Προγνωστικά σνούκερ: Σε κίνδυνο ο παγκόσμιος

Προγνωστικά σνούκερ: Σε κίνδυνο ο παγκόσμιος

Η υπεράσπιση του παγκόσμιου τίτλου στο σνούκερ μπορεί να χαθεί από την πρώτη κιόλας μέρα. Ο Μαρκ Σέλμπι το γνωρίζει καλά, αφού το έχει βιώσει.

Στα προγνωστικά σνούκερ για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2018, ελάχιστοι πέτυχαν αυτό που τελικά συνέβη. Ο Μαρκ Σέλμπι, κυρίαρχος της διοργάνωσης τα δύο προηγούμενα χρόνια, φάνταζε ως ακλόνητο φαβορί ακόμα και απέναντι σε έναν αναγνωρισμένο παίκτη όπως ο Τζο Πέρι.

Ο θρίαμβος του Jester στο China Open, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ενίσχυε εκείνη την πεποίθηση. Στο «γήπεδο», όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Πέρι κέρδισε το πρώτο frame, κατόπιν και το δεύτερο, μέχρι που πήγε στο πρώτο διάλειμμα προηγούμενος με 4-0. Και η πολυαναμενόμενη αντίδραση του Σέλμπι δεν ήρθε ποτέ. Το ίδιο βράδυ, το δεύτερο σκέλος της αναμέτρησης διήρκεσε ελάχιστα. Τελικό σκορ, 10-4!

Αν συνέβη κάτι τέτοιο τότε, που ο Jester έμοιαζε αχτύπητος, γιατί να είναι δύσκολο να συμβεί και σήμερα κόντρα στον Τζέιμι Τζόουνς (πρώτο σκέλος στις 12:00, δεύτερο στις 21:00); Ο Σέλμπι προέρχεται από ένα διάλειμμα σχεδόν δύο μηνών, το οποίο είχε ανάγκη για τη βελτίωση της ψυχικής του υγείας.  Πώς και πόσο θα επηρεάσει το «τέρας» ακόμα και τον πιο «ατσάλινο» πνευματικά παίκτη που έχει εμφανιστεί στο στερέωμα του σνούκερ τα τελευταία είκοσι χρόνια; Κανείς δεν γνωρίζει.

Με το Golden 21 προβλέπεις σε ποιους 7 αγώνες θα μπουν ακριβώς 21 γκολ και διεκδικείς έως και 21.000 ευρώ κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο Τζόουνς δεν είναι παίξε-γέλασε. Το απέδειξε και πέρυσι, με την καθαρή νίκη του επί του Στίβεν Μαγκουάιρ στον 1ο γύρο (10-4), αλλά και τις δύο φορές που νίκησε τον Σον Μέρφι στο Crucible (10-8 το 2012, 10-9 το 2018). Μόνο το 2015 έφυγε χωρίς νίκη από την τελική φάση, μια και πέτυχε έναν… σεληνιασμένο Νιλ Ρόμπερτσον. Έχει και το καλό ότι δεν φοβάται. Χαίρεται την εμπειρία της συμμετοχής και ίσως γι’ αυτό είναι τόσο αποτελεσματικός.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο πέρυσι όσο και φέτος, αμέσως μετά την πρόκρισή του στα τελικά, ο Ουαλός δήλωσε ότι θα ήθελε να κληρωθεί με τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Όχι από υπεροψία (το διευκρινίζουμε, διότι οι Ronnie fans είναι λιγουλάκι ευαίσθητοι), αλλά επειδή το θεωρεί μέγιστη στιγμή να αντιμετωπίσει τον πιο χαρισματικό παίκτη σνούκερ όλων των εποχών, στο πλέον εμβληματικό venue του αθλήματος.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στην εκτίμηση ότι πάμε για ντέρμπι. Ο Σέλμπι δεν θα έχει άγχος όπως το 2015, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως παγκόσμιος πρωταθλητής και… τα είδε όλα μέχρι να καταβάλει τον Κερτ Μάφλιν (10-9). Ούτε αντιμετωπίζει κάποιον βετεράνο, όπως τον Φέργκαλ Ο’Μπράιεν το 2017, για να κάνει ό,τι θέλει (10-2). Ο Τζόουνς είναι καλός all-round παίκτης και μπορεί να τον ζορίσει άσχημα. Κι ας μην το έχει καταφέρει στα περισσότερα μεταξύ τους παιχνίδια.

Από ψυχολογικής πλευράς ο κάτοχος του τίτλου δήλωσε ότι είναι καλά. Πράγματι φάνηκε αρκετά άνετος στις χθεσινές εκδηλώσεις των διοργανωτών, όμως και πριν εξομολογηθεί το πρόβλημά του, κανείς δεν είχε υποψιαστεί ότι πάλευε με τους δαίμονές του. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε και πόσο έχει εξασκηθεί το τελευταίο δίμηνο.

Τα 3,5 frames αβάντζο δεν ρίχνουν πολύ την απόδοση του «2». Ακόμα κι αν ηττηθεί ο Τζόουνς, μπορεί να φτάσει στα επτά το κοντέρ του. Χωρίς να αποκλείουμε να δούμε τον Σέλμπι αναγεννημένο και να κάνει περίπατο. Και στα καλά του, πάντως, ο Jester δυνάμωνε όσο εξελισσόταν το τουρνουά (με εξαίρεση πέρυσι).

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Τζάο Σιντόνγκ – Τζέιμι Κλαρκ (Σάββατο 12:00, Κυριακή 12:00)

Παρόμοια χαρακτηριστικά έχει και το άλλο παιχνίδι που αρχίζει σήμερα το πρωί. Ο Τζάο Σιντόνγκ είναι ένας από τους παίκτες της χρονιάς, χάρη στις κατακτήσεις του UK Championship και του German Masters. Ωστόσο, του λείπει ακόμα αυτό που έχει ήδη γευτεί ο αντίπαλός του. Η νίκη στο Crucible.

Η μοναδική έως τώρα παρουσία του Τζάο σε τελική φάση Παγκοσμίου ήταν το 2019. Τότε που έχασε περισσότερο λόγω απειρίας από τον Σέλμπι, με τον οποίο θα κάθονται δίπλα-δίπλα στον διάδρομο, πριν την παρουσίαση. Ο Κλαρκ, αντίθετα, ευτύχησε να ντεμπουτάρει με νίκη στη «Μέκκα» του σνούκερ. Το 2020, επικράτησε με 10-8 του Μαρκ Άλεν, προτού αποκλειστεί από τον Άντονι ΜακΓκιλ, σε ένα επεισοδιακό ματς.

Οι δύο παίκτες έχουν άλλο ένα περίεργο κοινό. Αμφότεροι θεωρούνταν από πολύ μικρή ηλικία μεγάλα ταλέντα του αθλήματος, άργησαν όμως πολύ να κερδίσουν θέση στο επαγγελματικό Tour. Ο Τζάο τα κατάφερε το 2016, στα 19 του και μάλιστα υποβιβάστηκε το 2018, προτού επανέλθει άμεσα μέσω του Q-School. Το 2018 κέρδισε την πολυπόθητη κάρτα και ο Κλαρκ, μέσω των πλέι οφ της EBSA, έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες.

Προγνωστικά σνούκερ: Σε κίνδυνο ο παγκόσμιος

Τα κατορθώματα του Τζάο κατά τη φετινή περίοδο, βέβαια, τον κατατάσσουν πολύ πιο ψηλά από τον Ουαλό. Αρκεί αυτό, όμως, ώστε να δίνει κάτω από 1.20 η νίκη του; Και ναι και όχι. Δεν τίθεται θέμα ότι ο Κινέζος είναι πιο χαρισματικός, όμως και ο Κλαρκ έχει τσαγανό. Ήδη έχει διαψεύσει τρεις φορές τα προγνωστικά στα προκριματικά, αφού νίκησε 6-5 τον Σι Τζιαχούι, 6-0 τον άλλοτε ημιφιναλίστ του Crucible, Γκάρι Γουίλσον και 10-8, με περιπετειώδη τρόπο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2006, Γκρέαμ Ντοτ.

Ο Κλαρκ φαίνεται να εμπνέεται από το Crucible, αλλά παράλληλα δείχνει να ζορίζεται από τους ρυθμούς των multi session αγώνων. Την Τετάρτη προηγήθηκε 7-3 του Ντοτ, αλλά στο τέλος στάθηκε τυχερός που απέφυγε το decider. Πέρυσι, στον τελευταίο προκριματικό, λύγισε στην αντεπίθεση του Μαρκ Ντέιβις (έχασε 8-10 από 7-2). Ακόμα και στο προαναφερθέν ματς του 2020 με τον ΜακΓκιλ, είχε προηγηθεί 8-3 προτού ηττηθεί με 12-13.

Ίσως ο Τζάο να έχει θέματα προσαρμογής παρουσιαζόμενος ως σταρ στο Crucible. Ούτε και ο Κλαρκ, όμως, είναι βέβαιο ότι θα είναι άνετος, αφού το 2020 οι κερκίδες είχε αγωνιστεί μπροστά σε άδειες κερκίδες. Σε κάθε περίπτωση, το over 15,5 έχει μικρότερο ρίσκο από την άνετη νίκη του Κινέζου ή το ποντάρισμα στην έκπληξη. Συνδυασμένο σε δυάδα με το ματς του Σέλμπι, μας βγάζει μια εξαιρετική απόδοση.

Δυάδα απόδοσης 3.25
12:00
Σέλμπι - Τζόουνς
2 (+3,5)
1.97
12:00
Τζάο - Κλαρκ
Over 15,5 frames
1.65
BET: 8 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις