Silverstone: Η πρωτιά θα παιχτεί στις λεπτομέρειες

Silverstone: Η πρωτιά θα παιχτεί στις λεπτομέρειες

Χαιρετώ όλη τη παρέα του koubanezos.gr! Σε αυτό το site είπαμε βρίσκεις τα πάντα, οπότε δε γινόταν να λείπει και μηχανοκίνητος αθλητισμός. Αργήσαμε λίγο διότι ξεκίνησε η Formula 1, αλλά εδώ είμαστε για να αναλύσουμε το πώς και τι και να το δούμε και στοιχηματικά, όσο γίνεται.

Ας ξεκινήσουμε με μια παρουσίαση των ομάδων για αυτούς που δε ξέρουν ή δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν.

Από 10 ομάδες απαρτίζεται το grid και αυτές είναι οι εξής.

  • Η πρωταθλήτρια από 2014 και μετά, από την εποχή που άλλαξε ολοκληρωτικά η Formula 1, Mercedes με οδηγούς τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas.
  • Η Ferrari με οδηγούς τους Sebastian Vettel και Charles Leclerk.
  • Η Red Bull η οποία τροφοδοτείται πλέον με κινητήρες Honda και οδηγούς τους Max Verstappen και Alexander Albon.
  • Η Renault με οδηγούς τους Daniel Ricciardo και Esteban Ocon.
  • Η Williams η οποία τροφοδοτείται με κινητήρες Mercedes με οδηγούς τους Nicholas Latifi και George Russell.
  • Η Alfa Romeo που λεγόταν Sauber, η οποία φυσικά τροφοδοτείται με κινητήρες Ferrari και οδηγούς τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi.
  • Οπως και η Αμερικανική Haas που έχει οδηγούς τους Romean Grosjean και Kevin Magnussen.
  • Η Alpha Tauri, που κάποτε λεγόταν Minardi και μετέπειτα Toro Rosso, η οποία είναι η θυγατρική της Red Bull και επίσης έχει κινητήρα Honda με οδηγούς τους Pierre Gasly και Daniil Kvyat.
  • Η Racing Point, η οποία τρέχει με κινητήρα Mercedes και οδηγούς τους Sergio Perez και Lance Stroll.
  • Και η άλλοτε κραταιά McLaren, η οποία έχει κινητήρα  Renault και οδηγούς τους Lando Norris και Carlos Sainz Jr.

Και αφού είδαμε λίγο τις ομάδες, πάμε να δούμε πως έχει ξεκινήσει η σεζόν. Όλοι περίμεναν πως η Mercedes θα διατηρούσε τα πρωτεία, αλλά όχι με τέτοια ευκολία όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής. Τα «ασημί βέλη» είναι πολύ ανώτερα από τα υπόλοιπα μονοθέσια και αυτό φαίνεται και στα δοκιμαστικά και κυρίως στους αγώνες. Η Ferrari πίστευε πως θα έκλεινε λίγο τη ψαλίδα, αλλά όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά πλέον δεν έχει και το δυνατότερο κινητήρα στο grid, κάτι που δε θα αρέσει σίγουρα και στους πελάτες της. Έφερε αεροδυναμικές βελτιώσεις στην Αυστρία, αλλά δεν είδε σημαντική διαφορά. Η Red Bull ουσιαστικά είναι η μεγάλη αντίπαλος και το αντίπαλον δέος της Mercedes, αλλά φαίνεται πως της λείπει το κάτι που θα τη κάνει ανταγωνίστρια του πρωταθλήματος.

Η Racing Point είναι μηχανικά κατά μεγάλο ποσοστό η περυσινή Mercedes, οπότε αυτόματα αποκτά μεγάλη δυναμική και σίγουρα θα είναι καταλύτης αποτελεσμάτων, αφού διαθέτει ταλαντούχους οδηγούς. Η Williams έχει  σημειώσει τεράστια πρόοδο από πέρυσι και με τις τελευταίες αεροδυναμικές βελτιώσεις που έφερε στην Ουγγαρία, έδειξε πως θα κάνει εκπλήξεις φέτος. Η McLaren δείχνει ικανή για καλά αποτελέσματα φέτος, αλλά μέχρι εκεί. Οι υπόλοιπες ομάδες λίγο πολύ έχουν ταβάνι και δύσκολα θα δούμε πολλά αξιοπρόσεκτα πράγματα στη διάρκεια της σεζόν.

Και ήρθε η ώρα για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Προηγούμενος αγώνας αυτός στην Ουγγαρία με το Hamilton να θριαμβεύει και εκεί, με δεύτερο τον Verstappen και τρίτο τον Bottas.

Silverstone: Η πρωτιά θα παιχτεί στις λεπτομέρειες

Αγώνας του επόμενου τριημέρου, που τελειώνει και ο Ιούλιος στο θρυλικό Silverstone. Ο αγώνας της μεγάλης Βρετανίας λοιπόν, που συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής φέτος, με πολυνίκη το Hamilton με έξι κάρο σημαίες. Μέχρι τον αγώνα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε με δοκιμαστικά τη Παρασκευή και κατατακτήριες το Σάββατο.

Θα υπάρξει έξτρα στήλη για τον αγώνα, τώρα θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε λίγο τα προ του αγώνος.

Από τις πιο γρήγορες πίστες του calendar το Silverstone, οι Mercedes έχουν φυσικά το πρώτο λόγο, αφού όπως είπαμε κινούνται σε άλλο επίπεδο και ξεκινάμε με ποντάρισμα χαμηλό μεν, αλλά αναμενόμενο με τον γηπεδούχο Hamilton να παίρνει τη poll position.

Λόγω του ότι η πίστα είναι γρήγορη, η πρωτιά θα παιχτεί σε λεπτομέρειες και πολύ χαμηλές διάφορες. Ποντάρισμα στο ότι η διαφορά του pollman θα είναι μεταξύ 0,1 και 0,250 δευτερολέπτων.

Και πάμε στα της Παρασκευής που γίνονται οι δοκιμές. Εκεί που οι χρόνοι απέχουν λόγω δοκιμών και βλέπεις και εκπλήξεις. Ποντάρισμα στο ότι ο χρόνος του ταχύτερου στα δοκιμαστικά θα έχει διαφορά άνω των 0,250 δευτερολέπτων.

Αυτά για τώρα ποιο πολύ ψωμί στα του αγώνα. Stay tuned…

Μονό

Νικητής προκριματικού: Lewis Hamilton (1.40)

Μονό
Διαφορά νικητή δοκιμαστικών 1: Πάνω από 0,2 δευτερόλεπτα (2.25)

Μονό
Διαφορά νικητή προκριματικού: Μεταξύ 0,1 και 0,250 δευτερόλεπτα (2.50)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις