Προγνωστικά σνούκερ: «Ναι» στον Χίγκινς

Προγνωστικά σνούκερ

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος στα προγνωστικά σνούκερ να σε παρασύρει ένα αποτέλεσμα-έκπληξη. Έτσι, αντιμετωπίζουμε τον Λισάουσκι με σκεπτικισμό.

Η νίκη του Τζακ Λισάουσκι με 13-12 επί του Νιλ Ρόμπερτσον, τίναξε στον αέρα τα προγνωστικά σνούκερ ανά τον πλανήτη. Σήμερα, όμως, λίγες ώρες μετά το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα, ο χαρισματικός Άγγλος άσος αναμετράται με έναν άλλο γίγαντα. Τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Τζον Χίγκινς.

Ο αγώνας αρχίζει σήμερα στις 16:30 και θα ολοκληρωθεί αύριο, με δύο διαδοχικά sessions στις 16:30 και τις 21:00. Ο Λισάουσκι καλείται να αποδείξει ότι η χθεσινή επιτυχία του δεν ήταν τυχαία, αλλά δεν έχει κανείς την απαίτηση να νικήσει και τον πολύπειρο Σκωτσέζο. Θα είναι σημαντικό έστω και να παλέψει τον προημιτελικό.

Την προηγούμενη φορά, άλλωστε, που συναντήθηκαν οι δυο τους σε best of 25 αγώνα, στο Παγκόσμιο του 2018, το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό για τον Λισάουσκι. Ο Χίγκινς τον είχε συντρίψει με 13-1, έχοντας προηγηθεί κάποια στιγμή και με 10-0!

Φανταστική προσφορά* από το ανανεωμένο Live Casino του Pamestoixima.gr!

Η διαφορά είναι σαφής υπέρ του Σκωτσέζου στο σύνολο των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Όπως βλέπετε, όμως, ο Άγγλος τον νίκησε στην τελευταία τους συνάντηση και μάλιστα… εκτός έδρας. Δεν είναι το ίδιο με έναν αγώνα που κρίνεται στα 13 frames, αλλά ψυχολογικά παίζει έναν ρόλο. Δεν είναι τόσο μεγάλο το βάρος για το αουτσάιντερ.

Προφανώς δεν περιμένουμε επανάληψη του 13-1. Ο Λισάουσκι έχει ωριμάσει αρκετά από τότε. Δεν παρασυρόμαστε, όμως, ούτε από το hype που δημιουργείται γύρω απ’ το όνομά του. Ίσως κάποιοι casual fans που καλά-καλά δεν τον ήξεραν (κι ας είναι παίκτης 16άδας εδώ και χρόνια) να γοητεύτηκαν από τη νίκη επί του Ρόμπερτσον και να περιμένουν να φτάσει μέχρι τον τελικό. Δεν είναι τόσο απλό, όμως. Ούτε ο Πίτερ Έμπντον έγινε θαυματοποιός στο ψυχολογικό κομμάτι.

Φοβόμαστε ότι ο Λισάουσκι θα έχει «αδειάσει» πνευματικά από τη χθεσινή υπερπροσπάθεια. Δεν παραβλέπουμε, επίσης, και το γεγονός ότι ο Χίγκινς έχει τη συνήθεια να δυναμώνει στη διάρκεια των τουρνουά. Το είχε κάνει και στο Παγκόσμιο του 2018, όταν είχε αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Τεπτσάγια Αν-Νου και τον είχε νικήσει δύσκολα με 10-7 – όπως κατά σύμπτωση και φέτος. Και ύστερα έφτασε στον τελικό.

Μια καθαρή νίκη του Σκωτσέζου (με χάντικαπ -3,5) προσφέρει καλή απόδοση με ελεγχόμενο ρίσκο. Αν πετύχετε ανοιχτές και τις αγορές στα μακροχρόνια, σταθμίστε τα δεδομένα για την προοπτική πρόκρισής του στον τελικό.

Προγνωστικά σνούκερ: Στιούαρτ Μπίνγκαμ – Τζαντ Τραμπ (Τρίτη 16:30, Τετάρτη 12:00 και 21:00)

Όταν ο Στιούαρτ Μπίνγκαμ απέκλεισε το 2015 τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν και έφτασε στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όλοι όσοι έδιναν προγνωστικά σνούκερ αναρωτιούνταν αν θα έβρισκε τρόπο να σταματήσει τον Τζαντ Τραμπ. Ο οποίος βρισκόταν σε δαιμονισμένη φόρμα και προερχόταν από μια επιβλητική νίκη με 13-4 επί του Ντινγκ Τζουνχούι.

Ο Ball-run επικράτησε τελικά 17-16 παίζοντας… το παιχνίδι του Τραμπ. Δηλαδή επιτιθέμενος διαρκώς. Ο συνδυασμός που έπαιξε (και έβαλε) σε κρίσιμο σημείο του decider, είναι μία από τις στεκιές που δεν θα ξεχαστούν ποτέ από όσους παρακολούθησαν εκείνο τον αγώνα. Ο Μπίνγκαμ πέρασε στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο.

Και να που φτάσαμε τώρα, επτά χρόνια μετά, να έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Ο Μπίνγκαμ έφτασε στους «8» παίζοντας φουλ επίθεση και μην αφήνοντας περιθώρια αντίστασης στον Κάιρεν Γουίλσον. Την ίδια στιγμή που ο Ace of the pack δεν μπορεί να βρει σταθερότητα στο breakbuilding και στηρίζεται περισσότερο στο εντυπωσιακά βελτιωμένο τακτικό του παιχνίδι.

Προγνωστικά σνούκερ: «Ναι» στον Χίγκινς

Γι’ αυτό προκαλούν εντύπωση οι αποδόσεις, που φαβοριτίζουν έντονα τον Τραμπ και δίνουν πάνω από 3.00 στη νίκη του Μπίνγκαμ. Ο δεύτερος έχει παίξει σαφώς καλύτερα στους δύο πρώτους αγώνες του και πιθανή νίκη του δεν θα αποτελέσει έκπληξη.

Εδώ, όμως, είναι η παγίδα για τους παίκτες του στοιχήματος. Δεν υπονοούμε ότι κάτι ξέρουν οι μπουκ. Αλλά ότι ίσως ήρθε η ώρα να ανεβάσει την απόδοσή του ο Τραμπ, τώρα που τα πράγματα σοβαρεύουν. Το είχε κάνει και το 2019, όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο, αλλά και στο τριήμερο του τελευταίου αγώνα του με τον Άντονι ΜακΓκιλ (13-11). Στο δεύτερο σκέλος, που το κέρδισε 6-2, έπαιξε σαφώς καλύτερα απ’ ό,τι στο πρώτο ή στο τρίτο.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Από την άλλη, ο 32χρονος άσος δεν πείθει επ’ ουδενί ότι μπορεί να νικήσει εύκολα. Η βελτίωση της απόδοσής του είναι προαπαιτούμενο για να πάρει την πρόκριση (όχι να φτάσει άνετα σ’ αυτήν). Ο Μπίνγκαμ δεν τον φοβάται, καθώς τον νίκησε σε ranking τελικό και μετά τον παγκόσμιο ημιτελικό του 2015 (στο Welsh Open του 2017). Γι’ αυτό είναι μάλλον παραπλανητικό το αποτέλεσμα του head-to-head.

Παίξαμε κόντρα τον Τραμπ (με χάντικαπ) και στους δύο προηγούμενους αγώνες του. Το ίδιο επιτάσσει η λογική να κάνουμε και τώρα, αν και ελλοχεύει ο κίνδυνος να ανεβάσει την απόδοσή του και ταυτόχρονα να μην μπορέσει να παίξει τόσο καλά για τρίτο σερί αγώνα ο Μπίνγκαμ.

Όπως γνωρίζετε καλά, πλέον, τα προγνωστικά σνούκερ στο Παγκόσμιο διαφοροποιούνται ανάλογα με την εξέλιξη των μαραθώνιων αναμετρήσεων. Γι’ αυτό φροντίζουμε να σας δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τους παίκτες, ώστε να μάθετε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του καθενός και να κρίνετε αναλόγως, βάσει της εξέλιξης κάθε αγώνα.

Μονό
16:30
Λισάουσκι - Χίγκινς
2 (-3,5)
2.15
BET: 10 units
Μονό
16:30
Μπίνγκαμ - Τραμπ
1 (+2,5)
1.95
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις