Preview Γουλβς – Ολυμπιακός

Preview Γουλβς - Ολυμπιακός

Πέμπτη 6 Αυγούστου, 22:00
Γήπεδο: «Μολινό», Γουλβερχάμπτον
Ρεβάνς για τους «16» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται φάτσα με την πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό προημιτελικό μετά από 21 χρόνια, πρέπει όμως πρώτα να υπερκεράσει το εμπόδιο της Γουλβς μετά το 1-1 του Φαλήρου του Μάρτιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν με άνεση την κατάκτηση του πρωταθλήματος στα play offs, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα σε έντεκα ματς (μαζί και το Κύπελλο). Εξασφαλισμένη η συμμετοχή της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στα προκριματικά του Champions League, τεράστιο πλήγμα η απουσία του Ζοσέ Σα.

Οι δε «λύκοι», την πάτησαν άσχημα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από την Άρσεναλ, καθώς η 7η θέση στην οποία τερμάτισαν δεν οδηγεί πουθενά! Μοναδικός τρόπος να παίξει Ευρώπη του χρόνου η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, η κατάκτηση του Europa League…

Στο Final 8, θα περιμένει γι’ αρχή ο νικητής του Σεβίλλη – Ρόμα.

Παράδοση

  • Το 1-1 του Καραϊσκάκη στις 12 Μαρτίου ήταν και το πρώτο αντάμωμα για τους δύο συλλόγους, όπως και ο πρώτος αγώνας των «λύκων» ενάντια σε ελληνική ομάδα.
  • Ο Ολυμπιακός μετρά συνολικά 9-6-18 κόντρα σε αγγλικές ομάδες και, επιμέρους, 2-1-13 στην Αγγλία. Και οι δύο νίκες του ήταν με την Αρσεναλ, 3-2 τον 2015 στους ομίλους και 2-1, στην παράταση (κ.α. 1-0) φέτος, στους «32» του Europa League.

Αγωνιστικά νέα

Η Γουλβς Θα παραταχθεί πλήρης, δεν υπάρχει καμία απουσία για την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Από τον Ολυμπιακό τέθηκε νοκ άουτ ο τερματοφύλακας Ζοζέ Σα, τιμωρημένος είναι ο στόπερ Σεμέδο.

Γουλβς

  • Eπέστρεψε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τη σεζόν 1980/81 όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του τότε κυπέλλου UEFA, από την Αϊντχόφεν.
  • Καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία για τους “λύκους”, ήταν τη σεζόν 1971/72 όπου έφτασαν μέχρι τον τελικό του κυπέλλου UEFA, αλλά ηττήθηκαν σε διπλό αγώνα από την Τότεναμ.
  • Φέτος είναι αήττητη στο “Μολινό” στην Ευρώπη, μετρώντας 6 νίκες και 1 ισοπαλία, έχοντας πετύχει 17 τέρματα, δεχόμενη μόλις 2.
  • Έχει προκριθεί και τις 3 φορές που βρέθηκε σε φάση νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ παραχώρησε ισοπαλία στον πρώτο αγώνα.

Ολυμπιακός

  • Mε την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης, συμπλήρωσε δύο διαδοχικές προκρίσεις επί αγγλικών ομάδων στο Europa League, αφού προηγήθηκε εκείνη εναντίον της Μπέρνλι την περυσινή σεζόν.
  • 3η συμμετοχή για τους “ερυθρόλευκους” στη φάση των “16” του Europa League. Tις  προηγούμενες δύο αποκλείστηκαν από τις Μέταλιστ (2011/12) και Μπεσίκτας (2016/17).
  • Εξαιρώντας τους προκριματικούς αγώνες, έχει ηττηθεί στις 9 από τις τελευταίες 11 αναμετρήσεις μακριά από την έδρα του σε όλες τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.
  • Προκρίθηκε μόλις μία φορά σε 13 προσπάθειες, όπου αγωνίστηκε σε νοκ άουτ φάση διοργάνωσης της UEFA, έχοντας παραχωρήσει εντός έδρας ισοπαλία στον πρώτο αγώνα. Αυτό συνέβη εναντίον της Οσμάνλισπορ, τη σεζόν 2016/17 για τη φάση των “32” του Europa League (0-0 εντός, 0-3 εκτός).

Προγνωστικά Γουλβς – Ολυμπιακός

Η Γουλβς είναι στο peak της εδώ και μια διετία αλλά το τελείωμα στη σεζόν ήταν μάλλον απογοητευτικό, και έμεινε εκτός Ευρώπης αφού το Κύπελλο το πήρε η (8η) Αρσεναλ. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και κακώς προβάλλει τόσο αουτσάιντερ στις τιμές. Και ο Ελ Αραμπί έρχεται από τη σεζόν της… καριέρας του.

Μονό

6/8, 22:00 Γουλβς – Ολυμπιακός: Χ2 (2.10)

Σκόρερ

6/8, 22:00 Γουλβς – Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί (3.80)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις