Προγνωστικά σνούκερ: Ο παλιός είναι αλλιώς

Προγνωστικά σνούκερ: Ο παλιός είναι αλλιώς

Η μάχη του Μαρκ Γουίλιαμς με τον πνευματικό του γιο, Τζάκσον Πέιτζ, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ.

Ξημέρωσε άλλη μία ενδιαφέρουσα ημέρα για όσους ασχολούμαστε με τα προγνωστικά σνούκερ. Ο 2ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αρχίζει στις 15:00, προτού καλά-καλά ολοκληρωθεί ο 1ος. Και για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα, τα sessions είναι μόνο δύο. Παίρνουμε, δηλαδή, κάποιες ανάσες ύστερα από πέντε ημέρες non stop δράσης.

Η χθεσινή ημέρα ήταν πλούσια σε συγκινήσεις. Ο Κάιρεν Γουίλσον επικράτησε 10-8 του Ντινγκ Τζουνχούι σ’ ένα ματς που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Το επίπεδο απόδοσης και των δύο παικτών ήταν πολύ υψηλό, όμως στο τέλος επικράτησε ο πιο ψύχραιμος. Το όνειρο του Κινέζου σούπερ σταρ για τον παγκόσμιο τίτλο, δεν θα υλοποιηθεί ούτε φέτος.

Με το ίδιο σκορ νίκησε και ο Τζακ Λισάουσκι τον Μάθιου Στίβενς, γλιτώνοντας κι αυτός στις λεπτομέρειες το decider. Ο Τζον Χίγκινς ανέβασε την απόδοσή του και επικράτησε 10-7 του Τεπτσάγια Αν-Νου, ο οποίος υστέρησε στον τομέα που συνήθως είναι δυνατός. Στο σκοράρισμα. Τέλος, στους δύο τελευταίους αγώνες του 1ου γύρου, ο Τζαντ Τραμπ και ο Νοπόν Σαενγκχάμ έχουν πάρει ισχυρό προβάδισμα έναντι των Χοσεΐν Βαφάι και Λούκα Μπρεσέλ αντίστοιχα (6-3).

Τι περιμένουμε, ωστόσο, στα δύο παιχνίδια του 20υ γύρου που αρχίζουν σήμερα;

Με το Golden 21 προβλέπεις σε ποιους 7 αγώνες θα μπουν ακριβώς 21 γκολ και διεκδικείς έως και 21.000 ευρώ κάθε εβδομάδα.

Μαρκ Γουίλιαμς – Τζάκσον Πέιτζ (Πέμπτη 15:00, Παρασκευή 12:00 και 21:00)

Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο ιντριγκαδόρικο παιχνίδι του 2ου γύρου. Είναι δύσκολο να μη γνωρίζετε, εφόσον διαβάζετε αυτήν τη στήλη, αλλά ας το ξαναγράψουμε ότι ο Τζάκσον Πέιτζ είναι το πνευματικό παιδί του Μαρκ Γουίλιαμς. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, «φώναζε» τουλάχιστον από το 2016 στο Twitter ότι έβλεπε στο πρόσωπό του ένα μελλοντικό αστέρι του σνούκερ. Τότε που ο μικρός δεν είχε κλείσει ούτε τα 15 του!

Ο Πέιτζ κατέκτησε πολλούς τίτλους ως junior, έγινε επαγγελματίας το 2019, αλλά υποβιβάστηκε πέρυσι από το Tour, προτού επανακτήσει τη θέση του μέσω του Q-School. Και φέτος, ήρθε η ώρα να ξεπεταχθεί για τα καλά. Αρκούσε από μόνη της η πρόκριση στο Παγκόσμιο, όμως η νίκη επί του Μπάρι Χόκινς στον 1ο γύρο έκανε το breakthrough του 20χρονου Ουαλού ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Και να που σήμερα έφτασε η ώρα ο μαθητής να αντιμετωπίσει τον δάσκαλο. Ο οποίος δάσκαλος δήλωσε απερίφραστα ύστερα από τη νίκη με 10-3 επί του Μάικλ Γουάιτ, ότι θα κάνει το παν για να συντρίψει και τον Πέιτζ. Κι ας τον αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια σαν τον τέταρτο γιο του.

https://twitter.com/markwil147/status/1516411957938638848

Ακόμα και μετά την οριστικοποίηση της μεταξύ τους αναμέτρησης, οι δύο παίκτες δεν έχουν πάψει να εξασκούνται μαζί, αλλά και να περνούν παρέα όλο τον ελεύθερο χρόνο τους. Χθες, για παράδειγμα, έπαιζαν χαρτιά στο lounge του Crucible και ο Γουίλιαμς δεν έχασε την ευκαιρία να το ποστάρει και να το σχολιάσει.

Ίσως σε άλλο άθλημα να προξενούσε εντύπωση ότι δύο παίκτες που θα αναμετρηθούν στη φάση «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δεν έχουν αποκοπεί ο ένας από τον άλλον. Στο σνούκερ, ωστόσο, φαίνεται (και είναι) φυσιολογικό. Ή, τουλάχιστον, δεν είναι παράξενο.

Και να κρατούσαν αποστάσεις οι Γουίλιαμς και Πέιτζ τις τελευταίες ημέρες, δύσκολα θα άλλαζε κάτι στον μεταξύ τους αγώνα. Ο νέος μπορεί να είναι ωραίος (κι ας φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από 20 ετών), αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Ιδίως τώρα που έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Τέσσερα century breaks, ένα 90 κι ένα 71 πέτυχε ο Willo στο 10-3 επί του Μάικλ Γουάιτ και δείχνει ικανός ακόμα και για να σηκώσει το τέταρτο. Στα 47 του χρόνια, περνά δεύτερη νεότητα. Όσο κι αν ο μικρός έχει άγνοια κινδύνου, όπως απέδειξε και στο ντεμπούτο του στο Crucible, απέναντι στον Γουίλιαμς σίγουρα θα νιώθει δέος. Τη μοναδική φορά που αναμετρήθηκαν, σε best of 7 τον Δεκέμβριο του 2020, δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση (1-4).

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσεχθεί, είναι ότι ο Γουίλιαμς δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ακόμα και στον πραγματικό του γιο, όπως μαρτυρά το παρακάτω βίντεο από το πρώτο lockdown του 2020.

Εδώ είναι η στήλη για προγνωστικά σνούκερ και όχι μπάντμιντον, αλλά το μήνυμα το λάβατε. Ο φορμαρισμένος Γουίλιαμς έχει το πάνω χέρι κόντρα στον Πέιτζ και δεν θα τον λυπηθεί. Συν τοις άλλοις, υπερέχει στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού και αυτό θα μετρήσει. Ο μικρός θα έχει το ζόρι, ιδίως τώρα που δίνει τον πρώτο best of 25 (ο νικητής στα 13 frames) αγώνα της καριέρας του.

Είναι τόσο έμπειρος ο Γουίλιαμς που θα μπορέσει να διαχειριστεί ακόμα κι ένα πιθανό στραβό ξεκίνημα. Ο Πέιτζ, πάλι, είναι αρκετά καλός ώστε να κερδίσει αρκετά frames, αλλά θα ξεπεράσει τα επτά; Δεν είναι απίθανο, αλλά θα ποντάρουμε ότι δεν θα συμβεί. Αν ήταν λίγο υψηλότερη η απόδοση στο χάντικαπ 4,5 ίσως να το προτιμούσαμε.

Το μόνο πράγμα που μας προβληματίζει, είναι ότι ο νεανίας μας διέψευσε και στην Judgement Day και στον 1ο γύρο της τελικής φάσης. Θα δούμε το πρώτο σκέλος και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε το βράδυ, ενόψει των δύο επόμενων.

Τζάο Σιντόνγκ – Στίβεν Μαγκουάιρ (Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 16:30, Σάββατο 12:00)

Δύο παίκτες κάνουν δύσκολη τη ζωή όσων δίνουμε προγνωστικά σνούκερ. Ο ένας είναι ο πάντοτε απρόβλεπτος Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Και ο άλλος ο Στίβεν Μαγκουάιρ.

Ο Σκωτσέζος νίκησε στον 1ο γύρο τον Σον Μέρφι με 10-8, σε έναν αγώνα ο οποίος είχε πολύ σασπένς, αλλά υστέρησε σε ποιότητα. Μόνο στο τέλος ανέβασε την απόδοσή του ο Μαγκουάιρ και σκόραρε όπως μπορεί, καταφέρνοντας να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Στους «16», όμως, πέφτει στον Τζάο Σιντόνγκ και είναι ξανά το αουτσάιντερ.

O 25χρονος Κινέζος ήταν επιβλητικός στο 10-3 επί του Τζέιμι Κλαρκ. Η φυσικότητα και η ηρεμία με την οποία κάνει… παπάδες στο τραπέζι ήταν παροιμιώδης από τότε που τον βλέπαμε να συμμετέχει ως πιτσιρικάς στα τουρνουά της πατρίδας του. Τώρα, όμως, έχει ανέβει επίπεδο, αφού έχει ωριμάσει κι έχει ελαχιστοποιήσει τα λάθη.

Γι’ αυτό δεν έχει καμία σημασία το head-to-head, το οποίο άλλωστε αφορά έναν μόνο αγώνα. Τότε, μάλιστα (2016), ο Τζάο διένυε τους πρώτους μήνες ως επαγγελματίας και δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στη ζωή στην Αγγλία. Αυτός ήταν και ο λόγος του υποβιβασμού του το 2018, προτού επανέλθει άμεσα στο Tour μέσω του Q-School.

Προγνωστικά σνούκερ: Ο παλιός είναι αλλιώς

Όλα αυτά μοιάζουν μακρινά πλέον για τον Τζάο. Από την περίοδο 2018-19, οπότε και σημείωσε τις πρώτες διακρίσεις, έχει φτάσει πλέον να θεωρείται μεγάλο όνομα μετά την κατάκτηση του UK Championship και του German Masters. Κάποιοι αμφέβαλλαν για το πώς θα διαχειριζόταν τον τίτλο του φαβορί στην υποβλητική ατμόσφαιρα του κατάμεστου Crucible. Εκείνος, όμως, έδωσε αποστομωτική απάντηση στο ματς με τον Κλαρκ.

Θα είναι λάθος, πάντως, να υποτιμήσουμε τον Μαγκουάιρ. Όσο κι αν είναι παίκτης που δεν μπορείς να εμπιστευθείς, διαθέτει κι αυτός πλούσιο ταλέντο. Αν βρεθεί στη μέρα του, είναι ικανός να νικήσει τον οποιονδήποτε. Απλώς, αυτές οι μέρες δεν έρχονται και πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια…

Δεν πολυπιστεύουμε στην έκπληξη. Ο Σκωτσέζος επιβίωσε στο ματς με τον Μέρφι επειδή και ο αντίπαλός του ήταν κακός. Ο Τζάο δύσκολα θα πέσει τόσο πολύ σε σχέση με την πρώτη του εμφάνιση. Ίσως, μάλιστα, να εμπνεύσει με τη δική του παρουσία και τον Μαγκουάιρ να παίξει καλύτερα.

Ζητάμε πολλά, αλλά ξεκινάμε τον στοιχηματισμό σ’ αυτό το ματς συνδυάζοντας τη νίκη του Κινέζου με την προοπτική να κατακτήσει εννιά frames και ο αντίπαλός του. Τούτο προϋποθέτει καλό ξεκίνημα του Mags, διότι αν συμβεί το αντίθετο, δεν θα είναι απίθανο ακόμα και το 13-1 ή 13-2!

Μονό
15:00
Πέιτζ - Γουίλιαμς
2 (-5,5)
2.25
BET: 10 units
Μονό
21:00
Τζάο - Μαγκουάιρ
1 και over 21,5 frames
2.55
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις