«7… συν 17 χρόνια φαγούρα»

Προγνωστικά Γαλλίας

Προγνωστικά Γαλλίας: Σε καλή κατάσταση και με ισχυρά βαθμολογικά κίνητρα, Λιλ και Σεντ Ετιέν διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Πιέρ Μορουά».

Προγνωστικά Γαλλίας: 24 χρόνια χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα

Αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον σήμερα στο «Πιέρ Μορουά» όπου η Λιλ υποδέχεται την «αναγεννημένη» Σεντ Ετιέν. Φαβορί μεν οι πρωταθλητές στα προγνωστικά Γαλλίας, όμως το ματς κρύβει… παγίδες. Για πάμε…

Πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 4-0 επικράτησε της Κλερμόν η Λιλ. Κομβικό σημείο του αγώνα η αποβολή του Σαμέντ στο 68′ με το σκορ στο 1-0, έκτοτε οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν και το σκορ ξέφυγε. Όπως και νά ‘χει αυτή ήταν η τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία για τους πρωταθλητές (3-1-0), διάστημα στο οποίο μάλιστα δεν έχουν δεχθεί γκολ! (6-0). Με αυτό το σερί η ομάδα το Ζοσελέν Γκουρβενέκ «σκαρφάλωσε» στην 7η θέση, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την 5άδα. Αξιόπιστοι εντός «Πιέρ Μορουά» οι «λιλουά», έχουν ηττηθεί μόνο δύο φορές (6-5-2) κι αυτές από Νις (0-4 στο πρώτο εντός της χρονιάς) και Παρί (1-5 στις 6 Φλεβάρη). Αξιοσημείωτο ότι στα 11 από τα 13 φετινά στην έδρα της Λιλ σημειώθηκε τουλάχιστον ένα τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Επιστρέφει στην αποστολή και ο φορ Γιλμάζ, αναμένεται πλήρης.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Σεντ Ετιέν η οποία δεν πτοήθηκε από την ήττα στο Παρίσι και επιβλήθηκε με 1-0 απέναντι στη Μετς. Ήταν η τέταρτη νίκη στα έξι τελευταία (4-1-1) και πλέον βρίσκεται -έστω και οριακά- εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Βελτιωμένη σε αγωνιστικό αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο επί των ημερών του Πασκάλ Ντιπρά, άλλωστε ήταν γνωστό πως δεν της έλλειπε ούτε η… φανέλα ούτε η ατομική ποιότητα στο ρόστερ. Σημαντικό για τους «στεφανουά» ότι καταφέρνουν και παίρνουν αποτελέσματα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, στοιχείο που ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά στη μάχη της σωτηρίας. «Κλειδί» για τον Πασκάλ Ντιπρά φαίνεται να είναι η μετάβαση στο 3-4-1-2 με τον 59χρονο τεχνικό να μη διστάζει να παρατάξει τους «πράσινους» χωρίς κλασικό φορ (ενιότε οι εξτρέμ Μπουάνγκα και Νορντέν στην κορυφή, άλλοτε και επιτελικός Μπουντεμπού). Κομβική η επιστροφή του ηγέτη Καζρί (9 γκολ) από τραυματισμό, πέρασε ως αλλαγή με τη Μετς και λογικά θα πάρει φανέλα βασικού.

Άκρως εντυπωσιακή παράδοση διατηρεί ως γηπεδούχος η Λιλ με αντίπαλο τη Σεντ Ετιέν. Συγκεκριμένα οι «λιλουά» είναι αήττητοι στα τελευταία 18 παιχνίδια πρωταθλήματος (12-6-0 από το 2001 έως σήμερα), πιο πρόσφατο διπλό για τη Ligue 1 στις 17 Οκτωβρίου του 1998 (1-2) ενώ μεσολάβησε και το 2-3 του 2003 (για το κύπελλο) .

Σε φόρμα και με καλή ψυχολογία και οι δύο ομάδες, δίκαιο φαβορί η Λιλ λόγω έδρας και παράδοσης όμως το 1,70 δεν αποτελεί και καμιά στοιχηματική ευκαιρία. Μεγαλύτερη αξία βρίσκω στον διπλασιασμό του 2-3 γκολ που είναι και το συνηθισμένο εύρος τερμάτων στα μεταξύ τους. Παράλληλα, επειδή περιμένω ένα ματς με ένταση και οι φιλοξενούμενοι είναι μια ομάδα που κάνει φάουλ γενικότερα (περίπου 14 ανά αγώνα εκτός), θα ποντάρουμε και στο over 12,5 φάουλ της Σεντ Ετιέν. Τέλος θα πάμε και σε ένα fun bet με σκόρερ και κάρτα παίκτη.

Κάθε πρόβλεψη μετράει παραπάνω

Γκολ
22:00
Λιλ - Σεντ Ετιέν
2-3 γκολ
2.00
BET: 25 units
Ειδικό
22:00
Λιλ - Σεντ Ετιέν
Over 12,5 φάουλ Σεντ Ετιέν
1.90
BET: 15 units
Fun bet
22:00
Λιλ - Σεντ Ετιέν
Να σκοράρει Ντέιβιντ και να δεχτεί κάρτα Τζάλο
8.25
BET: 3 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις