Η Premier League προσβλέπει σε 2,6 δις από τα δικαιώματα στις ΗΠΑ

Τεράστια αύξηση εσόδων για την Premier League στις ΗΠΑ

Ο τζίρος της Premier League αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κορυφαία αγγλική κατηγορία προσπαθεί να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς η τρέχουσα συμφωνία θα λήξει στο τέλος αυτής της σεζόν.

Προς το παρόν, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League αξίζουν 150 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν στις ΗΠΑ. Αυτό είναι το ποσό που πλήρωσε η Comcast τις τελευταίες τρεις περιόδους για να επιτρέψει στο NBC να μεταδώσει τους αγώνες των Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και όλων των άλλων αγγλικών μεγαθηρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Athletic, η νέα συμφωνία – η οποία θα ξεκινήσει τη σεζόν 2022-23 – θα μπορούσε να επιτρέψει στην Premier League να αυξήσει τα έσοδά της, αφού κατά τον αναλυτή Τζακ Τζενοβέζε μια «συμφωνία 3 δις δολαρίων (2,6 δις ευρώ) για εννέα χρόνια είναι δυνατή».

Ένα απίστευτο νούμερο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συμφωνία για τον κύκλο 2013-2016 άξιζε συνολικά τα 250 εκατομμύρια δολάρια και ότι το εξαετές συμβόλαιο από το 2016 έως το 2021 άξιζε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, συνολικά.

Επιπλέον, από την επόμενη σεζόν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς που θα μεταδώσουν τη διοργάνωση θα μπορούσαν επίσης να είναι περισσότεροι από ένας, καθώς υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον από τη Dazn ενώ και η Amazon θα μπορούσε να επεκτείνει την προσφορά της. Για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Premier League ανακοίνωσε τέσσερα διαφορετικά πακέτα.

Το πρώτο είναι το κλασικό, που περιλαμβάνει και τους 380 αγώνες της Premier League, για να χωριστεί στις διάφορες πλατφόρμες του προσφέροντος. Το δεύτερο είναι νέο: και οι 380 συναντήσεις αλλά μοιρασμένες αποκλειστικά μεταξύ δύο εταίρων.

Το τρίτο και το τέταρτο είναι ενιαία κι αποκλειστικά πακέτα των 190 παιχνιδιών έκαστο. Το ένα περιέχει τους αγώνες των «μονών» αγωνιστικών (1η, 3η, 5η, 7η κ.ο.κ.) και το άλλο των «ζυγών» (2η, 4η, 6η, 8η κλπ).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις