Ανίκανοι VS Άφθαρτοι, σημειώσατε… διπλό

Ανίκανοι VS Άφθαρτοι, σημειώσατε… διπλό

Ζούμε σε εποχές παραλόγου, οπότε πλέον τίποτα δεν μας φαίνεται τόσο περίεργο όσο μας φαινόταν άλλοτε. Μπορεί ο ορισμός του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, σε άλλη αγωνιστική περίοδο από την τρέχουσα, να αποτελεί μία μεγάλη πρωτοτυπία, κάτι που άλλωστε επισήμανε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο επιτετραμμένος της FIFA και της UEFA στην χώρα μας, Χέρμπερτ Χούμπελ, ωστόσο κανένας, από τους γνωρίζοντες το τι συμβαίνει στην Ιερουσαλήμ, δεν τους παραξένεψε.

Έναν σημαντικό αγώνα έχει κάθε χρόνο να διοργανώσει η ΕΠΟ και όμως, κάθε χρονιά, δείχνει την ανυπαρξία της και την προβληματική δομή της. Δεν θα πάω μακριά, παρά μόνο στα τελευταία χρόνια διεξαγωγής των τελικών. Το 2016, τελικός Ολυμπιακού εναντίον ΑΕΚ. Ο αγώνας είχε οριστεί από την ΕΠΟ για τις 7 Μαΐου 2016. Έπειτα από απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για λόγους ασφαλείας, αφού ήταν τεταμένο το κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο αγώνας αναβλήθηκε. Εν συνεχεία, η ΕΠΟ όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα τις 15 Μαΐου, με τον τελικό να διεξάγεται εν τέλη στις 17 Μαϊου, στο ΟΑΚΑ και χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Το 2017, η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον τελικό, με αντίπαλο την ΑΕΚ, φέρνει το ματς στο Πανθεσσαλικό, όπου ο Μπέος έχει υποσχεθεί γιορτή, η οποία όμως μεταφράστηκε σε τραγωδία, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να δίνουν μάχες σώμα με σώμα έξω αλλά και μέσα στο γήπεδο και τον τελικό να αργεί για αρκετές ώρες να ξεκινήσει. Μετά από όλα αυτά, οι δύο τελευταίοι τελικοί μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έγιναν στο ΟΑΚΑ, με τον περσινό, μετά από τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες, να διεξάγονται χωρίς κόσμο, αλλά με την ΕΠΟ να βάζει όσους είχαν πάρει προσκλήσεις δίπλα-δίπλα, με αποτέλεσμα να μην γλυτώσουμε και πάλι τα επεισόδια.

Και τώρα, ένας αγώνας ο οποίος έτσι και αλλιώς θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, έγινε «μπαλάκι» από τα αρμόδια όργανα, με την ΕΠΟ να τον ορίζει, χωρίς λόγο, στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, με την αστυνομία να μην επιτρέπει την διεξαγωγή του υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ των οπαδών Ολυμπιακού και ΑΕΚ, στους γύρω δρόμους και την ΕΠΟ να μην δέχεται, σε πρώτη φάση, την παρότρυνση του Ολυμπιακού να ορίσει τον τελικό στο ΟΑΚΑ, αλλά ύστερα από μία εβδομάδα να το κάνει, όμως με ημερομηνία διεξαγωγής την 30η Αυγούστου.

Σε αυτή την περίπτωση, δύο τινά συμβαίνουν. Ή έχουμε να κάνουμε με άσχετους, ανίκανους και επικίνδυνους ή με βαλτούς, με στόχο να δημιουργήσουν βλάβη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Και μάλλον δεν μπορεί να την δώσει κανένας στην ΕΠΟ. Δεν έχει απαντήσει κανείς στο ερώτημα της χρονικής καθυστέρησης των αποφάσεων, γιατί ανά περίπτωση θα έπρεπε να περιμένουμε την εβδομαδιαία συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ για ένα τόσο καυτό θέμα, αλλά και στο ερώτημα γιατί τελικά ορίστηκε το ΟΑΚΑ, για το οποίο υποτίθεται ότι υπήρχε κώλυμα λόγω προκήρυξης.

Και φυσικά δεν περιμένω να απαντήσει κανένας με σαφήνεια σε αυτά τα ερωτήματα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λογική απάντηση.

Είναι σαφές ότι η «εξυγίανση» δεν ήρθε έτσι όπως κάποιοι την περίμεναν και φυσικά είναι θέμα προσώπων. Το «παλαιό» και το «κατεστημένο», πρέπει να δώσει την θέση του στο «νέο» και το «άφθαρτο». Στην επόμενη εποχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, οφείλουν να βγουν μπροστά και να ηγηθούν άνθρωποι που ξέρουν τα προβλήματα του χώρου και μπορούν να δώσουν λύσεις, με τις γνώσεις τους και την εργατικότητά τους, χωρίς να επηρεάζονται από κανέναν. Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενη διοίκησης της ΕΠΟ, του επόμενου προέδρου.

ΥΓ1. Ακούγεται έντονα το όνομα του Μηνά Λυσάνδρου για την προεδρία της ΕΠΟ, ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις στην θητεία του στην Superleague, όμως δεν έδειξε πυγμή.

ΥΓ2. Ο Γραμμένος έχει «αυτοκτονήσει» με όσα έχει κάνει. Κανείς δεν του φταίει παρά μόνο οι χειρισμοί του.

ΥΓ3. Δεν χρειάζεται ο Κλάντεμπεργκ των 50.000 ευρώ τον μήνα για να φτιάξει η διαιτησία. Αρκεί να έχουμε και του χρόνου την τεχνολογία γραμμής του οφσάιντ στο VAR.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις