Το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας στην ΕΡΤ2 και στο ERFLIX

Το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας στην ΕΡΤ2 και στο ERFLIX

Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής των νέων αυτοκινήτων της Formula 1 στο εναρκτήριο Γκραν Πρι της χρονιάς στο Μπαχρέιν.

Είχαμε άφθονες «ρόδα με ρόδα» μάχες καθ’ όλο το μήκος του γκριντ και συνεχείς εναλλαγές στην 1η θέση ανάμεσα στους πρωτοπόρους Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και Μαξ Φερστάπεν (Red Bull).

Στο φινάλε είχαμε και τις εκ των ουκ άνευ πινελιές δράματος που συνοδεύουν συχνά τους αγώνες της κορυφαίας μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τις δύο Red Bull να εγκαταλείπουν με διαφορά ενός γύρου η μία από την άλλη και την Ferrari να επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο χρόνια με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, κάνοντας το 1-2.

Τρίτη δύναμη προσώρας η Mercedes που σύμφωνα και με τα λεγόμενα των ίδιων των οδηγών της και των επικεφαλής της ομάδας, έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της για να καλύψει τη διαφορά που τη χωρίζει από τους πρώτους. Παρ’ όλα αυτά, χάρη και στην εγκατάλειψη των δύο Red Bull ο Λιούις Χάμιλτον μπόρεσε να μειώσει τις απώλειες ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου και να συγκεντρώσει 15 πολύτιμους  βαθμούς.

Το 21ο γκολ το πανηγυρίζεις όπου και αν είσαι!

Επόμενος σταθμός, το παραλιακό σιρκουί της Τζέντα στην Σαουδική Αραβία το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ Sports μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX (ελεύθερες δοκιμές) και την ΕΡΤ2 (κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας).

Στην Σαουδική Αραβία πριν από 3½ μόλις μήνες διεξήχθη ένα από τα πιο επεισοδιακά Γκραν Πρι στην ιστορία της Formula 1 με τους Χάμιλτον και Φερστάπεν να συγκρούονται στην ευθεία, τον οδηγό της Red Bull να τιμωρείται δύο φορές και τον Χάμιλτον να κερδίζει στέλνοντας την υπόθεση τίτλος στο Άμπου Ντάμπι.

Θα εμφανίσει η Ferrari το ίδιο καλό πρόσωπο που έδειξε και στο Μπαχρέιν; Θα επαναλάβει τον θρίαμβό του ο Λεκλέρ ή μήπως ήρθε η ώρα για τον Κάρλος Σάινθ να πετύχει την παρθενική του νίκη στη Formula 1; Θα έχει προλάβει η Red Bull να λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τους κινητήρες της πριν από 5 μόλις μέρες, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον Φερστάπεν να σημειώσει τους πρώτους του βαθμούς και να μειώσει τη διαφορά από τον Λεκλέρ που προηγείται ήδη με 26-0; Θα έχει βρει η Mercedes λύσεις σε κάποια από τα πολλά προβλήματα που την ταλανίζουν φέτος, ώστε να ανησυχήσει τους δύο πρώτους;

Στην περιγραφή και τον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Άγγελος Σταθακόπουλος.

Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας – ΩΡΕΣ ΜEΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ:

Παρασκευή 25/3/2022

Ελεύθερες Δοκιμές 1: 16:00-17:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Ελεύθερες Δοκιμές 2: 19:00-20:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Σάββατο 26/3/2022

Ελεύθερες Δοκιμές 3: 16:00-17:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Κατατακτήριες Δοκιμές: 19:00-20:00 (ΕΡΤ2)

Κυριακή 27/3/2022

Αγώνας: 20:00 (ΕΡΤ2)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις