμου και θα αποτελέσει θέμα συζήτησης έξω απ’ τον μικρόκοσμο του σνούκερ. Και, στο τέλος-τέλος, θα είναι κάτι που δεν θα ανεχόταν κανένας tipster. Να βιώσει την ισοφάριση ενός τέτοιου ιστορικού ρεκόρ από τον βετεράνο GOAT του αγαπημένου του σπορ, και να έχει προτείνει το αντίθετο! 

Ρόνι, λοιπόν, για την εμπειρία. Κι ας ξέρουμε ότι οι πιθανότητες να χάσουμε είναι πολλές. Το σημείο προφέρεται συνδυασμένο με το over 31,5 frames στη Fonbet και προσφέρει μια εξαιρετική απόδοση. Άλλωστε, αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο αν ο Ο’Σάλιβαν νικήσει. Να δυσκολευτεί πολύ από τον αντίπαλό του, ο οποίος είναι ισχυρότατος. Αν κάποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει εύκολα, αυτός είναι σαφώς ο Τραμπ.

Το γράψαμε όμως από την Πέμπτη. Η… ασυνάρτητη συνέντευξη του Rocket από το καμαρίνι του, ύστερα από το πρώτο σκέλος του ημιτελικού, μόνο ως σημάδι για μεγάλα πράγματα μπορεί να εκληφθεί. Ο τύπος είναι σε αποστολή και το γεγονός ότι η φετινή πορεία του στο Crucible καταγράφεται σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το Netflix, μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει να του ξεφύγει το τρόπαιο.

Novibet – 0% Γκανιότα* Κάθε Μέρα

Ειδικά στοιχήματα: Ευκαιρία το rerack

Αν θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας, ρίξτε μια ματιά με τα περίεργα ειδικά στοιχήματα που προσφέρει η Fonbet. Η πληθωρική προσωπικότητα του Ο’Σάλιβαν και τα ουκ ολίγα ωραία highlights που μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δημιουργήσει bets του τύπου «αν θα βγάλει τα παπούτσια του» ή «αν θα χτυπήσει τον διαιτητή» (ακραίο αυτό το τελευταίο, αφού δεν συνέβη ούτε όταν το αίμα του έβραζε».

Ορισμένα από αυτά, όμως, προσφέρουν ευκαιρίες κέρδους. Με πρώτο και καλύτερο την πιθανότητα να δούμε rerack σε κάποιο frame (επανέναρξη, αν η τακτική μάχη δεν βγάζει πουθενά). Οι δύο παίκτες έχουν παρουσιαστεί πιο προσεκτικοί απ’ ό,τι τους έχουμε συνηθίσει σ’ αυτό το Παγκόσμιο. Αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για την εκτέλεση κάθε στεκιάς και δεν θα εκβιάσουν καταστάσεις αν η μπάλα κολλήσει γύρω από το «μπουκέτο» των κόκκινων.

Η απόδοση είναι αρκετά καλή (4.70) για να το σκεφτούμε περισσότερο, αν και θα χρειαστεί και η βοήθεια της τύχης. Στον ημιτελικό του Τραμπ με τον Γουίλιαμς, για παράδειγμα, είχαμε rerack από το πρώτο κιόλας frame. Μπορεί, όμως, να μην κάτσει και καθόλου στον best of 35 τελικό.

Αν θέλετε να το διασκεδάσετε λίγο παραπάνω, αυτό που φαίνεται πιθανό να συμβεί απ’ όλα τα «κουλά» στοιχήματα για τον Ο’Σάλιβαν, είναι να σκοτώσει κάποιο έντομο που θα έχει την ατυχή έμπνευση να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι την ώρα που εκείνος θα στεκάρει. Ο διαιτητής είναι αυτός που αναλαμβάνει συνήθως αυτήν τη «βρώμικη» δουλειά. Αλλά με απόδοση 50.00, το ρίχνουμε ως fun bet – στην κυριολεκτική διάσταση του όρου – για τον Rocket.

Αντίστοιχα, η ένταση που περιμένουμε να έχει το ματς, ίσως περιορίσει τον αριθμό των συνολικών century breaks. Το under 7,5 φαίνεται λίγο για τους συγκεκριμένους παίκτες, αλλά ακριβώς γι’ αυτό θα το κυνηγήσουμε.

Μονό
15:00
Τραμπ - Ο'Σάλιβαν
2 & over 31,5 frames
3.10
BET: 10 units
Μονό
15:00
Τραμπ - Ο'Σάλιβαν
Under 7,5 centuries αγώνα
2.00
BET: 8 units
Μονό
15:00
Τραμπ - Ο'Σάλιβαν
Θα υπάρξει rerack στη διάρκεια του ματς
4.70
BET: 5 units
Fun bet
15:00
Τραμπ - Ο'Σάλιβαν
Ο Ρόνι θα σκοτώσει το έντομο πάνω στην τσόχα
50.00
BET: 1 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις