Συνεργασία Nova και ΑΝΤ1 στο Μουντιάλ

Συνεργασία Nova και ΑΝΤ1 στο Μουντιάλ

Με φόντο το Μουντιάλ και όχι μόνο, συνεχίζεται και… διευρύνεται ο δίαυλος επικοινωνίας της Nova με τον ΑΝΤ1.

Σε πρώτο επίπεδο εξετάζεται partnership ανάμεσα στους δύο ομίλους για τη μετάδοση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Κατάρ, όχι μόνο ως προς την παραγωγή του περιεχομένου με «δανεικούς» σπίκερς από τη Nova στον ΑΝΤ1 όπως έγινε πρόσφατα στο Euro, αλλά και σε ό,τι αφορά την ίδια τη μετάδοση των αγώνων σε συνδρομητικό περιβάλλον. Στη συμφωνία του ομίλου ΑΝΤ1 με τη FIFA περιλαμβάνεται και μερική μετάδοση σε συνδρομητική πλατφόρμα, ενώ σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του σταθμού «από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 θα μεταδοθούν τουλάχιστον 32 αγώνες, ενώ και οι 64 θα είναι διαθέσιμοι στις πλατφόρμες του», εισάγοντας για πρώτη φορά έναν συνδυασμό ελεύθερης και συνδρομητικής μετάδοσης. Όπως αποκάλυψε το MW, ωστόσο, στην εν λόγω συμφωνία υπάρχει πλαφόν τουλάχιστον 100.000 συνδρομητών κάτι που φαντάζει μακρινό όνειρο, καθώς η πλατφόρμα ΑΝΤ1+ «σκοντάφτει» σε ζητήματα βιωσιμότητας του business plan και δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως για λανσάρισμα.

Εδώ έρχεται η Nova με την οποία συζητείται μοίρασμα των δικαιωμάτων και επιστράτευση της πλατφόρμας ΕΟΝ για τη μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ. Παράλληλα, φουντώνουν οι πληροφορίες ότι το πεδίο διαπραγματεύσεων της Nova με τον ΑΝΤ1 δεν περιλαμβάνει μόνο τα εγχώρια τηλεοπτικά πράγματα, αλλά αφορά μια ευρύτερη συνεργασία στα Βαλκάνια που ενδέχεται να αφορά και μετοχικές συνδέσεις και αλλαγές ανάμεσα στους δύο ομίλους μέσω… Σερβίας. Κάποιοι υπενθυμίζουν στο σημείο αυτό ότι ο ΑΝΤ1 ήταν ένας εκ των υποψηφίων αγοραστών της Nova πριν καταλήξει τελικά στην εξαγορά της από την United Group. Και ενώ παραμένει σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει την κάθοδο των παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελεύθερη τηλεόραση, αν επιτευχθεί συμφωνία υψηλής επένδυσης ανάμεσα στους δύο πυλώνες, εκτιμάται ότι ίσως ανοίξει ο δρόμος για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου υπέρ της Nova.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις