Η μέτοχος του ΟΠΑΠ στη λοταρία της Μεγάλης Βρετανίας

Η μέτοχος του ΟΠΑΠ στη λοταρία της Μεγάλης Βρετανίας

Την τέταρτη εθνική άδεια λοταρίας κέρδισε η Allwyn.

Η Allwyn, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ονομαζόταν Sazka Entertainment, και που κατέχει μερίδιο 48,1% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ, προ μερικών ημερών κέρδισε την 4η άδεια εθνικής λοταρίας της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από σχετική απόφαση της Επιτροπής Τυχερών Παιγνίων της εν λόγω χώρας (Gambling Commission).

Όπως αναφέρεται, η λεπτομερής πρόταση της Allwyn, κρίθηκε ως ο καλύτερος τρόπος προκειμένου -μεταξύ άλλων- να συμβάλει καταλυτικά στην αναβάθμιση και εν γένει αναζωογόνηση της Βρετανικής Εθνικής Λοταρίας με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο.

Μάλιστα, η εφαρμογή του μεταβατικού σχεδίου της Allwyn θεωρείται πως θα εξασφαλίσει την ομαλή παράδοση από τον τρέχοντα χειριστή, την Camelot, η οποία λειτουργεί την Εθνική Λοταρία από την έναρξή της το 1994. Από την πλευρά της, η Allwyn θα έχει την ευθύνη για τις καθημερινές λειτουργίες της λοταρίας από την 1η Φεβρουαρίου 2024 και έπειτα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις