Αιώνιοι στο ΣΕΦ, ΠΑΟΚ στο Stoiximan Master

Αιώνιοι στο ΣΕΦ, ΠΑΟΚ στο Stoiximan Master

Ανάλυση και προγνωστικά για τη… μεγάλη Πέμπτη με Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα και Γάνδη-ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους “8” του Conference League!

Με στόχο το αποτέλεσμα που θα του χαρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League ταξίδεψε στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ, που καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 της Τούμπας στη ρεβάνς με τη Γάνδη, σε μία αναμέτρηση που έρχεται με Stoiximan Master: Βρίσκεις το τελικό σκορ και τον πρώτο σκόρερ και κερδίζεις*! Μόνο δύο προβλέψεις αρκούν, με προθεσμία συμμετοχής έως 21:55. 

Stoiximan Master: Διεκδικείς έως 10.000€ εντελώς δωρεάν* σε ένα παιχνίδι! 

Αυτή είναι και η μοναδική ήττα των γηπεδούχων τους δύο τελευταίες μήνες σε συνολικά οκτώ αναμετρήσεις, όπου μετρούν τη μεγαλειώδη πρόκριση στο Κύπελλο στην έδρα της Μπριζ αλλά και έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Η Γάνδη είναι στην 5η θέση της Jupiler League με 55 βαθμούς και μόλις στο -1 από την τετράδα και τα playoffs.

Με γκολ του Άκπομ στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στα playoffs της Super League. Ο Ρασβάν Λουτσέσκου προχώρησε ελεγχόμενο ροτέισον, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε την ομάδα να αυξήσει στο +9 την διαφορά της από την 3η ΑΕΚ. 

Το γεγονός πως ο ‘Δικέφαλος’ δεν έχει πλέον αντικειμενικό στόχο στο πρωτάθλημα, όντας στο -12 από την κορυφή και με εξασφαλισμένη ουσιαστικά τη 2η θέση, του δίνει την πολυτέλεια να ρίξει το βάρος στην Ευρώπη.

Σούπερ Ενισχυμένη Απόδοση στη Stoiximan στο X2 & Over 1.5

Τα προβλήματα πάντως για τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικά ενόψει της αναμέτρησης στη ‘Ghelamco Arena’. Ο πολύπειρος κεντρικός χαφ και πρώτος σκόρερ (18 γκολ) Κούρτιτς είναι τιμωρημένος, όπως και ο πλέον ποιοτικός εξτρέμ Ζίβκοβιτς (6 γκολ, 10 ασίστ). Νοκ άουτ είναι και ο στόπερ Μιχαηλίδης που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν (ρήξη χιαστού), ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Καντουρί (ίωση).

Η ομαλή ανασταλτική λειτουργία θα είναι το κλειδί πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, που θα προσπαθήσει να μπει στο ματς με τη μέγιστη συγκέντρωση και να κρατήσει χαμηλά το τέμπο του αγώνα. 

Επιχειρώντας έτσι να κόψει τη φόρα των γηπεδούχων, που με τη σειρά τους θα θελήσουν να πιέσουν από το ξεκίνημα. Η επιλογή ισοπαλία στο ημίχρονο & over 5,5 κόρνερ για τη Γάνδη στο ματς, σε απόδοση 3.80 στο MatchCombo της Stoiximan.

Με τις απουσίες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά, πολύ από το βάρος της δημιουργίας θα πέσει στους ώμους του Μπίσεσβαρ. Η μπάλα θα ακουμπήσει στα πόδια του έμπειρου Σουριναμέζου, που θα αναλάβει και τα περισσότερα χτυπήματα με τη μπάλα στημένη. Να δώσει ασίστ ο Μπίσεσβαρ στην αναμέτρηση της ‘Ghelamco Arena’, σε απόδοση 5.00 στη Stoiximan.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε LIVE Streaming** στη Stoiximan

Ο Ολυμπιακός έρχεται από ένα σημαντικό διπλό στο Κάουνας απέναντι σε έναν πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο. Ήταν ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, με το αποτέλεσμα να είναι ενδεικτικό της ποιότητας των Πειραιωτών. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετώπισε δυσκολίες για τριάντα λεπτά, αδυνατώντας να αναχαιτίσει τη δραστηριότητα του Nebo κοντά στο καλάθι και συνολικά τις συνεργασίες στην επίθεση της Ζάλγκιρις. Έδειξε όμως πιο έτοιμο στην τελική ευθεία, να εκτελέσει αυτές τις λεπτομέρειες νίκης. Ο Μάρτιν θύμισε σε όλους γιατί είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους finishers στη διοργάνωση και ο Παπανικολάου έβαλε μεγάλα σουτ όντας ο MVP της αναμέτρησης.

Δεν είναι καθόλου εύκολο βέβαια να παίζεις ένα «αιώνιο» ντέρμπι μετά από μια εκτός έδρας νίκη. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωματική κούραση αλλά και με το πνευματικό κομμάτι καθώς οι ερυθρόλευκοι, ερχόμενοι από μια σημαντική νίκη, έχουν λίγο χρόνο ώστε να προετοιμαστούν ψυχολογικά για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ίσως αυτό να μην είναι κατανοητό σε βάθος από το ευρύ κοινό, όμως στην πραγματικότητα αποτελεί παράμετρο εξέχουσας σημασίας. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να «αδειάσει» και να βρει –μέσα σε ελάχιστο διάστημα- τη φρεσκάδα για να παίξει ένα τέτοιο ματς.

Τακτικά οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα αγωνιστικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα πιστοποιήσουν το πλεονέκτημα του ποιοτικού τους βάθους και συνολικά της ποιότητα του ομαδικού τους performance. Είναι καλύτερη ομάδα φέτος ο Ολυμπιακός. Όμως αυτό δεν του εξασφαλίζει τίποτα ενόψει του ντέρμπι. 

Ο κόουτς Μπαρτζώκας θα επενδύσει και πάλι στην άμυνα η οποία γύρισε τον διακόπτη της ομάδας του στον τελικό κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός θα είναι πιεστικός και θα ενεργοποιήσει physical αντιμετώπιση απέναντι στους σολίστ των πρασίνων, θέλοντας να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια των Νέντοβιτς (Hard hedge προσέγγιση) και Μέικον. Σε αυτή του την προσπάθεια γίνεται κατανοητό το πόσο μεγάλο πλεονέκτημα δίνει στους γηπεδούχους η απουσία του Παπαπέτρου, ο οποίος έδινε έναν έξτρα πόλο δημιουργίας στην επίθεση των πρασίνων. Φάνηκε πάρα πολύ στο παιχνίδι του Κυπέλλου και πιθανόν να φανεί και στο ματς που έρχεται.

Ο Ολυμπιακός θα στοχεύσει στο ζωγραφιστό με την τριάδα Fall-Martin-Vezenkov θέλοντας να φθείρει τον φορμαρισμένο Παπαγιάννη και σίγουρα θα προσπαθήσει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο για να χτυπήσει την αδύναμη transition άμυνα των πρασίνων. Παίχτες όπως ο Ουόκαπ και ο Μακίσικ μπορούν να αποβούν κομβικοί εδώ, κερδίζοντας μάχες στην πίσω πλευρά του παρκέ οι οποίοι θα στρώσουν το χαλί για το ανοιχτό γήπεδο.

Live Streaming** το αιώνιο ντέρμπι με Ενισχυμένες Αποδόσεις στη Stoiximan

Ο Παναθηναϊκός μαθαίνει να ζει πλέον με τα προβλήματα του χωρίς να διαμαρτύρεται. Το «τριφύλλι» έχει χτυπηθεί από πολλές απουσίες τον τελευταίο καιρό οι οποίες έχουν στερήσει από την ομάδα την ευκαιρία να δείξει μια διαφορετική εικόνα. Δύο βασικοί δημιουργικοί πυλώνες όπως οι Γιόβιτς-Παπαπέτρου θα μείνουν εκτός απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ και ο Σαντ-Ρος κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος. Οι πράσινοι έχουν έλλειμμα ποιοτικού βάθους και δεν είναι σε θέση να καλύψουν τέτοιες απουσίες εύκολα.

Παρ’όλα αυτά, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πηγαίνει στο Φάληρο για να διεκδικήσει τη νίκη επί ίσοις όροις. Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός (όπως και σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκεται) δεν φοβάται τον Ολυμπιακό. Τον έχει κερδίσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο στο παρελθόν (αλλά και φέτος) έχοντας χτίσει ως οργανισμός ένα ισχυρό ψυχολογικό προφίλ, μπαίνοντας σε αυτές τις αναμετρήσεις. Φυσικά αυτό δεν φτάνει για να νικήσεις αλλά δημιουργεί τη βάση για να παίξεις στην κατεύθυνση που θέλεις.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξέρει ότι δεν έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του. Διαθέτει έναν πολύ φορμαρισμένο Παπαγιάννη ο οποίος μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο παρκέ. Ο Οκάρο Ουάιτ επίσης βρίσκεται σε καλή κατάσταση (εξαιρετικός απέναντι στο Περιστέρι) ενώ στις τάξεις των πρασίνων περιμένουν το ξύπνημα του Ντάριλ Μέικον ώστε να μπορέσει η επίθεση της ομάδας να αποκτήσει μεγαλύτερο πλουραλισμό. 

Φυσικά το βαρύ χαρτί του Παναθηναϊκού είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι σημαντικό ο Σέρβος γκαρντ να είναι αποτελεσματικός πρωτίστως σε όρους decision-making. Οφείλει να αξιοποιήσει τους συμπαίχτες του (κυρίως τον Παπαγιάννη) και να μη κάνει λάθη (έχει μια ροπή σε αυτά) σε μεταβιβάσεις που θα δώσουν ανοιχτό γήπεδο στον Ολυμπιακό. Εκτός του Νέντοβιτς, ο Παναθηναϊκός θα βασιστεί πιθανόν για κάποιο διάστημα (και ανάλογα με την εξέλιξη και τη φθορά συγκεκριμένων αθλητών) στην άμυνα ζώνης και θα χρειαστεί τη βοήθεια των παιχτών-ρόλων του. Σαντ-Ρος, Κασελάκης, Μποχωρίδης. Κάποιος από αυτούς πρέπει να βγει μπροστά ώστε να αυξήσει την παραγωγική δυναμική των φιλοξενούμενων απέναντι σε μια πολύ ποιοτική αμυντικά ομάδα.

Πάμε λοιπόν για ένα ακόμα «αιώνιο» ντέρμπι στη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο φαβορί καθώς υπερτερεί σε αγωνιστική ποιότητα και ρυθμό ενώ ο αντίπαλος έχει και πάλι σημαντικές απουσίες. Παρόλα αυτά, το timing είναι ιδιαίτερο. Οι ερυθρόλευκοι έρχονται από ματς και ταξίδι στο Κάουνας και είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα είναι σε θέση να καταθέσουν το απαιτούμενο ποσοστό ενέργειας στο μεγάλο αυτό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο φρέσκος και ελπίζει ότι εάν μερικά από τα βασικά του όπλα συνδεθούν με το καλάθι από νωρίς, ανοίγοντας τον δρόμο για τους υπόλοιπους, θα μπορέσει να πάρει το διπλό. Σε αυτά τα ματς, ποτέ και ανεξάρτητα από τη συνθήκη και τις προγνώσεις, δεν μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο παρκέ. Αυτή εν τέλει είναι και η ακαταμάχητη γοητεία των συγκεκριμένων παιχνιδιών…

MatchCombo με Χάντικαπ Ολυμπιακός -3.5 και Πόντοι Under 160.5 σε απόδοση 1.97 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Ο διαγωνισμός είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κατάθεση ή συμμετοχή στα παίγνια. **Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Mε πληροφορίες από τον Hoopfellas για το Stoiximan Blog.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις