ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ; LAST YEAR!

Έπος του Πέρι στην Ουαλία!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

Έπος του Πέρι στην Ουαλία!

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Πέμπτης με κρίσιμες μονομαχίες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

μελετημένα προγνωστικά

Η πρόκριση θα έρθει από αέρος

προγνωστικά στοιχήματος

Με ειδικά στην Τούμπα για το 2.13

προγνωστικά

Πέφτουν κορμιά στο «Βελοντρόμ»

σημείο ημέρας.

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Επιστρέφει ο δαίμονας με 1.80

Επιστρέφει ο δαίμονας με 1.80

Έντεκα μέρες είναι πολλές

Έντεκα μέρες είναι πολλές

Δυάδα δυνατή απόψε

Δυάδα δυνατή απόψε

σημείο ημέρας.

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Εμπιστοσύνη στο ανοιχτό παιχνίδι!

Εμπιστοσύνη στο ανοιχτό παιχνίδι!

ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

Έπος του Πέρι στην Ουαλία!

Έπος του Πέρι στην Ουαλία!

Ο Gentleman νίκησε 9-5 τον Τζαντ Τραμπ στον τελικό του Welsh Open, προσφέροντας άλλη μια υπέροχη ιστορία στους φίλους του σνούκερ ανά τον κόσμο.

Βαθμολογούμενο τίτλο είχε στο ενεργητικό του ο Τζο Πέρι – το Players Championship του 2015. Το κενό μέσα του, όμως, παρέμενε μεγάλο. Εκείνο το τουρνουά είχε διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη. Δεν είχε κανέναν δικό του κοντά του, για να μοιραστεί τη χαρά μαζί του. Ο τελικός, επίσης, κρινόταν στα 4 νικηφόρα frames. Άκουγε όλα αυτά τα χρόνια ότι ο τίτλος δεν ήταν «κανονικός». Το χειρότερο απ’ όλα; Στην τελετή απονομής, απουσίαζε… το τρόπαιο! Για κάποιον λόγο, ο 40χρονος τότε άσος είχε ποζάρει μόνο με τη γιγαντιαία επιταγή των 100.000 λιρών. Οι διοργανωτές θα του έστελναν την «κούπα» ταχυδρομικώς αρκετό καιρό αργότερα!

Από χθες το βράδυ, όμως, ο Πέρι μπορεί να νιώθει «γεμάτος». Το Welsh Open που κατέκτησε, είναι ένα από τα πιο ιστορικά τουρνουά του καλενταριού του σνούκερ. Στον τελικό, που χωριζόταν σε δύο σκέλη, νίκησε όχι όποιον κι όποιον παίκτη, αλλά τον Τζαντ Τραμπ – και μάλιστα με το εμφατικό 9-5. Στην απονομή παρέλαβε κανονικότατα το τρόπαιο, το οποίο φέρει το όνομα ενός θρύλου, του Ρέι Ριέρντον. Και, ίσως το πιο σημαντικό: Στην κερκίδα βρίσκονταν οι γονείς του, Πίτερ και Τζούντι, οι οποίοι τον καμάρωσαν στην κορυφαία στιγμή της 30χρονης επαγγελματικής καριέρας του.

Ήταν ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος, ο οποίος ήρθε από το πουθενά για τον 47χρονο άσο από το Κέιμπριτζ. Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, άλλωστε, η σεζόν 2021-22 ήταν η χειρότερη της καριέρας του την τελευταία δεκαετία, με πιο σύνηθες αποτέλεσμα στα περισσότερα τουρνουά τον αποκλεισμό από τον 1ο γύρο. Η κατρακύλα στο Νο 42 της παγκόσμιας κατάταξης είχε έρθει ως φυσικό επακόλουθο, θέτοντας σε αμφιβολία ακόμα και την παρουσία του στο επαγγελματικό Tour.

Σαν να τον άγγιξε μαγικό ραβδί, όμως, ο Πέρι έπαιξε το σνούκερ της ζωής του αυτήν την εβδομάδα. Η νίκη επί του Μαρκ Άλεν στις λεπτομέρειες, στη φάση των «32», αποδείχθηκε κομβικής σημασίας και πυροδότησε το «μπαμ» που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Έκτοτε ο πολύπειρος άσος δεν κοίταξε ποτέ πίσω και το βράδυ της Κυριακής, στον τελικό, έκανε το βήμα παραπάνω. Αυτό που ονειρευόταν εδώ και τόσα χρόνια.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέμε… Όντας, μάλιστα, 47 ετών και 205 ημερών χθες, ο Πέρι έγινε ο δεύτερος γηραιότερος νικητής βαθμολογούμενου τουρνουά στην ιστορία. Μόνο ο άνθρωπος το όνομα του οποίου φέρει το τρόπαιο που σήκωσε χθες, ο Ρέι Ριέρντον, τα έχει καταφέρει σε μεγαλύτερη ηλικία. Ήταν 50 ετών και 14 ημερών τον Οκτώβριο του 1982, όταν κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο του, το Professional Players Tournament.

Η μοιραία ροζ

Όλοι περίμεναν ότι ο τελικός θα ακολουθούσε τον ρυθμό του Τραμπ, όμως γρήγορα διαψεύστηκαν. Ο Πέρι κατέκτησε το αμφίρροπο πρώτο frame με μια τολμηρή (και ίσως και λίγο τυχερή) στεκιά στην τελευταία μαύρη, δείχνοντας ότι δεν είχε κατέβει στον τελικό για να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου.

Ο Τραμπ ήταν εμφανώς αγχωμένος, προφανώς λόγω της πίεσης που ένιωθε για το τρόπαιο – που θα του εξασφάλιζε και την πρόκριση στο Tour Championship. Είτε αστοχούσε σε βατές μπάλες είτε δίσταζε να επιτεθεί. Και, όταν αποφάσιζε να πάρει ρίσκα, συνήθως η εκτέλεση έπασχε και δεν θύμιζε τον καλό Τραμπ που γνωρίζαμε την προηγούμενη διετία.

Λάθη, όμως, έκανε και ο Πέρι, με αποτέλεσμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 να φέρει το ματς στα μέτρα του. Κάτι τέτοιο φάνηκε όταν προηγήθηκε 4-3, τιμωρώντας με ένα break 73 πόντων μια απρόσμενη αστοχία του Πέρι. Ωστόσο, έπαθε… μπλακ άουτ στο τελευταίο frame του 1ου σκέλους.

Προηγούμενος με 56-16 και με τρεις κόκκινες να απομένουν, ο Τραμπ αστόχησε σε μια πανεύκολη ροζ κι έφερε τον Πέρι στο τραπέζι. Εκείνος δεν είπε «όχι» στο απρόσμενο δώρο. Με ψύχραιμο break, έκλεψε το frame στην τελευταία μαύρη και ισοφάρισε 4-4.

Ασταμάτητος

Ο Πέρι μπήκε στο βραδινό σκέλος με century (108), ανακτώντας το προβάδισμα στο σκορ. Και παρότι είδε την τύχη να χαμογελά στον αντίπαλό του στο frame που ακολούθησε και να τον βοηθά να ισοφαρίσει σε 5-5, συνέχισε να βλέπει θετικά τον αγώνα και να κυνηγά τις ευκαιρίες του.

Ο Τραμπ υστερούσε αισθητά στο τακτικό κομμάτι και παράλληλα αδυνατούσε να σκοράρει από απόσταση – και όχι μόνο. Ο Πέρι, από την άλλη, είχε συνήθως εύκολα ξεκινήματα αλλά έφερνε σε πέρας τις αποστολές του σε τραπέζια που δεν ήταν και τα πιο βατά. Κι έτσι, αφού κέρδισε το αμφίρροπο 11ο frame, πρόσθεσε στη συνέχεια άλλα δύο στο σακούλι με δύο καλά breaks. Το 8-5 έμοιαζε πλέον αδύνατο να ανατραπεί.

Κι όταν ο Τραμπ αστόχησε (ξανά) από μακρινή απόσταση στο ξεκίνημα του 14ου frame, αφήνοντας την κόκκινη που έπαιξε στον Gentleman, ήταν σαφές ότι η ευκαιρία δεν θα χανόταν. Πράγματι, ο Πέρι προηγήθηκε 70-0, αφήνοντας τον αντίπαλό του να ψάχνει ένα σνούκερ (που αργότερα έγιναν δύο).

https://twitter.com/eurosport/status/1500585745479876612

Ο Τραμπ δεν κατάφερε να τον φέρει σε δύσκολη θέση στην τακτική μάχη. Κι όταν ο Πέρι ευστόχησε στην πράσινη από απόσταση, έδωσε το έναυσμα για την αποθέωση στην κερκίδα. Όλα είχαν τελειώσει.

Συγκίνηση

«Δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε περιχαρής ο Πέρι, ο οποίος έμοιαζε να μην ξέρει πώς… να πανηγυρίσει τον θρίαμβό του. «Πίστευα στ’ αλήθεια ότι οι ελπίδες μου για διάκριση είχαν τελειώσει και τελικά έζησα τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Το ότι πέτυχα ό,τι πέτυχα κόντρα σε έναν μεγάλο πρωταθλητή όπως ο Τζαντ, είναι το κερασάκι στην τούρτα», πρόσθεσε ο 47χρονος άσος από το Κέιμπριτζ, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τους γονείς του για τη στήριξη που του παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ειδικά για τον πατέρα του είπε: «Μου έκανε δώρο μια στέκια όταν ήμουν εννιά ετών κι έχει παρακολουθήσει σχεδόν κάθε ματς που έχω παίξει. Ξέρω ότι είναι περήφανος για μένα και η στιγμή της στέψης είναι και δική του, όχι μόνο δική μου. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεχωριστή η στιγμή για μένα, αυτό ονειρευόμουν σε όλη μου τη ζωή».

Με θερμά λόγια μίλησε για τον Πέρι και ο μεγάλος ηττημένος. Αν και ήταν φανερή η πικρία του για την ήττα (και ίσως λίγο παραπάνω για την απόδοσή του), ο Τραμπ αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου και δήλωσε χαρούμενος για τη δικαίωσή του. «Ήταν ο καλύτερος παίκτης όλη την εβδομάδα και άξιζε στο έπακρο την επιτυχία», τόνισε.

Ο Τραμπ θα επιχειρήσει να κλείσει θέση για το Tour Championship μέσω του Turkish Masters, το οποίο αρχίζει σήμερα το πρωί στην Αττάλεια. Μάλιστα, αντίπαλός του στον 1ο (προκριματικό) γύρο θα είναι ο δικός μας, Μιχάλης Γεωργίου.

Ο Πέρι έχει κερδίσει ήδη την πρόκριση στους «64» του ολόφρεσκου αυτού τουρνουά και αν νικήσει τον Λιανγκ Γουενμπό, μπορεί να συναντήσει ξανά τον Τραμπ στη φάση των «32»!

Το φιλμ του τελικού

Τζο Πέρι – Τζαντ Τραμπ 9-5

1ο σκέλος:

70-67 (Τραμπ 60), 0-64, 73-0 (59), 32-95 (69), 32-67, 51-30, 30-73 (73), 62-56

2ο σκέλος:

108-0 (108), 47-75, 117-17 (51,66), 77-32 (68), 62-44, 82-39 (70).

Διαιτήτρια: Τατιάνα Γούλαστον (Λευκορωσία).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις