Η Parimatch Tech αποσύρει οριστικά το frαnchise από τη Ρωσία

Η Parimatch Tech αποσύρει οριστικά το frαnchise από τη Ρωσία

Η Parimatch Tech ολοκλήρωσε τη μόνιμη απόσυρση του εμπορικού σήματος της από τη Ρωσία μετά την ολοκλήρωση όλων των νομικών διαδικασιών και τεχνικών πτυχών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Parimatch Tech ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Η Betring LLC λειτουργούσε το εμπορικό σήμα Parimatch στη Ρωσία στο πλαίσιο συμφωνίας που συμφωνήθηκε με την Parimatch Tech το 2016, σύμφωνα με την οποία όλα τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος Parimatch στη χώρα μεταβιβάστηκαν στην Betring.

Ωστόσο, η Parimatch Tech, η οποία ιδρύθηκε στην Ουκρανία το 1994, έστειλε έγγραφα καταγγελίας στην Betring για να σταματήσει τη λειτουργία του εμπορικού σήματος στη Ρωσία, ενώ ακολούθησε επίσης περιορισμούς για τη χρήση του εμπορικού σήματος Parimatch σε τοπικές συμβάσεις χορηγίας.

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται στη Ρωσία να χρησιμοποιεί διαφημιστικό υλικό, σύμβολα, χρώματα, παγκόσμιους πρεσβευτές και συνθήματα, ενώ όλοι οι τοπικοί πρεσβευτές στη χώρα δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε επωνυμία Parimatch.

“Ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον του ουκρανικού λαού και του κράτους κατέστησε απαράδεκτο για εμάς να χρησιμοποιήσουμε το εμπορικό σήμα και τις τεχνολογικές λύσεις στη Ρωσία”, δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Parimatch Ρόμαν Συρότιαν.

“Σταματήσαμε την υποστήριξη όλων των διαδικασιών σε επιχειρησιακό και τεχνικό επίπεδο και αποσύραμε το εμπορικό σήμα Parimatch”.

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Parimatch Tech, Maksym Liashko, πρόσθεσε: «Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά εφαρμόστηκε σε όλα τα επίπεδα. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε παρουσία του εμπορικού σήματος Parimatch στη Ρωσία θα θεωρείται παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

“Αυτό δεν είναι αλλαγή επωνυμίας ή επαναπροσδιορίζοντας. Αυτό είναι ένα πλήρες κλείσιμο από το franchise. Δεν έχουμε δεσμούς ή διασυνδέσεις με περαιτέρω δραστηριότητες της Betring LLC.”

Η Parimatch Tech ανακοίνωσε μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών για τη στήριξη της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του ότι είχε δεσμεύσει την UAH60m (£ 1,6m / € 1,9 εκατομμύρια / $ 2,0 εκατομμύρια) για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής. Η επιχείρηση αρχικά διέθεσε UAH30 εκατομμύρια για να βοηθήσει τους Ουκρανούς, αλλά αύξησε αυτό το ποσό για να παρέχει πρόσθετη βοήθεια.

Επιπλέον, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Parimatch Foundation της επιχείρησης ξεκίνησε φιλανθρωπικό έρανο για να βοηθήσει στην αγορά και παράδοση τροφίμων και φαρμάκων, καθώς επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση των θυμάτων.

Εν τω μεταξύ, η Parimatch Tech διέψευσε δημοσιεύματα ότι θα τερματίσει τη συνεργασία της με την Τσέλσι, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα περιορίσει την κοινή δραστηριότητα μάρκετινγκ με την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα premier league, προκειμένου να επικεντρωθεί στις προσπάθειές της να βοηθήσει την Ουκρανία.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Parimatch Tech θα αναστείλει ή θα τερματίσει τη συμφωνία της με την Τσέλσι λόγω της ιδιοκτησίας του συλλόγου από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τον Ρώσο ολιγάρχη που έχει αναφέρει δεσμούς με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, η Parimatch Tech δήλωσε ότι αν και θα μειώσει την κοινή δραστηριότητα μάρκετινγκ με τον σύλλογο, προκειμένου να επικεντρωθεί περισσότερο στις προσπάθειές της στην Ουκρανία, θα παραμείνει σε συνεργασία με την ομάδα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις