Τυχερά Παιχνίδια: Πάει πίσω ο φόρος παίκτη-Έρχεται αύξηση του ορίου απωλειών 2 ευρώ στα φρουτάκια online

Διαδικτυακό καζίνο.

Μετά από πιέσεις των δύο Ενώσεων Εταιρειών Διαδικτύου αλλάζει στα τυχερά παιχνίδια, το σχέδιο αύξησης των ποσοστών για το φόρο παίκτη.

ο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τρόπους για να πραγματοποιηθούν αλλαγές στη φόρμουλα υπολογισμού του φόρου παίκτη  ώστε να πιαστεί ο στόχος των 80 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό είχε προτείνει την αύξηση της συνεισφοράς των διαδικτυακών στο 3% (από 2,5%) για κέρδη από 100 έως 200 ευρώ, 6% (από 5%) για τα κέρδη από 200 ως 500 ευρώ, και 9% (από 7,5%) για τα κέρδη άνω των 500 ευρώ.

Για το Τζόκερ του ΟΠΑΠ σχεδίαζε οι συντελεστές να γίνουν 10% για τα κέρδη 100-200 ευρώ, 15% για τα κέρδη 200-500 ευρώ και 20% για τα κέρδη άνω των 500 ευρώ.

Πλέον, αναφέρουν πληροφορίες, αν και παραμένει ο στόχος αύξησης των συνολικών εσόδων στα 70-80 εκατ. ευρώ, τελικά το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να πραγματοποιήσει διαβούλευση με τις εταιρείες της αγοράς online και με τον ΟΠΑΠ προκειμένου να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος αλλαγών που δε θα επηρεάσει την πορεία των παιχνιδιών.

Προσανατολίζεται να μην αυξήσει τους συντελεστές για τις διαδικτυακές, και για τον ΟΠΑΠ να προχωρήσει σε διαβούλευση με τα πρακτορεία για να επιλεγεί ο τρόπος αύξησης των συντελεστών χωρίς να  επηρεαστούν τα παιχνίδια.

Αύξηση του ορίου απωλειών των 2 ευρώ

Ταυτόχρονα, τις επόμενες μέρες αναμένεται η Επιτροπή Παιγνίων να λάβει αποφάσεις για την αύξηση του ορίου απωλειών για τα φρουτάκια online αυξάνοντας το σημερινό όριο των 2 ευρώ. Ειδικότερα, έχει ήδη παραλάβει τη μελέτη της Ernst and Young για τα τυχερά παιχνίδια Online σχετικά με τα σενάρια αύξησης του ορίου απωλειών και τις επιπτώσεις τους στο παιχνίδι φρουτάκια online.

Αναφέρουν πληροφορίες, ότι περιγράφονται σενάρια αύξησης (από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα) από τα 5 ευρώ μέχρι τα 30 ευρώ.  Ειδική Ομάδα της Επιτροπής Παιγνίων έχει αναλάβει να εξετάσει τη μελέτη και να προτείνει το σενάριο που θα επιλέξει. Ακολούθως αφού εγκρίνει την πρόταση η Ολομέλεια της Επιτροπής Παιγνίων θα εισηγηθεί την πρότασή της στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να αναμορφωθεί ο Κανονισμός του παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο απωλειών στα 2 ευρώ ανά ποντάρισμα θεσπίστηκε με το νέο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται με τις μόνιμες άδειες, από τον Ιούλιο του 2021.

Οι κύριοι περιορισμοί που έφερε το νέο καθεστώς, ήταν το όριο απωλειών 2 ευρώ ανά ποντάρισμα στα φρουτάκια online, τα 3 δευτερόλεπτα καθυστέρηση ανά ποντάρισμα, και τον αυτοπεριορισμό απωλειών ημέρας, μήνα, έτους. Ταυτόχρονα από την 1η Ιουλίου του 2021, ισχύει και ο φόρος παίκτη μειώνοντας συνολικά τα διαθέσιμα ποσά πονταρίσματος των παικτών και μειώνοντας, για όσες εταιρείες δεν επέλεξαν να τον πληρώνουν οι ίδιες, και τα έσοδα του στοιχήματος.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις