Προγνωστικά σνούκερ: Κυνηγώντας τα κατοστάρια

Προγνωστικά σνούκερ: Κυνηγώντας τα κατοστάρια

Ο αγώνας του Νιλ Ρόμπερτσον με τον Τζακ Λισάουσκι αναμένεται να είναι... η χαρά του breakbuilding.

Στις 21:00, λίγο πριν από την Ανάσταση στα καθ’ ημάς, αρχίζει ο αγώνας του αντικειμενικού φαβορί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Νιλ Ρόμπερτσον αντιμετωπίζει τον Τζακ Λισάουσκι και η δεύτερη σημερινή στήλη μας με προγνωστικά σνούκερ μπαίνει σε πειρασμό.

Από τη μια υπάρχει ο 40χρονος Αυστραλός, ένας από τους κορυφαίους breakbuilders όλων των εποχών. Κι από την άλλη ο 30χρονος Άγγλος, ο οποίος είναι από τους πιο χαρισματικούς και γρήγορους παίκτες έχουν εμφανιστεί ποτέ στο σπορ. Αν κατάφερνε να είναι και σταθερός, θα είχε ήδη κατακτήσει και τίτλους.

Αναπόφευκτα, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να ποντάρεις σ’ αυτό το ματς είναι τα συνολικά century breaks. Δεν είναι μόνο το ταλέντο των δύο παικτών που σε ωθεί προς τα εκεί, αλλά και το παρελθόν των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Στο περσινό Παγκόσμιο, είχαν τεθεί αντιμέτωποι στον ίδιο γύρο, δηλαδή ξανά σε best of 25 αγώνα. Ο Ρόμπερτσον είχε σημειώσει τέσσερα «κατοστάρια» και ο Λισάουσκι (τελικό σκορ 13-9 υπέρ του πρώτου).

Αλλά και στον προημιτελικό του Tour Championship του 2021, είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Ο Αυστραλός είχε νικήσει πάλι με σχετική άνεση (10-5) και τα centuries ήταν 3-1 υπέρ του. Γενικά, το στιλ παιχνιδιού τους ευνοεί τα μεγάλα breaks, ενώ και τα τραπέζια φέτος στο Crucible αποδεικνύονται αρκετά… γενναιόδωρα.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, με την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του αγώνα του Μαρκ Σέλμπι με τον Γιαν Μπινγκτάο (7-9), είχαν καταγραφεί 60 κατοστάρια στο τουρνουά! O Μαρκ Γουίλιαμς πέτυχε μόνος του έξι στον αγώνα του κόντρα στον Τζάκσον Πέιτζ (ισοφάριση του ρεκόρ σε best of 25). Επομένως, γιατί να μην πετύχει τουλάχιστον τέσσερα και ο Ρόμπερτσον και να επαληθεύσει το over 3,5 που έχει απόδοση 2.00 στη Stoiximan;

Το ζουμί στα προγνωστικά σνούκερ, όμως, είναι να βρεις τον νικητή. Αν ρίξετε μια ματιά στη λίστα των παλιότερων αναμετρήσεων των δύο παικτών, θα διαπιστώσατε τη σαρωτική υπεροχή του Αυστραλού και στις νίκες. Δύσκολα θα σπάσει η παράδοση το προσεχές διήμερο (το δεύτερο σκέλος διεξάγεται αύριο στις 16:30 και το τρίτο τη Δευτέρα στις 21:00) και η αιτία είναι απλή. Όχι η υπεροχή του Ρόμπερτσον στο safety department, αλλά το γεγονός ότι ο Λισάουσκι είναι επιρρεπής στο λάθος όταν βρίσκεται μες στις μπάλες.

Το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Μάθιου Στίβενς. Ο Λισάουσκι έκανε μαγικά πράγματα μέχρι τη στιγμή που προηγήθηκε 6-2, αλλά στο τέλος, μετά το υπέρ του 9-6, έχανε βατές ευκαιρίες για να κλείσει το ματς (τελικά το έκανε με 10-8). Και ο Ρόμπερτσον είναι σαφώς καλύτερος από τον σημερινό Στίβενς, οπότε δεν θα αφήσει αναξιοποίητες παρόμοιες ευκαιρίες.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που μας ωθεί προς την άνετη νίκη του Νο 3 της κατάταξης είναι αυτός που εξηγήσαμε στο προηγούμενο μας σημερινό σημείωμα. Όλοι ασχολούνται με το πόσο καλά έχει παίξει ο Γουίλιαμς και ζυγίζουν τις πιθανότητες να κατακτήσει τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο ο Ο’Σάλιβαν. Το ψυχολογικό μπλοκ του Ρόμπερτσον όταν παίζει στο Crucible, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Και (μάλλον) η απουσία του ονόματός του από τα ΜΜΕ και τις συζητήσεις για τα φαβορί, θα τον βοηθήσει να παίξει με λιγότερο άγχος σήμερα.

Πάντοτε, φυσικά, παραμονεύει ο κίνδυνος της έκπληξης. Βλέποντας τον Στίβεν Μαγκουάιρ να νικά καθαρά τον Τζάο Σιντόνγκ πριν από λίγο (13-9), σκέφτεσαι μήπως ήρθε η ώρα να κάνει το «μπαμ» και ο Λισάουσκι. Η ουκρανική καταγωγή του στη δεδομένη χρονική συγκυρία θα πρόσφερε μια ωραία ιστορία, όμως το «βουνό» που λέγεται Ρόμπερτσον δυσκολεύει τα πράγματα. Κατά πολύ.

Κλείνουμε με την αναγκαία υποσημείωση ότι στήλες με προγνωστικά σνούκερ θα βρείτε στο koubanezos.gr και την Κυριακή του Πάσχα. Η δράση στο Σέφιλντ συνεχίζεται ασταμάτητα και υπάρχουν άλλοι δύο αγώνες της φάσης των «16» που περιμένουν να αρχίσουν.

Μονό
21:00
Ρόμπερτσον - Λισάουσκι
1 (-5,5)
2.23
BET: 8 units
Μονό
21:00
Ρόμπερτσον - Λισάουσκι
Ρόμπερτσον: Over 3,5 centuries
2.00
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις