Προγνωστικά σνούκερ: Μπορεί την έκπληξη ο Τεπτσάγια

Προγνωστικά σνούκερ: Μπορεί την έκπληξη ο Τεπτσάγια

Η τέταρτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ήρθε η ώρα να κυνηγήσουμε το πρώτο μεγάλο «μπαμ».

Δύσκολη υπόθεση είναι τα προγνωστικά σνούκερ κι αυτό το έχετε συνειδητοποιήσει όσοι μας παρακολουθείτε και πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Γι’ αυτό θα αφήσουμε τον συντηρητισμό των πρώτων ημερών, για να κυνηγήσουμε την πρώτη πραγματική έκπληξη.

‘Ηδη έχει σημειωθεί μία, που ενώ τη βλέπαμε πιθανή, δεν την πολυπιστέψαμε. Ο Τζάκσον Πέιτζ νίκησε με 10-7 τον Μπάρι Χόκινς και έκλεισε ραντεβού στους «16» με τον μέντορά του, Μαρκ Γουίλιαμς. Τα υπόλοιπα φαβορί, όμως, πέρασαν το προηγούμενο διήμερο: Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν επιβλήθηκε 10-5 του Ντέιβιντ Γκίλμπερτ και θα παίξει με τον Μαρκ Άλεν, ο οποίος νίκησε λίγο πιο δύσκολα τον Σκοτ Ντόναλντσον (10-6). Ούτε λογίζεται ως ιδιαίτερη έκπληξη το 10-8 του Στίβεν Μαγκουάιρ επί του Σον Μέρφι.

Ακόμα και ο Άντονι ΜακΓκιλ, τον οποίο πολλοί θεωρούσαν επίφοβο, τα κατάφερε κόντρα στον αξιόμαχο Λίαμ Χάιφιλντ (10-7), κρατώντας ζωντανή τη μακροχρόνια πρόβλεψή μας για πρόκρισή του στα ημιτελικά. Ωστόσο, σ’ αυτό το ματς δεν σημειώθηκε κανένα century break, με συνέπεια να χαθεί και φέτος το fun bet για τουλάχιστον ένα «κατοστάρι» σε κάθε αγώνα.

Πάμε, λοιπόν, στις σημερινές προτάσεις.

Τζον Χίγκινς – Τεπτσάγια Αν-Νου (Τρίτη 16:00, Τετάρτη 12:00)

Η κλήρωση δεν έκανε ούτε φέτος το χατίρι στον Τεπτσάγια Αν-Νου. Ο Ταϊλανδός, ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες του σιρκουί, τραβάει σαν μαγνήτης τα μεγάλα ονόματα και τους φέρνει γούρι κιόλας!

Το 2018, στην παρθενική του παρουσία στο Crucible, κληρώθηκε με τον σημερινό του αντίπαλο. Ο Τζον Χίγκινς τον νίκησε αρκετά δύσκολα (10-7) και κατόπιν έφτασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Μαρκ Γουίλιαμς. Το 2019, ο Αν-Νου πάλεψε ακόμα περισσότερο κόντρα στον Τζαντ Τραμπ και έχασε στο decider (10-9). Ο Άγγλος πήρε δύναμη από εκείνη τη νίκη και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ό,τι κατάφερε και το 2020 ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ο οποίος όμως είχε κάνει περίπατο κόντρα στον Ταϊλανδό (10-1).

Γεννάται, λοιπόν, το μεγάλο ερώτημα: Θα δούμε το ίδιο έργο και φέτος; Ο Χίγκινς παραμένει τεράστιο όνομα λίγο προτού κλείσει τα 47. Έχει, όμως, συνέλθει από το σοκ του τελικού του Tour Championship; Ο ίδιος αμφέβαλλε ιδιαίτερα, σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από μερικές ημέρες.

Ο Τεπτσάγια, από την άλλη, απέδειξε στα προκριματικά ότι ίσως ήρθε η ώρα να κάνει κάτι μεγαλύτερο. Διότι, ναι μεν έχει κατακτήσει το Shoot-Out κι έχει πετύχει τρία maximum breaks, αλλά στη συνείδηση του κόσμου καθιερώνεσαι με μια καλή πορεία στο Crucible. Έχει νικήσει τον Σκωτσέζο στο παρελθόν, άρα ξέρει πώς γίνεται.

Χθες ο Ταϊλανδός είχε και γενέθλια. Έκλεισε τα 37, αν και αρκετοί εξακολουθούν να τον θεωρούν μικρότερο (ίσως επειδή άργησε να γίνει επαγγελματίας). Αυτή συγκυρία, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα που έδειξε στη νίκη επί του Ματ Σελτ στην Judgement Day, μας ωθούν στην απόφαση να τον στηρίξουμε.

Τζακ Λισάουσκι – Μάθιου Στίβενς (Τρίτη 21:00, Τετάρτη 16:30)

Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του 1ου γύρου αρχίζει το βράδυ. Ο Τζακ Λισάουσκι, ο οποίος έχει καθιερωθεί στο top 16 κι ας μην έχει κατακτήσει τίτλο, αντιμετωπίζει τον άλλοτε παγκόσμιο φιναλίστ, Μάθιου Στίβενς.

Ο τελευταίος βίωσε μια περίεργη κατάσταση πριν από λίγες μέρες. Μπήκε στα προκριματικά γνωρίζοντας ότι χρειάζεται δύο νίκες για να κρατηθεί στο Tour, αφού η προπέρσινη κάκιστη σεζόν τον είχε ρίξει κάτω από την 60ή θέση της κατάταξης! Πέτυχε τελικά τρεις, με πιο εντυπωσιακή την τελευταία επί του Άλι Κάρτερ (10-8), χάρη στην οποία επέστρεψε στο Crucible.

Ο Ουαλός δεν έχει κλείσει τα 45, αλλά θυμίζει βετεράνο εδώ και μια δεκαετία. Πού και πού έχει αναλαμπές, αλλά του λείπει η σταθερότητα. Τα σοβαρά προσωπικά προβλήματα που τον είχαν οδηγήσει στη χρεωκοπία πριν από λίγα χρόνια, έχουν επηρεάσει την απόδοσή του. Ωστόσο, η εικόνα του στα προκριματικά τον καθιστά υπολογίσιμο.

Πολύ περισσότερο επειδή αντίπαλός του είναι ο Λισάουσκι. Ένας παίκτης που μοιάζει αρκετά με τον Στίβενς όταν ήταν νέος. Διαθέτει γνήσιο επιθετικό ταλέντο, υπήρξε παιδί-θαύμα, αλλά «μπλοκάρει» ψυχολογικά όταν φτάνει σε ημιτελικούς ή τελικούς. Σ’ αυτόν τον τομέα δεν πλησιάζει καν τον Ουαλό, ο οποίος σήκωσε μπόλικα τρόπαια, αλλά του έμεινε ο καημός ότι δεν πήρε ποτέ Παγκόσμιο.

Για να βελτιώσει τις πνευματικές του αδυναμίες, ο Λισάουσκι δουλεύει τους τελευταίους μήνες με τον Πίτερ Έμπντον. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2002 φημιζόταν για το μαχητικό του πνεύμα, χάρη στο οποίο κέρδισε πάμπολλες διακρίσεις (ακόμα πονάει ο Στίβενς για τον ημιτελικό του 2002). Το θέμα, όμως, είναι αν μπορεί να βοηθήσει τον 30χρονο Άγγλο ως ψυχολόγος. Διότι αυτήν τη μορφή έχει η συνεργασία τους.

Αν δεν παρακολουθήσουμε τα πρώτα frames, συμπέρασμα δεν βγαίνει. Και επειδή η τιμή στο να γίνουν τρία century breaks συνολικά είναι καλή και αμφότεροι οι αντίπαλοι ξέρουν να σκοράρουν, ξεκινάμε από κει. Και ίσως επανέλθουμε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους για τον νικητή.

Μονό
16:30
Χίγκινς - Αν-Νου
2
4.20
BET: 8 units
Μονό
21:00
Λισάουσκι - Στίβενς
Over 2,5 century breaks
2.05
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις