Ρόνι εναντίον Τεπτσάγια και… άντε γεια!

Ρόνι εναντίον Τεπτσάγια και... άντε γεια!

Καλύτερο ζευγάρι δεν μπορούσε να βγάλει η κληρωτίδα για τον 1ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ: Ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, Ρόνι Ο’Σάλιβαν, θα κληθεί να τα βγάλει πέρα κόντρα στον μοναδικό παίκτη που στεκάρει πιο γρήγορα από εκείνον, τον Τεπτσάγια Αν-Νου!

Ο 35χρονος Ταϊλανδός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν είναι μόνο ταχύς, αλλά έχει ανεβάσει και την απόδοσή του, πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις, στάθηκε για τρίτη σερί χρονιά άτυχος στην κλήρωση. Το 2018, στο ντεμπούτο του στο Crucible, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Τζον Χίγκινς, από τον οποίο ηττήθηκε 10-7. Και πέρυσι, αντίπαλός του ήταν ο μετέπειτα θριαμβευτής του τουρνουά Τζαντ Τραμπ, τον οποίο ζόρισε όσο δεν πήγαινε, μέχρι που έχασε στο decider (10-9). Θα είναι η τρίτη και φαρμακερή φέτος ή απλώς… τρίτωσε το κακό για τον Τεπτσάγια; Θα δείξει.

Όσο για τον Ο’Σάλιβαν; Σίγουρα η κλήρωση είναι από τις δύσκολες, μια και ο Αν-Νου βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη απ’ όλους τους qualifiers. Όμως, το γεγονός ότι ο Ταϊλανδός έχει παρεμφερή αγωνιστικά χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να πλησιάζει καν την αξία του Rocket στο κομμάτι της τακτικής ή της άμυνας, ίσως τον κάνει πιο ευάλωτο στις ορέξεις του – αν ο «μεγάλος» παίξει καλά, όχι όπως πέρυσι κόντρα στον Κέιχιλ. Τα δύο σκέλη του πιο «εμπορικού» ζευγαριού του 1ου γύρου θα διεξαχθούν την Κυριακή (2/8, 16:30) και τη Δευτέρα (3/8, 12:00).

Ο Τραμπ είχε κι αυτός «πονηρή» κλήρωση, μια και καλείται να αντιμετωπίσει τον Τομ Φορντ, τον οποίο είχε νικήσει δύσκολα στον αντίστοιχο 1ο γύρο του τουρνουά του 2014. Ντέρμπι από τα (όχι και τόσο) παλιά προέκυψε και για τον Τζον Χίγκινς, ο οποίος βρίσκει απέναντί του τον δύο φορές φιναλίστ του τουρνουά, Μάθιου Στίβενς. Ο Ντινγκ Τζουνχούι κληρώθηκε με τον πολύπειρο, Μαρκ Κινγκ, ενώ ο Νο 2 της κατάταξης, Νιλ Ρόμπερτσον, θα σκέφτεται ότι θα μπορούσε να σταθεί πιο τυχερός, μια και αντίπαλός του θα είναι ο Λιανγκ Γουενμπό.

Οι μόνοι από τους «μεγάλους» που κληρώθηκαν με πρωτάρηδες είναι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Σέλμπι (με τον Τζόρνταν Μπράουν) και ο Μαρκ Άλεν (με τον Τζέιμι Κλαρκ). Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και  το ζευγάρι που συγκροτούν ο Μαρκ Γουίλιαμς με τον Άλαν ΜακΜάνους. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί για πρώτη φορά σε επίσημο ματς το μακρινό… 1993: ο 22χρονος τότε Σκωτσέζος είχε νικήσει 5-2 τον 18χρονο Ουαλό, για τη φάση των 32 του Γκραν Πρι, στο Ρέντινγκ!

Αναλυτικά η κλήρωση, σε μορφή «πυραμίδας», ώστε να μπορείτε να δείτε πώς θα διαμορφωθούν και οι επόμενοι γύροι του τουρνουά:

Τζαντ Τραμπ (1) – Τομ Φορντ
Γιαν Μπινγκτάο (16) – Έλιοτ Σλέσορ
Στίβεν Μαγκουάιαρ (9) – Μάρτιν Γκουλντ
Κάιρεν Γουίλσον (8) – Άντονι Χάμιλτον

Τζον Χίγκινς (5) – Μάθιου Στίβενς
Ντέιβιντ Γκίλμπερτ (12) – Κέρτ Μάφλιν
Τζακ Λιζάουσκι (13) – Άντονι ΜακΓκιλ
Μαρκ Άλεν (4) – Τζέιμι Κλαρκ

Μαρκ Γουίλιαμς (3) – Άλαν ΜακΜάνους
Στιούαρτ Μπίνγκαμ (14) – Άσλεϊ Κάρτι
Ντινγκ Τζουνχούι (11) – Μαρκ Κινγκ
Ρόνι Ο’Σάλιβαν (6) – Τεπτσάγια Αν-Νου

Μαρκ Σέλμπι (7) – Τζόρνταν Μπράουν
Σον Μέρφι (10) – Νοπόν Σαενγκχάμ
Μπάρι Χόκινς (15) – Αλεξάντερ Ουρσενμπάχερ
Νιλ Ρόμπερτσον (2) – Λιανγκ Γουενμπό

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 31 Ιουλίου, στις 12:00 το μεσημέρι, με τις αναμετρήσεις Τραμπ-Φορντ και Μπίνγκαμ-Κάρτι. Ο αγώνας του κατόχου του τίτλου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το ίδιο βράδυ, στις 21:00. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει ακόμα το πρώτο σκέλος των αγώνων Ντινγκ-Κινγκ (16:30), Κ. Γουίλσον-Χάμιλτον (16:30) και Γουίλιαμς-ΜακΜάνους (21:00).

Το koubanezos.gr θα σας κρατά καθημερινά ενήμερους με καθημερινές αναρτήσεις για το κορυφαίο τουρνουά του καλενταριού του σνούκερ, δίνοντας παράλληλα «ψαγμένες» στοιχηματικές προβλέψεις για κάθε αγώνα ξεχωριστά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις