ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ; LAST YEAR!

Maximum... και αποκλεισμός για Ρόμπερτσον!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

Maximum... και αποκλεισμός για Ρόμπερτσον!

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Πέμπτης με κρίσιμες μονομαχίες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

μελετημένα προγνωστικά

Η πρόκριση θα έρθει από αέρος

προγνωστικά στοιχήματος

Με ειδικά στην Τούμπα για το 2.13

προγνωστικά

Πέφτουν κορμιά στο «Βελοντρόμ»

σημείο ημέρας.

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Επιστρέφει ο δαίμονας με 1.80

Επιστρέφει ο δαίμονας με 1.80

Έντεκα μέρες είναι πολλές

Έντεκα μέρες είναι πολλές

Δυάδα δυνατή απόψε

Δυάδα δυνατή απόψε

σημείο ημέρας.

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Εμπιστοσύνη στο ανοιχτό παιχνίδι!

Εμπιστοσύνη στο ανοιχτό παιχνίδι!

ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

Maximum… και αποκλεισμός για Ρόμπερτσον!

Maximum... και αποκλεισμός για Ρόμπερτσον!

Μισή έμεινε η χαρά για τον Αυστραλό, αφού ο Τζακ Λισάουσκι τον απέκλεισε στο πιο χορταστικό παιχνίδι του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ!

Τι να το κάνεις το maximum break στο σνούκερ, όταν δεν μπορείς να το συνδυάσεις με τη νίκη; Το περίεργο αυτό συναίσθημα το βίωσε ο Νιλ Ρόμπερτσον, ο οποίος ηττήθηκε με 13-12 από τον Τζακ Λισάουσκι κι έμεινε έξω από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Ο 40χρονος Αυστραλός πέτυχε το 147 στο 19o frame, μειώνοντας το σκορ σε 9-10. Έχοντας όμως γλιτώσει το 7-11 λίγα λεπτά νωρίτερα, έμοιαζε να έχει το μομέντουμ που θα τον οδηγούσε στην ολική ανατροπή. Πράγματι, μετά το maximum πέρασε μπροστά στο σκορ με 11-10, όμως ο Λισάουσκι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Το break 88 χάρη στο οποίο ο Άγγλος ισοφάρισε 11-11, έκοψε… τον τσαμπουκά του Ρόμπερτσον, ο οποίος στη συνέχεια ήταν επιρρεπής στο λάθος. Ακριβώς όπως στα δύο πρώτα σκέλη της αναμέτρησης, όταν φαινόταν κακόκεφος και δεν θύμιζε τον καλό του εαυτό. Ο Λισάουσκι «έκλεψε» με ωραίο 72άρι και το 24ο frame, στέλνοντας το ματς στο decider, όπου – παραδόξως – παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμος.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε πλήρως η παράδοση των τελευταίων ετών, που θέλει τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν να αποτυγχάνει στο Crucible. Ο Ρόμπερτσον ειδικά, απέτυχε να ξορκίσει την κατάρα που κυνηγά τον ίδιο από το 2010, τη μοναδική φορά που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μόνο μία φορά έκτοτε (το 2014), έφτασε στα ημιτελικά. Και η αποτυχία πονάει περισσότερο φέτος, αφού είχε πάει στη διοργάνωση ως το πρώτο φαβορί. Είχε κατακτήσει το Masters και τρεις ranking τίτλους (English Open, Players Championship, Tour Championship).

https://twitter.com/WeAreWST/status/1518726548043403266

Με το maximum, πάντως, ο Ρόμπερτσον κέρδισε την… αθανασία. Έγινε μόλις ο όγδοος παίκτης που πέτυχε το απόλυτο break στο Crucible, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τα τελευταία 45 χρόνια! Οι προηγούμενοι ήταν οι Κλιφ Θόρμπορν (1983), Τζίμι Γουάιτ (1992), Στίβεν Χέντρι (1995, 2009, 2012), Ρόνι Ο’Σάλιβαν (1997, 2003, 2008), Μαρκ Γουίλιαμς (2005), Άλι Κάρτερ (2008) και Τζον Χίγκινς (2020).

Ο Λισάουσκι έκανε το παιχνίδι της ζωής του, αν και δεν απέφυγε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία (όπως η χαμένη πράσινη, για να περάσει μπροστά με 12-11). Για πρώτη φορά προκρίνεται στους «8» του Παγκοσμίου και δικαίως ονειρεύεται το επόμενο βήμα. Η συνεργασία του με τον Πίτερ Έμπντον αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Πέρασε και ο Τραμπ

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κατακτήσει την πρόκριση στα προημιτελικά ο Τζαντ Τραμπ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 άντεξε στην αντεπίθεση του Άντονι ΜακΓκιλ και τον νίκησε με 13-11. Η προίκα του 10-6 που είχε αποκτήσει από τα δύο πρώτα σκέλη, αποδείχθηκε πολύτιμη. Το συγκεκριμένο σκορ, άλλωστε, δεν έχει ανατραπεί σε best of 25 αγώνα από το 2005 (όταν ο Έμπντον νίκησε τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν σ’ εκείνον τον μνημειώδη προημιτελικό).

Δύο ψύχραιμα και δύσκολα breaks 56 και 55 πόντων, στο 22ο και στο 24ο frame αντίστοιχα, βοήθησαν τον Τραμπ να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Ο ΜακΓκιλ τα έδωσε όλα και πέτυχε δύο centuries κι άλλα τρία half-centuries, ενώ υπερείχε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες στο σύνολο. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό.

Κάποια «κλειστά» frames που κέρδισε ο Τραμπ (ιδίως το πρώτο του δεύτερου σκέλους, στο οποίο χρειαζόταν σνούκερ για την ανατροπή), έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του. Ωστόσο, ο 32χρονος Άγγλος δεν έχει πείσει ακόμα ότι βρίσκεται σε τέτοια φόρμα, ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο.

Τυφώνας Μπίνγκαμ

Αντίπαλος του Τραμπ στον προημιτελικό θα είναι ο Στιούαρτ Μπίνγκαμ, ο οποίος πραγματοποίησε μια σαρωτική εμφάνιση τη Δευτέρα και νίκησε με 13-9 τον Κάιρεν Γουίλσον.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015, δεν πτοήθηκε από το άσχημο φινάλε στο δεύτερο σκέλος, το βράδυ της Κυριακής (όταν έφτασε κοντά στο 9-5 και τελικά πήγε για ύπνο ισόπαλος 8-8). Με σαρωτικό breakbuilding, απέκτησε πολύ γρήγορα προβάδισμα με 12-8, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Warrior να… πολεμήσει.

Ακόμα και η χαμένη matchball στο 21ο frame, δεν στοίχισε κάτι περισσότερο από τη μείωση του σκορ. Ο Ball-run (που μόνο στην τύχη δεν στηρίχθηκε αυτό το διήμερο) τελείωσε τη δουλειά στο επόμενο και πανηγύρισε με σφιγμένη τη γροθιά του την πρόκριση στους «8».

Εύκολα ο Χίγκινς

Ο Τζον Χίγκινς είχε καθαρίσει την μπουγάδα με τον Νοπόν Σαενγκχάμ από το βράδυ της Κυριακής. Τότε που κυριάρχησε πλήρως σε όλους τους τομείς και μετέτρεψε το 4-4 του πρώτου σκέλους, σε 11-5 υπέρ του.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής είχε προηγηθεί με 3-0 το πρωί, όμως ο Ταϊλανδός είχε βρει τον τρόπο να τον ισοφαρίσει. Στο δεύτερο σκέλος, όμως, δεν βρήκε απαντήσεις στην αποφασιστικότητα του Σκωτσέζου. Ο Χίγκινς σκόραρε με συνέπεια σε όλο το ματς (δύο centuries και επτά half-centuries) και τη Δευτέρα απλώς υπέγραψε το τέλος της σεμνής τελετής.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1518638393701371904

 

Αν έμεινε κάτι από το τρίτο και τελευταίο σκέλος, ήταν η προσπάθεια του Σαενγκχάμ για maximum break στο 19ο frame. Ωστόσο, ο συμπαθής Ταϊλανδός αστόχησε στη δύσκολη τελευταία κόκκινη με το ρεστ. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε χάσει αντίστοιχη ευκαιρία και ο Μπίνγκαμ, όταν έχασε το πλασάρισμα μετά τη δέκατη τρίτη κόκκινη. Εκείνος μάλιστα επέλεξε ένα hit and run χτύπημα, παρότι δεν «έβλεπε» τη μαύρη, παρά να βάλει τη ροζ ή την μπλε ώστε να βελτιώσει το υψηλότερο break της διοργάνωσης που κατείχε ο ίδιος μέχρι εκείνη τη στιγμή (140).

Τελικά η τρίτη προσπάθεια για maximum αποδείχθηκε και η… φαρμακερή, το βράδυ από τον Ρόμπερτσον. Και ο Μπίνγκαμ τα έχασε όλα! Ο Αυστραλός κερδίζει 40.000 λίρες από το 147, ενώ θα μοιραστεί και το έπαθλο για το υψηλότερο break της διοργάνωσης (15.000) με τον Γκρέαμ Ντοτ, ο οποίος είχε πετύχει maximum στα προκριματικά.

Η τάξη του ’92

Πρώτοι απ’ όλους εξασφάλισαν την πρόκριση στους «8» οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της «Τάξης του ’92». Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ο οποίος συνέτριψε με 13-4 τον Μαρκ Άλεν και ο Μαρκ Γουίλιαμς, ο οποίος δεν άφησε το παιχνίδι με τον «μαθητή» του, Τζάκσον Πέιτζ, να πάει σε τρίτο σκέλος (13-3).

Η μίνι έκπληξη της διοργάνωσης σημειώθηκε το βράδυ της Ανάστασης (στα καθ’ ημάς). Ο Γιαν Μπινγκτάο απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου, Μαρκ Σέλμπι, με 13-10, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από το διάρκειας 85 λεπτών 22ο frame. Ο Κινέζος κατάφερε να κάνει λιγότερα λάθη και να το κατακτήσει και κατόπιν έκλεισε το ματς με ένα εντυπωσιακό century break!

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε ο Στίβεν Μαγκουάιρ. Ο 41χρονος Σκωτσέζος επιβλήθηκε με 13-9 του Τζάο Σιντόνγκ, παίζοντας εξαιρετικό σνούκερ ιδίως στο δεύτερο σκέλος της αναμέτρησης. Ο θριαμβευτής του UK Championship δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις.

Το πρόγραμμα των «8»

Σήμερα κιόλας αρχίζουν και οι τέσσερις προημιτελικοί, σημαίνοντας την αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή. Η «πυραμίδα» της διοργάνωσης έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Γιαν Μπινγκτάο (16) – Μαρκ Γουίλιαμς (8)
Στιούαρτ Μπίνγκαμ (12) – Τζαντ Τραμπ (4)

Τζακ Λισάουσκι (14) – Τζον Χίγκινς (6)
Στίβεν Μαγκουάιρ (40) – Ρόνι Ο’Σάλιβαν (2)

Η αυλαία ανοίγει στις 12:00 με τους αγώνες του Γουίλιαμς και του Ο’Σάλιβαν, που θα παίξουν και το δεύτερο σκέλος σήμερα στις 21:00. Δύο σκέλη την Τετάρτη θα παίξουν τα άλλα δύο ζευγάρια, τα οποία αρχίζουν τη μάχη τους σήμερα στις 16:30.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις